Derfor suger bloggen din

  • POSTET: 29.06.2015 - KLOKKEN: 14:00 - KATEGORI: Blogg

Etter å ha vært en del av blogg-universet i nærmere en måned nå, har jeg oppdaget at det finnes litt ymse der ute. For all del, mange er gode, kvalitetsrike og interessante blogger (så interessant en blogg kan være riktignok), men litt for mange er rett og slett så ræva at man kan lure på hva personen bak skjermen egentlig driver med. Til tider er jeg usikker på om de egentlig vet det selv.

For en blogg er helhetsinntrykket viktig. Ser bloggen din ut som piczosiden man hadde på barneskolen burde varsellampene begynne å lyse. Tenk leselighet. Bakgrunn i svart og fuksia med lilla og gul skrift i ti ulike fonter er aldri en god idé. Klarer du ikke å kode bloggen din selv finnes det massevis av fine gratisdesign som ikke er mer avanserte enn at man benytter copy+paste (selv om jeg faktisk har sett folk som ikke har mestret det heller). Blir gratisdesign for avansert for deg er fremdeles defaultinnstillingen til blogg.no bedre enn det fargesammensuriet du så nøye har valgt ut. Du kan ikke forvente at noen leser bloggen din når den er umulig å lese.


Nei, bare nei. 

Bilder er også en viktig del av helhetsinntrykket til en blogg, husk at halvparten av leserne dine kun scroller seg gjennom bildene for å kommentere "fine bilder" i håp om å få lesere på sin egen blogg. Derfor lønner det seg å ha klare, kvalitetsrike bilder tatt med ordentlig kamera, slik at du faktisk kan tro på kommentaren og styrke selvfølelsen din. Et kornete, mørkt bilde av en skitten kaffekopp med rot i bakgrunnen ser ikke ut som en deilig kopp med nytraktet kaffe som du så tydelig beskriver det. Lær deg kamerainnstillinger, beveg rumpa opp av sofaen og ut i dagslys og tenk nøye gjennom komposisjon og lys før du tar bilder. Du vil bli sjokkert over forskjellen. 

Selv om helhetsinntrykket på bloggen har mye å si, er det innholdet som er selve hoveddelen. Ingen, jeg gjenter, ingen person i hele verden får noe som helst ut av å lese at du har kjøpt en pakke lusespenner på H&M til 19.50 (dette gjerne med et tilhørende mørkt mobilbilde av de fantastiske lusespennene). Har du ikke noe å blogge om? La være. Bedre med kvalitet enn kvantitet. Tenk hva du selv vil lese om. Det hjelper ikke at du spyr ut fem innlegg om dagen om alle består av totalt uinteressant svada. Det er også et godt tips at innlegget blir sammenhengene. Jeg skjønner du er ivrig etter å fortelle om den sykt spennende hverdagen din med shopping av lusespenner og iskaffe fra Tine etterfulgt av bussturen hjem, men avslutt i det minste forrige setning før du begynner på neste. 

 


"I dag så har jg og tonje vert i byen og det var gøy og jeg fik kjøpt meg litt ting som Lusespenner å sånn også var i på kafe også på turen hjem så tok vi Bussem og der var det en mann som ikke hade bilett så når kontrollen kom fikk han bot men vi hadde bilett og når jeg kom hjem så spiste jeg Middag og det var godt. ha en fin dag finw leserne Mine <33"


INGEN orker å lese tekst som dette, spesielt ikke om du er over 12 år. Comic Sans fremkaller brekninger forresten, styr unna!

 

Den siste tingen som gjør at bloggen din suger er at du ikke kan skrive. Jeg har full forståelse for at folk kan ha skrive- og lesevansker, men når det ser ut som en middels gløgg sjimpanse har hamret løs på tastaturet er det snakk om lathet. Jeg snakker om manglende tegnsetting, særskrivningsfeil, ordelingsfeil og store og små bokstaver tilfeldig kastet ut over hele innlegget. Det er faktisk lov å lese over innlegget et par ganger før man publiserer, og har du skrivevansker hadde det kanskje vært en idé og la noen korrekturlese eller bruke ordbok. 

Virker dette som en beskrivelse av bloggen din vil jeg anbefale deg å ta deg å gjøre noen små (store) endringer, eventuelt innse at blogging kanskje ikke er der du har dine talenter. 

34 kommentarer

LindaRolijordet-foto

29.06.2015 kl.14:04

Hahahah, det er det beste jeg har lest på lenge! Og: ENDELIG er det noen som sier det! Ha en fin uke videre :)

Text by Tina

29.06.2015 kl.14:08

LindaRolijordet: Morsomt du likte innlegget, satset på jeg ikke var den eneste som tenker det, hehe! Ha en fin uke du og :)

cuskima

29.06.2015 kl.14:11

uff eg elsker comic sans,men vi har jo etablert for lenge siden at eg er utdatert og gammeldags hahaha :P

ellers er eg helt enig, noen blogger orker eg ikkje lese gjennom engang fordi kontrastene på skriften og bakgrunnen er helt grusom. Om de har tillegg har sånn microtynn og nesten usynlig skrift i kommentarfeltet også orker eg hvertfall ikkje legge igjen noen kommentar

ha en smashings dag fine du :)

Text by Tina

29.06.2015 kl.14:18

cuskima: Jeg utdanner meg til grafisk designer, så da er det visse fonter som er forhatte haha! Morsomt at du kjenner deg igjen, da er det ikke bare meg som synes det.

Ha en super dag du og søta :)

cuskima

29.06.2015 kl.14:27

åh så spennede -da kan du gjøre hva som helst da....wow,gøy :)

Smart valg syns eg;)

Eg ser den....eg gjør det at noen fonter ikkje er *gøyest* men for oss som er litt for dum for sånne tekniske ting så liker eg å kunne bruke ulike fonter...og har alltid likt den og Trebuchet? og Times New Roman og en annen som eg ikkje husker navnet på nett nå

ha det vakkert :)

Text by Tina

29.06.2015 kl.14:37

cuskima: Det er veldig gøy! :)
Hvilke man liker har mye med smak og behag og, jeg er glad i Helvetica.

Han det fint du og :)

cuskima

29.06.2015 kl.14:43

den er fin også :)

sneiks nå er det jobbetiden :)

Rebekka

29.06.2015 kl.14:59

Ikke sikkert denne jenten er like flink som deg, men hun forener ikke bli hengt ut for det. Tenkt på om hun kan ha dysleksi? Være PU? Ha ADD? Eller andre ting som gjør at hun sliter mer teoretisk? Det skal ikke stoppe henne I å få ha blogg hvertfall :) Ser poenget I dine uttalelser og ser hva du tenker, men det er samtidig veldig unødvendig og henge andre ut.... Det har ingen verdi ;)

Text by Tina

29.06.2015 kl.15:20

Rebekka: Har du lest det jeg har skrevet? Har du skrivevansker burde du lese over noen ekstra ganger, bruke ordbok eller få noen til å korrekturlese. Man kan godt blogge selv om man ikke kan skrive, men da kommer bloggen til å være dårlig, sånn er det bare :)

Lithanna

29.06.2015 kl.15:29

HI h ihihhi, gode poeng.

Spesiellt den med fargeklatten.

* humre*

Rebekka

29.06.2015 kl.15:51

Oppsettet ble feil på mobilen ;) Såg ut som om du selv ble hengt ut egentlig, men mobil opsettet.... Beklager. Og har langt fra skrivevansker ;)

Text by Tina

29.06.2015 kl.16:14

Rebekka: Ser du ikke har skrivevansker, har ikke sagt det heller :)

mairho

29.06.2015 kl.16:39

Hahaha, huff! Comic sans er bare forferdelig, helt enig i dette her.

Therese <3

29.06.2015 kl.19:33

Enig i mye av det, men føler at folk kan få lov til å dele innkjøpene sine om de vil det :) Jeg gjør det stadig vekk, å det er det jeg får mest kommentarer på, fordi folk er nysgjerrige på hva andre bruker penger på :)

Emelie Karlsson

29.06.2015 kl.19:43

Du har helt rett i dette dersom man vil bli en god blogger, men mange blogger for sin egen del. Selv blogger jeg fordi jeg har familie i Sverige som vil se hva jeg driver med. Og da driter jeg i hva resten av Norges befolkning mener, sånn egentlig :-)

Text by Tina

29.06.2015 kl.20:05

Therese: Du pleier å ha fine ting med i innkjøpene dine, hadde du bare hatt en pakke hårstrikk hadde det vært noe annet :p grunnen til man får flere kommentarer på innkjøp er fordi det "er lett å kommentere" så man får kommentarer på sin egen blogg, i tillegg som du sier at man alltid er litt nysgjerrig på hva andre bruker penger på :)

Text by Tina

29.06.2015 kl.20:07

Emelie: Ingen blogger for sin egen del, da hadde man heller skrevet dagbok! Det nærmeste man kommer å blogge for sin egen del er sånn som deg: å blogge for famile som bor langt unna :)

Emelie Karlsson

29.06.2015 kl.20:15

I en dagbok kan man ikke legge ut bilder som man senere kan gå tilbake til og se på! Så der tar du egentlig feil, men jeg skjønenr poenget ditt.

Text by Tina

29.06.2015 kl.20:21

Emelie: Men det kan man gjøre i et word-dokument, eller lage en bok i inDesign. Blogg er for oppmerksomhet, for å bli sett og hørt, det kommer man ikke bort fra :)

Emelie Karlsson

29.06.2015 kl.20:44

Jeg føler jeg blir litt provosert av begrunnelsene dine. De holder ikke mål! Du vet vel ikke hvorfor andre velger å blogge?

kristinasolbakken

29.06.2015 kl.20:59

Hahah så enig med deg :) trykker meg bare ut av en blogg hvis den er alt for rotete, eller har alt for mye farger

Therese <3

29.06.2015 kl.21:53

Ja, tenkte på det etterpå at jeg sjeldent tar bilder om jeg kjøper meg strikker, å det skjer vel en gang hvert 10'ende år at jeg kjøper meg det ;p hehe

Vilde

29.06.2015 kl.22:27

Endelig noen som faktisk skriver dette, haha! Jeg har tenkt på det, men hadde ikke turt å skrive innlegg om det - men ja, sannheten må fram :D

Text by Tina

29.06.2015 kl.22:47

Emelie: Jo :) de som påstår de blogger for sin egen del er de som bloggshouter mest og. Hvorfor holder det ikke mål forresten? Vet du om noen som blir skuffa av kommentarer og høy statistikk?

Text by Tina

29.06.2015 kl.22:51

Vilde: Jeg blogger for å underholde med ting folk kan kjenne seg igjen i, bare morsomt når folk føler seg truffet :) men hadde nok ikke blitt tatt så godt i mot på en moteblogg nei, hehe, så skjønner du ikke har turt!

Emelie Karlsson

29.06.2015 kl.23:23

Det er nok ingen som blir skuffet av kommentraer og høy statistikk. Det jeg mener er at mange ikke starter en blogg i utgangspunktet for å bli sett som du sier, men rett og slett for sin egen del. Det var grunnen til at jeg selv gjorde det, men fortsatte pga familien i Sverige som nevnt tidligere. Jeg valgte blogg fremfor word, for da har man alt samlet et sted hvor det er lett å gå tilbake til senere. Hvis dataen krasjer og du har alt lagret på dataen, så forsvinner det jo :-) Selvsagt kan man lagre det på en minnepenn, men det blir fort mer tungvint. Men du får absolutt mene hva du vil, men å si at alle blogger for oppmerksomhet, er helt fel, for det vet du ikke. Hvis jeg får bruke meg selv som eksempel igjen, så kan jeg si at jeg oppdaterer sånn ca annenhver uke, og hadde man vært ute etter høy statistikk og mange kommentarer, så hadde man vel kanskje oppdatert litt oftere, tror du ikke?

Men punktene dine over her sier jeg ikke imot, for ja, det er det som skal til for å ha en bra blogg. Jeg leser selv ikke blogger med hundre farger og masse skrivefeil.

Du skal ha ros for bra blogg og fint design. Det var jo en grunn til at jeg gadd å lese dette innlegget ditt. Men nå sier jeg god natt og takk for meg!

Text by Tina

30.06.2015 kl.00:33

Emelie: En blogg blir jo startet fordi man føler man har noe å dele, hvis ikke hadde man jo ikke hatt den. Jeg ser ikke på det som tungvint å bruke 1 min på å føre over filer, det gjør man ellers uansett. Du har allerede sagt du blogger for familien, noe som betyr at du blogger for noen, og ikke kun for deg selv. Sannheten er at vi alle har lyst til å bli sett, det ligger i menneskets natur.
God natt til deg og! :)

Jannike Nilsen

30.06.2015 kl.11:09

Du er helt rå, Tina! Elsker å lese igjennom innleggene dine for du er så flink å skrive, og jeg er så enig i alt du skriver! Endelig er det noen som tar dette opp, og jeg er så utrolig lei av bloggere som ikke kan blogge xD Kommer jeg innom en blogg og den ser sånn ut klikker jeg meg ut ganske fort igjen! Kvalitet først som du sier <3

Ha en fin dag <3 Ta gjerne en titt innom meg når du får tid<3

Phantomblue

30.06.2015 kl.14:35

Siden du er inne på emnet...Du burde fixe på din egen.

Om du sørger for at der det står kommenter på siden, blir gjort om til html er du ganske golden.Da kan man trykke seg rett inn i kommentar feltet.

Text by Tina

30.06.2015 kl.16:25

Jannike Nilsen: Tusen takk for hyggelig kommentar! <3 skal sjekke bloggen din etterpå :)

Text by Tina

30.06.2015 kl.16:27

Phantomblue: Hvis folk ikke klarer å klikke på overskriften på innlegget for å kommentere får de heller la være. Kommentarer står også i bunnen :)

Svartrev

30.06.2015 kl.22:26

Bakgrunnsmusikk må vel være det verste jeg har kommet over. Spesielt hvis man ikke får slått den av. Da spiller det liten rolle hvor bra bloggen er ellers.

Julie Storlien

30.06.2015 kl.22:46

Haha!!

Text by Tina

30.06.2015 kl.23:47

Svartrev: Jøss, det har jeg aldri hørt om! Noe så fælt.

Skriv en ny kommentar


Hei! Jeg heter Tina og er en 21 år gammel jente fra Larvik, bosatt i Oslo. Her publiserer jeg ulike tekster jeg har skrevet, morsomme innlegg om sitasjoner folk kan kjenne seg igjen i, litt tips og triks og i blant noen kreative prosjekter. Håper dere finner noe interessant å lese!Kontakt


tinaveronika@gmail.com


KategorierArkiv
hits