Those who say money can't buy happiness don't know where to shop

  • POSTET: 24.07.2015 - KLOKKEN: 09:00 - KATEGORI: Tanker

Jeg er en av de personene som mener det er helt forsvarlig å bruke et par husleier (eller ti) på en veske, så lenge du fremdeles betaler den nevnte husleia. Jeg er en av de personene som mener at man ikke har noe man skulle ha sagt når det gjelder andres økonomi. Og, jeg mener oppriktig at lykke kan kjøpes, til en viss grad. 

I følge de fleste personer, hvert fall dem man finner i kommentarfeltene (er vel relativt urettferdig å måle befolkningen ut i fra dem, men uansett) er man direkte åndssvak, egoistisk, materialistisk og egentlig "helt syk i hodet" om man velger å bruke femsifret beløp på et moteplagg. Likevel drar de samme folkene på to-ukers all inclusive på Mallorca med en prislapp på fire ganger så mye. Bryr jeg meg om hvor mye ferien alle på facebook så stolt legger ut bilder av koster? Nei. Så hvorfor bryr folk seg om det jeg brukte mine feriepenger på?


Denne brukte jeg feriepengene mine på, en Mulberry Lily, som har stått øverst på ønskelista siden siste veskekjøp. 

Jeg har ikke vært på noen ferie i sommer. Ikke i fjor, og ikke året før det. Jeg jobber om sommeren. Misforstå meg rett, det er overhodet ikke synd på meg, jeg har valgt det selv. Men, som de fleste andre nordmenn, liker jeg å unne meg noe for feriepengene mine. I motsetning til mine jevngamle bruker jeg derimot ikke feriepengene på "fishbowls" på Ayia Napa (ikke at det er noe galt i det, kjør på), og tilbringer halvparten av tida fyllesjuk og den andre halvparten uten å huske noe. Jeg bruker de på noe jeg virkelig har ønsket meg. Noe jeg har spart til på lik linje som andre sparer og gleder seg til ferie. Hva er det som gjør at det ene er helt OK mens det andre er feil? 

 

 

For min del gir det meg mer å kunne gå inn i en butikk å plukke ut akkurat den vesken jeg ønsker meg enn å dra på charterferie. For min del er det morsommere å si "jeg tar den" uten å egentlig høre etter hva prisen er fordi jeg har gjort research i et år og bestemt meg for kjøpet måneder i forveien, enn å drikke den femte paraplydrinken. For min del gir det å bære rundt på en gigantisk pappose med silkebånd mer sommerfugler i magen enn å vente på at flyet letter. Men jeg skulle ønske at jeg kunne fått tilsvarende kommentarer som "kos deg", "hadde dere en fin tur?" og "så brun du har blitt!" i stedet for "det er jo helt sykt å bruke så mye penger på en veske". 

 

 

Noen vil kanskje kalle meg materialistisk, og det er helt rett. "Lykke kan ikke kjøpes for penger" sies det, - tull, sier jeg. Hvis man har alle de grunnleggende behovene dekket, hvis man er frisk og hvis man har familie og venner som er glade i deg, da vil faktisk ekstra penger på kontoen få hvem som helst til å trekke på smilebåndene. Har du noen gang sett noen triste over å pakke opp en ny Mac eller iPhone? Eller noen som er oppriktig skuffet over å eie en Bugatti Veyron? Eller bare noen som ikke er fornøyde når kortet viser godkjent når man har handlet inn "unøvendig" kosemat til helgen? Ikke jeg heller. 

For min del kommer lykke i håndsydd kalveskinn og kan henges over armen. Og vet dere hva? Jeg er stolt av hvor hardt jeg har jobbet for å kunne kjøpe den lykken.  

27 kommentarer

JuliaSofie

24.07.2015 kl.09:45

Veldig bra skrevet:) Er helt enig med deg:)

Veldig fin veske forresten:) Kos deg og ha en fin fredag:)

Text by Tina

24.07.2015 kl.11:59

JuliaSofie: Tusen takk! Ha en fin fredag du og :)

Ina Noraker

24.07.2015 kl.12:00

Veldig fin! Jeg er litt enig, men jeg er veldig glad i å reise også, så liker jeg å kjøpe de litt finere tingene i butikken, og det er jo ikke alt de har her hjemme. Så da må jeg reise da, for å shoppe...

TheFashionNoob

24.07.2015 kl.12:31

elsk <3

spisogspar

24.07.2015 kl.12:36

Ja folk får gjøre som de vil :) Enig med deg! God sommer:)

Text by Tina

24.07.2015 kl.13:28

Ina Noraker: Da er det hvert fall om å gjøre å spare mest mulig! Synes det er kjipt at det er mye som ikke finnes her, men på en annen side positivt for da får man jo en tur også :)

Text by Tina

24.07.2015 kl.13:29

spisogspar: God sommer til deg og! :)

Ina Noraker

24.07.2015 kl.14:33

Jaaa;) Nå er det alt for lenge siden jeg kjøpte meg en fiin veske, men sånn er det når man er student :p

cuskima

24.07.2015 kl.15:26

eg er helt enig med deg -eg jobber hver sommer og i år blir det null ferie pga syk hund..mitt ansvar og vil ikkje noe skal hende henne mens eg er borte og *slapper* av....eg syns det er vanskelig nok å gå fra henne når eg er på jobb.

Eg bryr meg katten og dyre sko eller vesker eller dyre klær for sen sags skyld og er knall fornøyd av å handle alt eg vil ha på salg.....når det kommer til egenpleie derimot er eg ekstremt nasi og skal KUN ha det aller beste i mine øyne.....det skal være cruelty free helst økologisk og det skal gjøre vidunder for hud og hår ,kropp og sjel -samt det skal gjøre at eg føler it makes a difference.

Hva andre måtte mene om mitt forbruk eller hvor mye eg betaler for å være hudnerd er helt fullstendig uintressant. Og det er så utrolig mange år siden fylla og villa i syden eller andre steder var gøy at eg knapt husker det.

Men å kjøpe nytt soverom....ny seng, nye madrasser, skal og kommoder og lampe, gardiner mm er helt magisk. Samme med å finne den perfekte sofan på finn.no....eller som eg nå planlegger nytt møblement på badet........

Gleder meg til det er på plass....

så kose deg du med vesken din og med alle de kjøpene som gjør DEG lykkelig....

De som sier penger ikkje gjør deg lykkelig har aldri tømt datteren sin sparebøsse for å kjøpe henne middag....

Heldigvis er ikkje dette min realitet-det er hundejentene som tømmer kontoen hos meg hahaha

<3

Karoline Marie

24.07.2015 kl.16:00

hehe, jeg er sååå enig! Selv om jeg noen ganger kunne ønske jeg både kunne kjøpe dyre vesker og dra på fancy ferien. Håper du blir fornøyd med vesken :)

Maria Volpe

25.07.2015 kl.00:21

Amen to that, jeg skjønner deg veldig godt jeg! Kos deg med vesken! Den er fin! Syns man skal unde seg gleder unasett hvor teit andre måtte synes det er, det viktigste er at man er fornøyd selv.

Kan så fort finne på å drikke champagne på bruslønn, og selv på student budget har jeg klart å bestille en rød håndlaget kalveskinnsveske med vann-slange skinn fra Amanda Kendell, som blir laget til meg i skrivende stund, noe jeg kun gleder meg over og ingen ting annet :)

mairho

25.07.2015 kl.11:47

Jeg er helt enig der. Blir jo dritglad når jeg kjøper noe jeg har hatt lyst på lenge, så jo. Egentlig kan penger kjøpe lykke, haha!

Anastasia

25.07.2015 kl.13:20

Jeg er helt enig og kunne ikke sagt det bedre! Altså, hva er egentlig forskjellen på en tur til syden og en veske til et par tusen? Vesken vil du ha for alltid, mens i syden for du opplevelser ja, men også til en viss grad. Det virker som at folk syns det er mer greit å bruke 4000 på alkohol i syden enn en merke veske og det er jo egentlig litt på trynet vil jeg nå si. Alkohol skader til og med kroppen, noe en veske ikke gjør. Jeg husker hvor lenge jeg var på jakt etter et Acne skjerf, og da jeg var i Paris så fant jeg det! Det var ikke snakk om hva det kostet, jeg var klar hva den kostet og jeg sa med en gang " jeg tar den". For hvorfor skal man ikke kunne få lov til å bruke sine EGNE penger som man SELV har JOBBET for? Har selv opplevd mennesker som skal komme å være "bedre" og si ting som hvorfor man kjøper det å det. Ja hvorfor ikke? Man går jo ikke rundt å sier til andre hvordan de skal bruke sine penger, så da kan jo faktisk andre la være å si hvordan du eller jeg skal bruke våre penger. Jeg er egentlig blitt litt som mamma, hun er også selv når det kommer til plagg og vesker. Hun kjøper ikke ting fra Cubus eller andre randome butikker. Hun liker kvalitet, merkene og hun jobber hardt for de.

Vesken din var kjempe fin, og du har all rett til å være fornøyd med den! :D

Blogazine by Christina Fraas

25.07.2015 kl.15:06

SÅ enig med deg! Gratulerer med nydelig veske, den kommer til å være med deg lengre enn minnene om fishbowls på ayia napa :)

Text by Tina

25.07.2015 kl.22:07

cuskima: Uff, så trist, håper hun snart blir frisk!

Hehe, man får liksom sine egne hangups, selv er jeg ikke supernøye på hudpleie, men når jeg finner gode produkter jeg liker holder jeg meg til de. Hva du som er kjempeinteressert i det bruker på ulike kremer, serum osv.osv. er det rett og slett ingen som har noe med så lenge du er fornøyd! :D

Ååå, innrede er SÅ gøy, flyttet i fjor og da var kontoen tømt etter noen turer på IKEA hehe (måtte såklart ha alt nytt, typisk meg..).

Ja nettopp! Jeg har hatt 60 kr igjen på kontoen jeg (har alltid mamma og pappa som gir meg penger om jeg skulle trenge), men det var en superubehagelig følelse. Å få stipend og lønn dagen etter gjorde meg lykkelig da ;)

Ha en fin helg <3

Text by Tina

25.07.2015 kl.22:08

Karoline Marie: Det hadde vært noe haha, kanskje når man ikke er student lenger! :)

Text by Tina

25.07.2015 kl.22:09

Maria Volpe: Tusen takk for hyggelig kommentar! Er student selv og, handler bare om å prioritere, jobbe masse og spare. Vesken din høres fantastisk ut :)

Text by Tina

25.07.2015 kl.22:09

mairho: Haha, ikke sant! :)

Text by Tina

25.07.2015 kl.22:15

Anastasia: For min del er det helt uaktuelt å bruke 4000 kroner på alkohol, men vet fra venninner at det er det som går når man er på sydentur! Hvis man regner 4000 i alkohold + penger for flybilletter, hotellopphold, mat, litt shopping (blir jo alltid det) er det plutselig over 10 000 kr det, og da velger jeg heller veska til samme pris som jeg vil ha for alltid som du sier :)

Ja når man først bestemmer seg for noe har det ikke så mye å si hva det koster nøyaktig, vi lever bare en gang og da skal man fader meg ha fine ting den gangen hahaha! Jeg kan forsåvidt godt matche en titusenkroners veske med 60-kroners ballerinasko fra Primark jeg, men liker mye bedre følelsen og kvaliteten på dyrere plagg.

Tusen takk! :D

Text by Tina

25.07.2015 kl.22:15

Blogazine by Christina Fraas: Tusen takk! :) Haha, ja ikke sant!

cuskima

25.07.2015 kl.22:28

takk for det <3

ja innrede er gøy..med exen flyttet eg 9 ganger på 5.5 år så eg følte aldri eg bodde nosn steder..men NÅ vettu this is mine....så nå blir ting på stell....mine valg....min smak..:D

genialt :D:D:D:D

ha en smashings lørdag :D

Text by Tina

25.07.2015 kl.23:30

cuskima: Når jeg får meg mann jeg skal flytte inn med har jeg funnet på et kompromiss, - han slipper IKEA, men det betyr at jeg velger alt ;) Det å måtte ta hensyn til andre smak gjør meg litt stressa hehe!

Takk, du og :D

cuskima

25.07.2015 kl.23:55

sa det samme til exen da han bestemte et basseng av at avarie i stuen hahaha

han sa deal.......men glemte det som den gullfisken han er :P

<3

Text by Tina

26.07.2015 kl.00:00

cuskima: Hvis jeg måtte hatt akvarium tror jeg heller jeg hadde flyttet fra typen, haaater ekle gullfisker hahah.

cuskima

26.07.2015 kl.00:08

hahaha vel eg flyttet jo,men var litt mer alvorlig enn litt fisk som var grunnen til det hahahah

GlamGirl

29.07.2015 kl.21:13

Enig! Materiell lykke er undervurdert - selvsagt gir det glede å kunne kjøpe seg det man har lyst på. For øvrig finner jeg også mye glede i en drink i ny og ne :)

Text by Tina

10.08.2015 kl.01:47

GlamGirl: Det må jeg ærlig innrømme det gjør for min del og hehe :)

Skriv en ny kommentar


Hei! Jeg heter Tina og er en 21 år gammel jente fra Larvik, bosatt i Oslo. Her publiserer jeg ulike tekster jeg har skrevet, morsomme innlegg om sitasjoner folk kan kjenne seg igjen i, litt tips og triks og i blant noen kreative prosjekter. Håper dere finner noe interessant å lese!Kontakt


tinaveronika@gmail.com


KategorierArkiv
hits