August - en ny start?

  • POSTET: 10.08.2015 - KLOKKEN: 01:43 - KATEGORI: Blogg

Å love seg selv gull og grønne skoger for det nye året før juleribba i det hele tatt har sunket har aldri vært min greie. Det skal riktignok sies at jeg meldte meg inn på treningssenter i januar, men bortsett fra det synes jeg ikke nyttårsforsetter helt det store. 

Men august derimot, august er perfekt. Når temperaturen synker og lufta blir klarere kvikner man opp fra sommerdøsigheten og er klar for en ny start. Jeg har helt siden jeg begynte på barneskolen likt denne måneden. Måneden hvor man handlet inn nye saker til skolestart, og møtte ivrig opp klar til å lære nye nytt. Alle årene som danser hvor treningene begynte fast. Måneden hvor hverdagen begynte igjen. 


//Pinterest. 

Jeg vet ikke helt hva det er, men det er noe ved denne måneden som jeg liker. Høstkolleksjonen slippes i butikkene (jeg kan ikke være den eneste som synes høstmote er SÅ mye finere enn sommerklær?), man kan kose seg inne med et magasin og en kopp te (wow, hei klisje/rosablogger) og jeg får rett og slett skikkelig motivasjon til å gjøre, vel, alt.

Målet mitt i år er å skape litt mer struktur. Det er ingen hemmelighet at det følger med mye fritid i perioder som student, og hvor nyttig jeg har brukt denne tiden kan diskuteres. Nå har jeg derimot laget en liste over ting jeg ønsker å bli flinkere på:

Skolen 
Jeg gjorde det riktignok bra på skolen førsteåret, men jeg ønsker å bli litt mer strukturert på lesinga mi. Desverre er jeg blant dem som jobber best under press, og helst på natta. Nå vil jeg heller lese jevnt og trutt hele tiden. 

Trening
Fra nå av skal det legges opp faste treningsdager med opplegg. Det er bare dørstokkmila som er litt for lang, jeg har faktisk ikke noe i mot å trene når jeg først er der. Jeg kan til og med påstå at jeg liker det, følelsen etter, om ikke annet. 

Handle mat
Jeg er en av de som gjerne besøker Jokern på hjørnet et par ganger om dagen, i stedet for å ta en storhandel på Rema 1000. Det er ingen tvil om at det går med mange unødvendige hundrelapper her, så handleliste og fulle bæreposer er det som gjelder i høst. 

♥ Rydde og vaske
Jeg hater virkelig å rydde og vaske, men jeg hater enda mer å ha det rotete rundt meg. Likevel har jeg vært litt for flink til å ignorere rotet og la det bygge seg opp til en haug. Hvor mye lettere er det ikke å vaske tallerkenen og bestikket man har brukt etter å ha spist enn å ta det tre dager og flerfoldige måltider senere? 

Døgnrytme
Jeg er uten tvil et nattemenneske, og får både masse idéer og jobber best etter klokka har rundet midnatt. Utrolig nok er jeg overaskende oppegående på fire timer søvn og en halv liter kaffe, men hvor sunt det er kan diskuteres. 

 Blogge
Nå er det godt over to uker siden jeg publiserte noe her, og det er alt for dårlig! Det er jo kjempegøy å blogge, men noen ganger så står det bare helt stille for ting å skrive om. Vil gjerne komme opp med noe morsomt, men hvor mye lettere er det ikke å komme med noe "typisk blogger" sånn som dette? 


I gang med høstklær her allerede. 

I fjor skaffet jeg meg en liten almanakk, men brukte den ikke noe særlig. Vurderer det samme i år, men da faktisk bruke den. Tror ikke det hadde vært så dumt for meg å ha ting jeg skal gjøre samlet et sted. Spesielt siden jeg har alt for lett for å havne nede i sofakroken med en serie på macen og en pose Sørlandschips på fanget, hvilken som helst dag i uken. Nå er motivasjon på topp og jeg er klar for skikkelig hverdag!

Liker dere august? 

15 kommentarer

sentrumjenta

10.08.2015 kl.03:30

Kjempe fin blogg du har:) Stilig bilde av deg! Liker hatten din:) Ha en fin kveld <3

Line

10.08.2015 kl.08:32

Jeg elsker august!

cuskima

10.08.2015 kl.12:45

åfcourse -its my month :D

Eg kunne neste signert alt du skriver her.....spesielt da eg avr yngre og gikk på skole altså....men eg ahr innsett at EG fremdeles etter uttallige forsøk faktisk fungerer best på kveld/natt og leser aller best under press. Og late som noe annet er å lure segselv og kaste bort unødig tid og bare er frustrerende og irriterende for meg da eg følte/føler at eg hele tiden feilet.

Altså feilet i å gjøre ting tidligere og mer strukturert, min struktur er nattarbeid ,da er eg kreativ og entusiastisk og ja eg er et utpreget B menneske og har vært hele livet -fra barnben av. Foreldrene mine la meg ,men eg lå og glodde i taket og laget hostorier og tenkte på alt og ingenting til de la seg.

Eg har klart meg fint med 4-5 timer helt til for 2 år siden, nå er eg DET sovedyret, også fodri eg avr syk i hele fjor og kroppen trengte å hente seg inn igjen og eg sliter med ettervirkninger av 11 runder helveteild.

Så klarer du å snu det er det jo kjekt,men sånn tilfelle du ikkje klarer det kan det være at du er ordnetlig B menneske og egentlig designet for å fungere bedre på kvelden/natten. B mennsker har mutert gen som gjør at de er slik biologisk.

Eg er lei av å høre at eg avr lat som yngre og spesielt siden eg jobbet 3 jobber....at eg var vpken om natten påvirket ikkje det. OG folk skal være takknemlig....hva hvis ingen var vålken om natten....hvem sku redde dem om huset brant, eller de trengte hasteoperasjon, eller de bor på sykehus/sykehjem og ingen var der og våken og holdt vakt?

Hva om politiet la seg 2130?

Eg elsker høst for da kan eg kle på meg mange lag med klær og slippe å føle meg sånn tynn,,og at folk sier guri svetter du ikkje i alle de klærene? Eg svetter nemlig aldri......fryser ofte og gikk ufrivllig ned i vekt i fjor -og er lei av å høre eg er tynn. Im not blind :P

Ellers er vår og sommer min favoritttid...men i år har jo begge passert i stillhet så eg får nyte høsten og JUL <3 istedet

Ønsker deg lykke til med planene for denne høsten :)

siribokoholiker

10.08.2015 kl.13:29

ja, jeg er litt glad i august :D synes det er litt godt å komme inn i gamle vaner og begynne med skolen igjen. Jeg er lektorstudent, så ja- jeg er litt glad i skole :p

- Siri

Therese <3

10.08.2015 kl.20:11

Jeg elsker august, for da nærmer det seg min favoritt måned, å det er jo perfekt :D Utrolig fint antrekk!

Svartrev

10.08.2015 kl.20:38

Helt enig, høsten er en slags kickoff for meg også! Føler jeg blir både mer motivert og inspirert til alt fra det kreative til å gidde ting generelt. Helt klart et menneske som lever for de 5 siste månedene i året :)

RebeccaHasselgard

10.08.2015 kl.22:34

Lik som deg! Mye mer motivasjon for å starte i august, følger vel skoleåret mer enn nyttår :)

phantomblue

12.08.2015 kl.18:58

Hvor mange av disse punktene regner du med går i dass da??

Text by Tina

12.08.2015 kl.20:41

Therese: Tusen takk! :D

Text by Tina

12.08.2015 kl.20:42

cuskima: Tusen takk for hyggelig kommentar, håper du får en super høst selv om det ikke er favoritten :)

Text by Tina

12.08.2015 kl.20:42

siribokoholiker: Gøy å høre at det ikke bare er meg hehe :)

Text by Tina

12.08.2015 kl.20:43

Svartrev: Da er det ikke bare meg nei, hehe :)

Text by Tina

12.08.2015 kl.20:43

phantomblue: Absolutt alle sammen :))))

phantomblue

12.08.2015 kl.23:00

hahahahahahahaha.

Like bra du ikke er i politikken.

Men du blogger i alle fall bra

cuskima

14.08.2015 kl.13:17

:) ;)

og takk igjen for at du er flink å overse ufrivillige tastaturleifer som kommer flygende i ny og ne, eg ser at i det innlegget var gremlinsene spesielt aktive hahaha :D:D-vi skylder på at linsene var av og lesebrillene på,men sannheten er at eg tenker fortere enn eg skriver

ha en strålende dag fine du :)

Skriv en ny kommentar


Hei! Jeg heter Tina og er en 21 år gammel jente fra Larvik, bosatt i Oslo. Her publiserer jeg ulike tekster jeg har skrevet, morsomme innlegg om sitasjoner folk kan kjenne seg igjen i, litt tips og triks og i blant noen kreative prosjekter. Håper dere finner noe interessant å lese!Kontakt


tinaveronika@gmail.com


KategorierArkiv
hits