De ulike typene i kommentarfeltene

  • POSTET: 07.06.2015 - KLOKKEN: 08:00 - KATEGORI: Tekst

Det er få ting som er mer underholdene enn å ta seg en tur gjennom kommentarfeltet til de store avisene. Overraskende lite skal nemlig til før hundrevis av mennesker lar seg provosere så til de grader. Man kan bla seg gjennom alt fra reflekterte meninger til ren personhets, spekteret er bredt. Men som alle andre steder, finner man også noen gjengangere i kommentarfeltene: 

1. Trollet
Alle kjenner til trollet. Trollet er stort sett en trygdet, singel mann mellom 30 og 50 år. Han bor alene, eller hjemme hos mamma og pappa og har lite å bedrive dagen med. Trollet bryr seg ikke om hva innlegget egentlig handler om, og kommenterer kun noe svada som han vet vil provosere andre. Trollet må ignoreres. Å svare på kommentarene hans er som å fôre han med grøt uten å lure han til å kutte opp magesekken. 


Det lilla viser trollets kommentarer på de første bildene av den engelske prinsen og prinsessa. I akkurat dette tilfellet var trollet ei dame. 

2. De som kommenterer ut i fra overskriften
Disse folkene er supermennesker, som ikke en gang trenger å lese saken for å vite hva den handler om. Feil. I over halvparten av tilfellene er disse kommentarene så på jordet i forhold til hva som står i artikkelen, at de i grunn bare ender opp med å drite seg ut. I denne kategorien finner man flest kvinner i 40 års alderen, noe som får meg til å lure på om det er tidsklemma som gjør at de ikke har tid til å lese artikkelen. 

3. De som ikke bryr seg, men som bryr seg nok til å kommentere
"Hvem bryr seg??". En gjenganger under kjendissaker, gjerne å se i kommentarfeltet til Se&Hør eller TV2. Det er tydelig at du bryr deg nok til å kommentere i hvert fall. Og forresten, hva slags artikler forventer du egentlig fra Se&Hør? En annen klassiker under kjendissakene er "hvem er det??". Sorry for å ødelegge egoet ditt, men en person er ikke kjent ut i fra om akkurat du vet hvem det er eller ikke. Legg merke til de doble spørsmålstegnene, det er kjennemerket til disse personene. 


Det morsomme er at jeg fant disse kommentarene etter jeg skrev innlegget. 

4. De som bare MÅ rette opp skrivefeil
Å være journalist er et hektisk yrke, og innimellom kan det dukke opp en liten skriveleif blant selv de beste. Her kommer den selvutnevnte korrekturleseren inn. Han er mellom 20 og 35 år, og relativt oppegående, bortsett fra det faktum at han saumfarer enhver artikkel for skrivefeil. Når han endelig finner en poengterer han det i kommentarfeltet med stolthet på linje med en toåring som har brukt potte for første gang. 


Et eksempel på en ildsint korrekturleser.

5. De som aldri har lært seg å skrive
Disse personene kan kjennetegnes med at de gjerne har kjæledyret eller et norsk flagg i profilbildet, og er utdannet ved "Livets harde skole". Hovedproblemet dems er at de overhodet ikke klarer å skrive, og resultatet blir en usammenhengende smørje av store og små bokstaver og tegnsetting så i vildens sky at man skulle tro de hadde røyka sokkene sine. Det skal gode evner til for å kunne tyde hva det står. Punktum kommer forresten kun i form av linjer med fem om gangen. 


Ikke det beste eksempelet desverre..

6. De som skriver på dialekt
Jeg skjønner du er stolt av dialekta di, men når vi har to offensielle skriftspråk i Norge kan det vel ikke være så vanskelig å bruke et av dem? Å skrive på dialekt får deg rett og slett til å fremstå mer primitiv og mindre intelligent. Når det er sagt er det sjelden man finner gode, reflekterte kommentarer skrevet på dialekt. 

7. Han som knytter alle saker til innvandringspolitikk
Han stemmer hardnakket FRP og har som flere norsk flagg i profilbildet og "Livets harde skole" som utdanning. Han brenner for kun en sak; Å få alle innvandrere ut av Norge. Uansett hva artikkelen handler om er det dette han konkluderer med. Handler saken om bil, må han kommentere at innvandrere får førerkort gratis, handler saken om kriminalitet er han raskt ute med å vite nøyaktig hvilket land gjerningsmennene kommer fra. Det nytter ikke å diskutere med han, men ikke la deg skremme, han er egentlig harmløs siden ingen tar han seriøst. Denne typen er over 40 år, skilt, og kun en ferie unna å gifte seg med ei thaidame. 

8. De som alltid har det verre
Handler artikkelen om ei alenemor med to barn som sliter med å få endene til å møtes, sitter det garantert ei der ute med fire som har det SÅ. SYKT. MYE. VERRE. Spesielt vondt gjør det når andre har mer penger enn dem. Disse folkene skjønner ikke hvorfor ikke verden snurrer rundt dem, og kommer gjerne med kommentarer som "det kom ikke i VG når jeg fødte" på artikler om at det har blitt født en ny prins eller prinsesse. 


Viktig å ikke være glad på noens vegne. 

9. Barn sulter i afrika
På alle hyggelige, morsomme artikler finner man disse kommentarene. "Hvorfor skriver VG om dette når barn blir drept i Syria hver dag?". Unnskyld meg, men vil færre barn bli drept om VG ikke publiserer saker om andre ting? Ikke alle føler for å lese kun om krig, død og grusomhet hver dag, det får vi høre nok om uansett. 

10. De anonyme
Selv om nettavisene har gått over til kommentarfelt via facebook, finner man fremdeles disse rundt omkring. Spesielt godt representert er de på Kvinneguiden, hvor de tar for seg hver enkelt person og rakker ned på hver minste lille detalj på dem. Alt som kan diskuteres, skal diskuteres. Også i kommentarfeltene på blogger dukker de opp, hvor de kommer med ulike typer skjellsord, hadde senest et par av dem selv i går. Disse er kort sagt triste personligheter som ikke en gang tør å stå for meningene sine, og må rakke ned på andre for å føle seg bedre selv. 

26 kommentarer

kvinnekroppen

07.06.2015 kl.12:13

Du kunne vel ikke sagt det bedre! Kjempe bra! Jeg skjønner egentlig ikke at folk gidder å henge seg opp i skrivefeil blant annet. Så lenge det ikke renner over av skrivefeil såklart.

Text by Tina

07.06.2015 kl.12:15

kvinnekroppen: Tusen takk! Haha, samme her, skrivefeil er irriterende, men sånne små tastefeil (t i stedet for r for eksempel), skjønner jeg ikke folk gidder å kommentere.

kvinnekroppen

07.06.2015 kl.12:16

Tell me about it! Haha

RebeccaHasselgard

07.06.2015 kl.13:37

Dette var utrolig artig innlegg å lese haha! Sant så sant :)

Text by Tina

07.06.2015 kl.13:38

RebeccaHasselgard: Tusen takk! :)

07.06.2015 kl.14:01

Haha, fantastisk :) Fulltreffer! Siden jeg kommenterer som anonym, kommer jeg inn under anonym-kategorien nå? ;)

Vilde

07.06.2015 kl.14:11

Hahaha! Her traff du spikeren på hodet. Å lese gjennom kommentarfelt har en underholdningsverdi, men på en annen side blir jeg alltid så sjokkert over hva folk får seg til å skrive.

Herlig innlegg!

Text by Tina

07.06.2015 kl.14:33

Anonym: Takk! :) Hahah! Nei, jeg mente de anonyme som sprer edder og galle og personhets uten like.

Mia

07.06.2015 kl.14:53

Når du nevner dialekt og det at vi har to skriftmål her i Norge, bruker du selv å skrive "klokka" eller "klokken"? "Klokken" er vel egentlig korrekt bokmål fikk jeg lære på skolen, så det å skrive "klokka" blir jo dialekt.

Text by Tina

07.06.2015 kl.14:53

Vilde: Tusen takk :) haha ja, noen tar rett og slett kaka!

Text by Tina

07.06.2015 kl.15:02

Mia: Feil. På bokmål er det valgfritt å bruke a-ending eller en-ending på substantiv som er hunkjønn. Dette lærer man allerede på barneskolen :)

Kaia

07.06.2015 kl.15:29

Du hadde mange gode punkter her! Men skulle helst ønske du trakk FRP med. FRP jobber ikke mot å få alle ut av landet.

Text by Tina

07.06.2015 kl.15:34

Kaia: Det vet jeg godt! Men det er likevel det partiet disse typene stemmer på, siden det er de som ligger nærmest det de tenker i forhold til de andre.

Selma

07.06.2015 kl.16:09

Hahaha - vanvittig bra skrevet! Jeg lo :-)

Text by Tina

07.06.2015 kl.16:11

Selma: Tusen takk :) Gøy at det faller i smak!

Mia

07.06.2015 kl.17:22

Okei, det betyr at norsk læreren min ligger veldig langt tilbake i det norske språket og at jeg ikke skulle fått feil for a-endingene mine på skolen...

Text by Tina

07.06.2015 kl.17:38

Mia: Korrekt, det skulle du aldri fått feil for :)

Anonym

07.06.2015 kl.19:43

Ditt Lille rotte tryne

Text by Tina

07.06.2015 kl.19:49

Anonym: :*

Line

07.06.2015 kl.22:21

Så har man de som skriver "dems"... Det skrives "deres".

Lithanna

08.06.2015 kl.22:07

Folk altså... Det var en gang folkeskikk og 'tenk før du snakker', hvor den ble av, kan en jo lure på til tider.

Kjenner til disse anonyme jau. Og de kommenterer KUN som anonym når de ikke har noe godt å si... (feiginger) XD

Ha en fin dag :)

Text by Tina

08.06.2015 kl.22:10

Lithanna: Nei, det er jo helt sykt, voksne mennesker som lirer av seg både det ene og det andre!

Kim William Kristoffersen

15.06.2015 kl.17:22

Aldri kommentert noen blogg før! Som du sa, folk finner feil, du har jo rett, man kan fort begynne å tenke og mene. Jeg syns faktisk det virker som du vet alt! HeHe ;) Nr 6 kicker jeg på. Jeg skriver på dialekt noen ganger, noen ganger ikke. "Å skrive på dialekt får deg rett og slett til å fremstå mer primitiv og mindre intelligent!" " Når det er sagt er det sjelden man finner gode, reflekterte kommentarer skrevet på dialekt" Hva mener du med det ? Er ikke det litt "ovenpå" å melde? Hvordan har du "kommet frem dit"? Uansett, ring meg gjerne. Jeg er typen som snakker face 2 face :) Jeg har ikke lest så mye her av kommentarer, så om du syns je er dum nå , og kanksje jeg har skrevet feil her og der ,og da også burde gått "bloggskolen" der alle har 6 i Norsk så kom å hent meg. Hvem ga deg rett til å dømme så mange av dine landsmenn ? Jeg lurer faktisk litt på om vi får ta en liten prat om IQ du og je :P, og hvem var Trollet sa du? Jeg kommer nok ikke hit for å se svar, men du finner jo alle andres feil, så kanskje du greier sende meg en epost, eller spore meg opp pr tlf? Om du har 10min utenom bloggen din da :) Jeg har ikke sett fjeset ditt engang, så jeg har sikkert gått på limpinnen! Ha en fin uke og takk for underholdningen:) Dialekt er fett rett og slett, prøv å legg om ! Jeg synger ofte på dialekt i fjøset, så kuene ikke skal tru jeg er smartere enn dom! Hva syns du? 1881.no...

Text by Tina

15.06.2015 kl.19:41

Kim William Kristoffersen: Etter å ha lest gjennom utallige kommentarfelt, er fellesnevneren for de som skriver på dialekt at meningene dems er alt annet enn reflekterte. Å skrive på dialekt når vi har to skriftspråk i Norge, får deg til å virke mindre intelligent da det gir signaler om at du verken mestrer nynorsk eller bokmål.

Elisabeth

15.06.2015 kl.19:42

Utrolig bra skrevet!

Text by Tina

15.06.2015 kl.19:43

Elisabeth: Tusen takk!

Skriv en ny kommentar


Hei! Jeg heter Tina og er en 21 år gammel jente fra Larvik, bosatt i Oslo. Her publiserer jeg ulike tekster jeg har skrevet, morsomme innlegg om sitasjoner folk kan kjenne seg igjen i, litt tips og triks og i blant noen kreative prosjekter. Håper dere finner noe interessant å lese!Kontakt


tinaveronika@gmail.com


KategorierArkiv
hits