Hvorfor gidde å bry seg om kroppshysteriet?

  • POSTET: 06.06.2015 - KLOKKEN: 14:38 - KATEGORI: Tanker

Kroppshysteriet har virkelig tatt helt av i år, spesielt på sosiale medier. Den ene dagen skal man se ut som en fitnessutøver (gjerne rett etter fødsel), mens dagen etter hylles noen som stiller opp i undertøy med sine 150 kg. Neste uke skal man helst ha former som Kim Kardashian, og de som er tynne blir alltid rakket ned på i kommentarfeltene. Jeg skjønner det kan være forvirrende, men hvorfor gidde å bry seg? 

Er du misfornøyd? Slutt å klage, legg om kostholdet og begynn å trene i stedet. Ingen har gått ned i vekt av å sitte på sofaen å ha synd på seg selv mens de trøstespiser. Har du ikke nok viljestyrke til å gjøre noe med det, har du ingen grunn til å klage heller. Det samme gjelder kroppshysteriet etter fødsel. Om noen har trent seg gjennom hele graviditeten og har sixpack fire dager etter fødsel, kan du faktisk ikke sippe for det om du selv har ligget på sofaen hele svangerskapet (noen er såklart for dårlige til å trene, men husk, -verden er urettferdig). Uansett hva du er misfornøyd med hjelper det ikke å klage og skylde på samfunnet, du må gjøre noe med det.


Før/Etter: Her gadd jeg å trene i et par uker, og fikk litt magemuskler. Disse er borte igjen nå for å si det sånn. 

Så lenge man ikke har en livsstil som gjør deg syk, ser jeg ingenting galt med noen kroppsfasonger. Jeg synes både jenter som veier 40 kg og 90 kg kan være nydelige, og det tror jeg de fleste andre også synes. Ikke skyld på media for at du legger om til en livsstil du hater, innse i stedet at du ikke blir lykkelig av å gå ned 5 kg om du ikke trives på veien. Lær deg heller å være selvsikker på din egen kropp, og kle deg i klær som passer din fasong. Da vil du føle deg mye bedre!

En annen ting er retusjerte bilder, hvorfor så i mot retusjerte bilder? Jeg er FOR det, fordi jeg synes det ser bedre ut. Greit nok så viser det ikke virkeligheten slik det er, men er det ikke for en liten pause fra virkeligheten vi vil kose oss glossy magasiner med fine bilder? I dag vet alle at modellene på bildene er retusjert uansett, så jeg ser overhodet ikke problemet. Folk må stoppe å være så hårsåre for alt mulig, og heller takle at det alltid vil finnes folk som ser bedre ut enn deg. 

Mange ser også rødt av personer som endrer på kroppen sin ved å ta for eksempel silikon eller restylane (bare sjekk i kommentarfeltet når nettavisene skriver om Sophie Elise, makan til hets skal man lete lenge etter). Altså, HVORFOR I ALL VERDEN BRY SEG? Kan ikke folk få gjøre det de vil med sin egen kropp? Hvorfor skal det være feil å fikse på noe man er misfornøyd med? Ingen sier det er feil når overvektige folk slanker seg, så det blir jo nesten litt dobbeltmoralsk. 

Selv har jeg aldri vært tynn, men ikke overvektig heller. Som tidligere freestyledanser konkurrerte jeg mot jenter som sikkert veide halvparten så mye som meg. Men gadd jeg å bry meg om det? Aldri. Jeg elsket hobbyen min, og kledde meg like mye opp i små dansedrakter på lik linje med de andre, og jeg følte meg fin. Det handler bare om hvilke holdninger man har til seg selv. Man kan ikke gi media skylden for sin egen selvfølelse, det er ene og alene opp til deg.


Jeg lot aldri det faktum at jeg var større enn flesteparten av de andre jentene stoppe meg fra å danse. 

Jeg vet at jeg aldri kommer til å trene fem ganger i uka, men misliker ikke dem som gjør det, jeg er imponert over dem. Jeg vet jeg aldri kommer til å få tynne lår eller varig sixpack, men jeg lar ikke det gjøre meg lei meg. Når jeg spiser hamburger i lunsjen på Esso eller en sjokoladebit midt i uka får jeg ikke dårlig samvittighet for det. For hvorfor skal jeg gidde? Hvorfor skal jeg rakke ned på meg selv og gjøre livet mitt dårlige når jeg kan la være? Vil jeg ha sixpack får jeg heller dra den feite ræva mi opp på Fresh i stedet for å sitte i sofaen og se på serier.

Selv heier jeg verken på pappakroppen, fitnesskroppen, Kim Kardashian-rumper eller silikonpupper. Jeg heier på at folk skal slutte å bry seg så mye om hva som er rett og galt når det gjelder kropp og heller jobbe med å være fornøyde med seg selv som man er (hvis ikke får man gjøre noe med det). Jeg heier på at folk skal slutte å skylde på samfunnet for kroppshysteriet og heller bare GI FAEN, og være seg selv på den måten de trives best med. 

17 kommentarer

Mille

06.06.2015 kl.14:44

Hallo!:) Nå har jeg tittet litt rundt på bloggen din, og den er kjempebra<3 Gjerne legg meg til som venn slik at jeg kan følge deg videre, også hadde jeg satt kjempestor pris på kommentar tilbake!:)

Cecilie

06.06.2015 kl.14:45

Fyyy søren så drit bra skrevet!!!

Beste innlegget jeg har lest, you nailed it!

Ha en fin dag og en klem til deg!

Text by Tina

06.06.2015 kl.14:47

Cecilie: Tuuuusen takk! :D

Ha en fin dag du og, klem <3

Lise

06.06.2015 kl.15:39

Hei er du intressert i å spare penger på bestillingene du gjør på nett? Dette er en side jeg bruker hver gang jeg bestiller noe og jeg har tilsammen fått utbetalt over 700kr tilbake.

Det som skjer er at du får tilbake en prosentdel av det du bestiller. Siden er helt gratis og er fri for virus. Du finner også rabattkoder og forskjellige tilbud på siden som gjør at du kan få spart enda mer på bestillingene dine! :D

https://kickback.no/invitasjon/2196263

Hilde

06.06.2015 kl.16:40

kjempebra skrevet!!

Text by Tina

06.06.2015 kl.16:49

Hilde: Tusen takk! :-)

Anette

06.06.2015 kl.17:29

Bra skrevet Tina😘 er sååå enig med deg as!!👌

Karita Ree Sola

06.06.2015 kl.17:50

er helt enig i det du skriver! Synes det er inspirasjon at du ikke lot vekten din stoppe deg for hva du brenner for. synes ikke du er stor i det heletatt, vakker kropp og vakker jente :-)

Så mye som snakkes om media nå er det bra at vi jenter kan stå sammen om dette. Er ikke like enkelt for alle, så slike innlegg er enorm inspirasjon ihvertfall for meg.

ha en fin kveld!

Text by Tina

06.06.2015 kl.18:08

Anette: Tusen takk Anette! ??

Text by Tina

06.06.2015 kl.18:09

Karita Ree Sola: Tusen takk for hyggelig kommentar! :-)

Ha en fin kveld du og, klem!

RebeccaHasselgard

07.06.2015 kl.00:03

Veldig bra skrevet, håper flere leser dette! :)

Text by Tina

07.06.2015 kl.00:34

RebeccaHasselgard: Tusen takk! :)

theacintia

07.06.2015 kl.00:54

Er helt enig! Bra formulert :)

Text by Tina

07.06.2015 kl.01:05

theacintia: Takk :)

Alexander

07.06.2015 kl.11:18

Fin mage du har ☺️☺️

Sofie

07.06.2015 kl.21:18

Du virker som en reflektert person, og det var faen meg på tide at en av de kom seg ut på sosiale medier! Du har blogg, så du har muligheten til å skrive noe som blir lest og hørt. Derfor lurte jeg på om du kunne skrevet et innlegg som er helt avgjørende for den norske befolkningen å høre.

Det har desverre utviklet seg sånn, at slanke jenter ikke tørr å fortelle menneskene de omgås at de passer på hva de putter i munnen. Det har tydligvis blitt kult å si at de kan spise hva de vil, noe ingen FRISKE mennesker kan. Jeg blir ordentlig provosert når det står over hele nettet, at noen kan spise hva de vil (veldig god forbrenning) og andre har veldig dårlig forbrenning. Dette er helt krise, og det er ikke rart at den norske befolkningen tror dette, de er uvitende. Du har en stemme, og du kan gjøre en forskjell. Ingen kan spise hva de vil, og sunt og usunt er veldig dårlige ord og bruke. Ingenting er sunt i store mengder. Salat er ikke sunt hvis du overspiser det. Hvis du spiser normale mengder til frokost, lunsj og middag, kan man spise sjokolade og en burger uten dårlig samvittighet. Det å ha et godt kosthold betyr ikke at du bruker 1000kr på spirulina, et godt kosthold, er at du spiser ordentlig mat med måte, og ikke går å småspiser hele tiden. Småspising dagen rundt er det som tar knekken på de fleste. Da blir det fort 7 måltider tilsammen.

MEN, nå kommer det mest avgjørende. Det hjelper ikke å trene 3 timer i uken, hvis ikke kostholdet er på plass. Det sier jo seg selv at det du gjør 3 timer i uken, ikke er avgjørende hvis du skal ned i kilo. Trening er for å bygge muskler og energioverskudd. Hvis du skal gå ned ved å trene må du ha et farlig lite inntak av mat i løpet av en dag for at treningen skal ha utbytte med tanke på vekten.

Kort oppsumert. Jeg vil at du skal fortelle leserene dine, og forhåpentligvis vil innlegget bli publisert på større nettsteder, at de må slutte å gjøre det vanskligere for seg selv en det det er, OG slutte å si til seg selv at de ikke kan gå ned i vekt fordi de har dårlig forbrenning. Alle FRISKE mennesker kan gå ned (viktig at du får med deg at jeg snakker om friske mennesker, og ikke syke, for de kan ha sine problemer) de må bare gjøre om kostholdet ved å redusere inntaket av mat. Spis en normal frokost, lønsj og middag, og SLUTT å småspis. OG 70% sjokolade er bedre en vanlig sjokolade hvis du tenker på vitaminer, men hvis du tenker på kallorier, så kan du selvfølgelig ikke kalle 70% sjokolade sunn hvis du stapper hele dritten i deg. Da kan du like så godt spise freia melkesjokolade. Folk er uvitende, og jeg håper du kan gjøre de litt smartere. MENGEN ER FASITSVARET.

Text by Tina

08.06.2015 kl.00:37

Sofie: SÅ SYKT ENIG MED DEG. Dette er noe jeg absolutt kan skrive et innlegg om, siden jeg gjerne vil ha litt debatt også! Irriterer meg over folk som skylder på "dårlig forbrenning", bare tull. Må bare finne riktig måte å vinkle det på så skal det absolutt bli publisert :)

Skriv en ny kommentar


Hei! Jeg heter Tina og er en 21 år gammel jente fra Larvik, bosatt i Oslo. Her publiserer jeg ulike tekster jeg har skrevet, morsomme innlegg om sitasjoner folk kan kjenne seg igjen i, litt tips og triks og i blant noen kreative prosjekter. Håper dere finner noe interessant å lese!Kontakt


tinaveronika@gmail.com


KategorierArkiv
hits