Blogging er et rop om oppmerksomhet

  • POSTET: 07.06.2015 - KLOKKEN: 20:00 - KATEGORI: Tanker

Hva får oss til å starte en blogg hvor vi forteller om hverdagen vår, fremstilt fra sin beste side, gjerne ispedd noen antrekksbilder og nye innkjøp. Som en dagbok med filter. Ikke et sted du skriver følelser eller noe dumt som har skjedd, men et glansbilde av din egen, egentlig ganske kjipe, hverdag. Hva får deg til å tro at fremmede mennesker kommer til å trykke seg inn på denne bloggen, og virkelig bry seg om hva du spiste til middag og hvilken buss du tok hjem? Beklager å skuffe deg, men svaret er ingen. 

Bloggsamfunnet er relativt mettet, og toppbloggerne som regjerer på tronen har allerede vært der i mange år. De som startet bloggen når blogging fremdeles var nytt og spennende. Sjansen for at du som ny blogger skal feie alle av banen ved å publisere akkurat det samme som tusenvis har gjort før deg er minimal. Du må ha noe eget å by på. Skille deg ut. Være spesiell. For eksempel være sjokkerende pen, ha en fantastisk stil og designerklær til titusenvis av kroner eller få en unge før du er ferdig med tenårene. Da har du kanskje noe folk faktisk gidder å lese om. 

"Sjansen for at du som ny blogger skal feie alle av banen ved å publisere akkurat det samme som tusenvis har gjort før deg er minimal".

Men jeg har jeg har jo lesere og kommentarer på bloggen tenker du kanskje. Ja riktig. Legg merke til at de fleste som kommenterer bloggen din, har blogg selv. De kan gjerne oppriktig mene det hyggelige de skriver, men når alt kommer til alt er de egentlig bare ute etter flere lesere på sin egen blogg. Resten er folk som kjenner deg, som i hemmelighet klikker seg inn via linken du la ut på facebook fordi de er nysgjerrige. Det er sånn det fungerer, den største fanen av bloggen din er nemlig deg selv.  

Blogging er et rop om oppmerksomhet. Et rop om å bli sett, et rop om at noen skal synes det er interessant å følge med på hverdagen din. En liten følelse av å være "kjendis". En viderefølging av å få flest mulig likes på profilbildet på facebook og oppdateringer på Instagram. Rett og slett bare et evig jag om å bli sett. 

Jeg sier ikke jeg selv er noe annerledes. Jeg oppdaterer blogsoft sikkert hvert kvarter for å sjekke hvor mange lesere jeg har, og håper selvfølgelig på så mange kommentarer som mulig. Men jeg skriver ikke om hverdagen min i form av "hva jeg gjorde i går" eller poster dagens outfit, fordi jeg vet ingen hadde brydd seg. Ingen andre enn meg selv. Jeg hadde bare vært enda ei jente en usannsynlig drøm om å leve av bloggen på lik linje med toppbloggerne. Jeg hadde ikke kommet på forsiden til Nettavisen og Side2 om jeg hadde publisert dagens outfit, eller fortalt hva jeg hadde til middag. Jeg havnet der fordi jeg publiserte en sak som engasjerte, en sak basert på humor, en sak som skapte debatt. En sak som har gitt meg tredjeplassen på blogg.no i to dager nå. Dette er en plassering jeg vet kommer til å forsvinne så fort saken ikke er interessant lenger, men folk engasjerte seg i det minste på ekte i tiden det varte, og ikke for å få kommentarer på sin egen blogg. 

22 kommentarer

Oda Helene Hjørnevik

07.06.2015 kl.20:04

Veldig bra skrevet, du har rett i noe der

Pernille

07.06.2015 kl.20:07

"Blogging er et rop om oppmerksomhet". Og du roper vel så høyt som alle andre bloggere. "Skriver et utfyllende innlegg som ikke mange har blogget om før, DA slår jeg i gjennom og kommer på topplista. Ble så kvalm av det første avsnittet at jeg nesten ikke orket å lese videre.

Text by Tina

07.06.2015 kl.20:11

Pernille: jeg er på topplista fordi jeg skrev om noe som engasjerte andre, og ikke om hva jeg spiser. Følte du deg truffet? :)

Pernille

07.06.2015 kl.20:15

Følte meg truffet, alle bloggere gjør det fordi det er det blogg er. Det er ingen nyhet liksom. Dessuten har du blogget om middagen din, som du skriver her at DET, det gjør ikke du!

Pernille Lie Olsen

07.06.2015 kl.20:26

Mulig jeg misforstod innlegget, det er klart at du har helt rett i det du skriver. Det var aldri meningen å være ufin, så hvis du følte på det må jeg bare få lov til å beklage meg og si unnskyld. Fortsett med god blogging, lykke til!;)

spisogspar

07.06.2015 kl.20:29

Veldig bra innlegg:) Gratulerer med 3. plassen:))

Snippen

07.06.2015 kl.20:31

Bra skrevet! Skjønner hva du mener, men er ikke helt enig i alt. Jeg tror at de type bloggene som du beskriver er de typiske rosabloggene, med antrekk, mat og en perfekt hverdag. Det er dessverre det nordmenn tenker på så fort den hører ordet blogg. Men en blogg kan være så mye mer.

Sant skal sies, jeg kom hit for å kommentere for å få flere lesere på min egen blogg. Men jeg ble så revet med, all cred til deg! Selv skriver jeg ikke det nordmenn tenker på som blogg. Jeg har ikke bilder av meg selv på bloggen, og fokuset ligger ikke på meg som person. Føler jeg ikke vil/trenger å ha fokus på det, og mener det er nok som ønsker oppmerksomhet på utseende og person i Norges bloggverden.

Synes det blir litt feil å sette alle i en bås, men det er jeg sikker på at du ikke egentlig mente. Å blogge kan være et utløp for kreativitet, bare synd fleste nordmenn ser på blogging som en teit og fremmed ting der alt skal fremstå som perfekt...

Ønsker deg alt godt videre!

ExplodingUnicorn.no

07.06.2015 kl.20:37

AMEN! Muligens et av de beste og mest ærlige blogginnleggene jeg har lest. Du har en veldig interessant måte å skrive på, jeg blir iallefall nødt til å lese ferdig innlegg etter innlegg :) Første avsnitt var slay fra en ende til en annen, men du er i din fulle rett til det, siden du tross alt har et veldig bra poeng.

Text by Tina

07.06.2015 kl.20:38

Pernille: ja, men da er du lik "alle" andre. jeg la ut oppskrift :*

Text by Tina

07.06.2015 kl.20:40

Pernille Lie Olsen: haha, overhodet ikke, ønsker å skape debatt :)

Karoline

08.06.2015 kl.00:00

Hei!

Ville bare si at jeg har lest alle innleggene dine (allerede haha) og liker bloggen din veldig godt! Du virker som en hyggelig, oppegående og reflektert person som jeg gjerne skulle kjent i virkeligheten. Stjernemerker siden og gleder meg til masse spennende lesning fremover.

Hilsen Karoline

Text by Tina

08.06.2015 kl.00:27

spisogspar: Tusen takk :)

Text by Tina

08.06.2015 kl.00:30

snippen: Poenget med innlegget var å fortelle at man ikke kan blogge "som alle andre" (majoriteten), og forvente å få oppmerksomhet for det. Vet godt at ikke all blogging er det samme, selv fokuserer jeg på at tekstene jeg skriver skal være underholdene og gjerne skape debatt.

Takk det samme! :)

Text by Tina

08.06.2015 kl.00:30

ExplodingUnicorn.no: Tusen takk! :D så hyggelig å høre at du liker det jeg skriver :)

irenglede

08.06.2015 kl.10:03

Heisan. Liker bloggen din og måten du skriver på. Du trenger ikke å gå innom min blogg. Hehe.

Text by Tina

08.06.2015 kl.10:13

irenglede: takk! :)

Marit

08.06.2015 kl.20:52

Du ligner syyykt på Nina Dobrev!!:O<3 Ps. veldig bra skrevet!!

Text by Tina

08.06.2015 kl.21:11

Marit: Tusentakk <3 litt av et komplement haha!

Heidi

08.06.2015 kl.22:32

Så artig å se noen andre og nye på topplisten! Pen blogg har du også, med mye spennende. Stå på! :) Ha en herlig kveld :)

Text by Tina

08.06.2015 kl.22:33

Heidi: Tusen takk! :)

Natalie

14.06.2015 kl.08:03

Så bra skreve :D

Text by Tina

14.06.2015 kl.14:22

Natalie: Tusen takk! :)

Skriv en ny kommentar


Hei! Jeg heter Tina og er en 21 år gammel jente fra Larvik, bosatt i Oslo. Her publiserer jeg ulike tekster jeg har skrevet, morsomme innlegg om sitasjoner folk kan kjenne seg igjen i, litt tips og triks og i blant noen kreative prosjekter. Håper dere finner noe interessant å lese!Kontakt


tinaveronika@gmail.com


KategorierArkiv
hits