Det er ikke greit å ha god økonomi i Norge

  • POSTET: 12.06.2015 - KLOKKEN: 23:55 - KATEGORI: Tanker

I går så jeg en nyhet på Facebook om 2000 mennesker som hadde mistet jobben i Statoil. 2000!! Det første jeg tenkte var "herregud, stakkars mennesker, tenk hvor jævlig det må være å gå fra full jobb til å plutselig bli arbeidsledig" mens jeg fortvilt tenkte på hvor hjelpesløs jeg hadde følt meg ved å miste min deltidsjobb. Og jeg har ingen andre enn meg selv å forsørge, og fast beløp fra Lånekassa hver måned. Men i kommentarfeltet utspant det seg helt andre tanker:


"Siden jeg har opplevd det selv er det ikke synd på noen andre som opplever det samme".


":)".


"At 2000 mister inntekten gjør ikke noe om jeg betaler 2 kr mindre for bensin". 

Kommentarer som disse samt "Det fortjener de siden de har så mye fra før" og "Mye vil ha mer, til pass for dem" fylte hele tråden. Ikke en eneste person hadde synd på de som mistet jobben. Altså, sorry meg, men HVA I ALL VERDEN er galt med nordmenn? Er vi så sjalu på de med bedre økonomi at vi ønsker at folk mister jobbene sine? Nå har det seg riktignok slik at folk i kommentarfeltene ofte er noe for seg selv, mer om det kan dere lese HER

Når det er sagt er det tydelig at det er lite som engasjerer folk (gjør folk sjalu) like mye som økonomi. Vinner noen i Lotto burde premien vært delt på minst 50 andre, og dessuten gitt til veldedige formål. NEI. Den personen som vant den vant, og han eller hun fortjente og vinne like mye som alle andre. Og den personen burde bruke de pengene på akkurat det han eller hun vil. Jeg tror dessuten at minst halvparten av de som påstår de ville gitt bort pengene snakker bullshit. Jeg kan godt vært ærlig, hadde jeg vunnet flere millioner hadde jeg heller bygd en pengebinge for å svømme i dem enn å gi de bort til en eller annen organisasjon hvor det betaler flyerene de stakkars folkene deler ut i Karl Johan.

Som sagt henger folk seg totalt opp i hva andre bruker pengene sine på, noe media vet og utnytte. Her om dagen publiserte en eller annen nyhetskanal på Facebook at 1 av 10 barn har designerveske eller noe sånt. Det finnes ingen mer interessante kommentarfelt enn under disse sakene. Folk elsker å hate designervesker. Jeg vil faktisk tørre å påstå at det er en av mine favoritthobbyer å lese hva folk klarer å lire av seg av piss under der. Her har vi en luring som mener barn med designerveske burde bli tatt av barnevernet, begrunnet med at han tror han kommer til å måtte være med på forsørge dem senere. Jahaaa...?


Selvsagt er det å kjøpe ting til barna sine en god grunn til at barnevernet burde kobles inn i bildet.

Det jeg lurer på er hvorfor kan ikke folk få lov til å kjøpe akkurat det de vil? Jeg gir da totalt faen i om folk kjøper ny bil, hytte ved vannet, drar på tidenes luksusferie eller har vesker i 30 000 kroners klassen. Selvsagt kunne jeg tenkt meg de samme tingene selv, men jeg får dem jo ikke av å rakke ned på folk som har dem? Det blir rett og slett for dumt. Og til alle som mener man må spare alt,-hvor kjedelig må det ikke bli og aldri kunne unne seg noe ekstra? Når feriepengene kommer kan jeg være smart og satt dem til side for å betale studielånet, men som student skal jeg love dere at det heller blir jævlig digg å kjøpe meg noe jeg har lyst på. Jeg har bare en ting å si til alle de bitre sjelene der ute: 

La folk bruke sine egne penger på det de vil uten å surmule over det! Du blir ikke rikere av å sitte å furte uansett. 

5 kommentarer

spisogspar

13.06.2015 kl.09:15

Er så enig med deg!!!

Anastasia

13.06.2015 kl.13:01

Folk er og forblir sjalu. Er ingen som har respekt for noen som helst nå lenger hvis man ser på hele bildet. Ganske synd! At disse nå har mistet jobben sin, det handler ikke bare om økonomien. De har hatt noe å stå opp til, noe å gjøre om dager, sosial har dem helt sikkert også vært, og nå får de ikke gjort noe annet enn å sitte hjemme. Folk legger merke til ting de ikke burde legge merke til og dermed spyr ut med sine spydigheter uten å tenke seg om. Som for eksempel han med konkurs, man skulle tru at han hadde litt mer vett, med tanke på at han selv har vært i samme situasjon og helt sikkert vet hvordan det føles å være uten arbeid. Jeg kan forstå at han muligens føler seg litt, hva skal man si.. det var ingen som brydde seg når han gikk konkurs , men når det er snakk om andre så skal alle bry seg, hvis du skjønner hva jeg mener? Det blir som når disse toppbloggere skal snakke om mobbing og det de har opplevd, da blir det sånn, som om de er mer viktigere å få hørt historien til enn resten av befolkningen som også har blitt mobbet. Er jo ingen som hører på de på en måte.

Når det kommer til barnevernet og designer vesker, jeg må bare flire.. På en måte blir det en bra ting å forsørge barnet med dyre ting, samtidig som det kan slå ut feil i fremtiden. Men, det er jo til hver enkel forelder å bestemme, og det er da de som vil sitte igjen med konsekvensene. Å blande seg inn i hva andre bruker sine penger på er å dra den litt langt. Jeg husker selv jeg la ut et blogg innlegg av mine favoritt kjøp. Å det var blant annet uggs, daniel wellington klokke, michael kors veske, og da fikk jeg faktisk en spydig kommentar på det. Om man vil kjøpe kvalitet ting så kjøper man kvalitet ting. Hvem er dem som kan komme å si hva du kan og ikke kan kjøpe liksom? Har man jobbet for det, og har råd så ser jeg faktisk ikke problemet. Folk er så teit...

Text by Tina

13.06.2015 kl.18:34

Anastasia: Grunnen til at det ikke kom i avisa når han gjorde det, var fordi han er 1 og i denne saken var det snakk om 2000, selv om det er like ille for enkeltpersonene uansett. Det verste må faktisk være å gå hjemme hver eneste dag!

Jeg har selv fått mopedlappen, billappen, scooter og bil, noe som er dyre ting, men det har ikke gjort meg noe mindre selvstendig. Snarere tvert i mot, for da slapp mamma og måtte kjøre meg overalt hehe ;) Dyre vesker og klær kjøper jeg for mine egne penger altså, men likevel fikk jeg masse negative kommentarer når jeg kjøpte Mulberryveske for et par år siden. Jeg tenker mer sånn, "vet dere hvor mange burgere jeg har laget for den veska?" så den fortjener jeg haha.

Anastasia

13.06.2015 kl.22:15

sv: Ja selfølgelig forstår jeg grunnen til alt dette, og spesielt, når det handlet om Statoil tross alt. Det er jo nyhet i seg selv! Men, ja som du sier det er like ille for de 2000 og det er like ille for den ene personen og :) men jeg er fortsatt enig med at han håndterte det på en litt feil måte. :)

Ja at man har fått både det ene og det andre som har vært dyrt trenger nødvendigvis ikke å bli til at man blir den største bortskjemte drittungen. Ja men ikke sant, sånne ting som dyre vesker osv kjøper man med sine egne penger, fordi det er tross alt til en selv og jeg vet ikke med deg men jeg har faktisk ikke samvittighet når jeg vet hvor hardt mamma også jobber å spørre om hun kan betale for både det ene og det andre! :p selv om jeg også har vært den som har fått det meste. Men nå så er det sånn "mamma nei". :p

Du må ikke tenke på de negative kommentarene, dem har ikke peiling! ;p u work, u earn! :p dine penger, du bestemmer selv hva de går til og ikke! :p Og jeg mener nu selv at når man har jobbet for noe man har hatt lyst på så hvorfor ikke gi seg selv en liten gave? Vi jobber å jobber, pengene står på kontoen, et eller annet må de jo gå til! :p man jobber jo for en grunn, for å tjene penger og får å få muligheten til å kjøpe seg ting man ønsker. Og betale regningene... men det er en annen historie ;p

Text by Tina

14.06.2015 kl.00:19

Anastasia: Samme her, ville aldri spurt mamma eller pappa om penger til noe unødvendig. Synes det er flaut nok når jeg må be om penger til leie/mat i blant (bor alene så hele stipendet forsvinner til leie).

Helt enig! Skal man sitte å spare på alt man tjener må det da bli fryktelig kjedelig til slutt? 10 000 kr er veeeeldig deilig å bruke på masse gøy, men setter man det av til boligsparing er det liksom "ingenting" siden det utgjør så liten del av summen.

Skriv en ny kommentar


Hei! Jeg heter Tina og er en 21 år gammel jente fra Larvik, bosatt i Oslo. Her publiserer jeg ulike tekster jeg har skrevet, morsomme innlegg om sitasjoner folk kan kjenne seg igjen i, litt tips og triks og i blant noen kreative prosjekter. Håper dere finner noe interessant å lese!Kontakt


tinaveronika@gmail.com


KategorierArkiv
hits