Den lengste mila er dørstokkmila

  • POSTET: 25.08.2015 - KLOKKEN: 22:40 - KATEGORI: Tanker

Søndag kveld var motivasjonen på topp. Klisjeen så populært brukt av bloggere, "ny uke, nye muligheter" skulle utnyttes til det fulle ved å børste støv av Nike-skoene og dra opp treningstightsen så man skimtet en aldri så liten cameltoe (hvorfor i helvete er visse tightser laget slik at de viser alt FORAN?). Målrettet skulle jeg gå de par minuttene opp til Fresh Fitness, trekke kortet for et shitload av penger i form av støttemedlemskap for i sommer, og innta det jeg liker å se som det tryggeste apparatet for å unngå å drite meg ut: Elipsemaskinen. Nå skal det sies at det virker som de fleste litt desorienterte personene på treningssenteret velger elipsemaskinen, så jeg er vel strengt tatt gjennomskuet.Elipsemaskin eller ikke, denne uken var starten på mitt nye og bedre liv. Med fadderuka og første skoleuke henholdsvis to og en uke bak i arkivet var dette det perfekte tidspunktet å starte på. Jeg hadde ingen unnskyldninger. Det var rett og slett høyst på tide og få ræva i gir, og se og få fjernet noen av sommerkiloene (sommerkroppen liksom, er det en tid jeg legger på meg er det på sommeren. Og jul da. Og ferier. Og egentlig litt hver helg.) Men det jeg derimot ikke hadde regnet med er at når alt kommer til alt eier jeg ikke det spor av viljestyrke. 

For regne gjorde det. Faktisk så bare ikke regnet det, himmelens sluser åpnet seg og formet gaten til en elv. For ikke å snakke om at det tordnet så det skrallet i hele bygget. Ikke faen om jeg beveger meg ut i sånt vær. Etter min mening en relativt godkjent grunn, men desverre kjenner jeg meg selv såpass godt at jeg ikke hadde kommet meg opp dit om det så var skyfri himmel. Jeg har nemlig alltid en unnskyldning for å la være. Jeg hadde jo faktisk bare sovet fire timer den natta, og det var behov for å jobbe med eksamen. Og så skulle jeg jo gjerne ha blogget, for ikke å glemme å sorterte klesskapet. 
Hva jeg faktisk gjorde? Ingenting. Absolutt ingenting. Jeg satt og stirret tomt ut i lufta i et par timer, sov på sofaen et par timer og fortsatte å stirre tomt ut i lufta til jeg skulle legge meg (litt for sent som alltid). Og mens jeg stirret tomt ut i lufta tenkte jeg på alt jeg burde ha gjort mens jeg forbannet meg selv for å ikke gjøre det. Det skal sies jeg en periode vurderte å lakke neglene, men jeg var for lat til å finne den frem. 

Sannheten er at jeg har en dårlig vane med å utsette ting. Alt mulig, alltid. Med den unnskyldning at jeg jobber bedre under press. At eksamen gjøres best klokken fire om natta, og at oppvaska går raskest femten minutter før det ringer på døra. Fordi jeg alltid bare "må sjekke noe først" og "gjøre noe annet først". Fordi å scrolle mellom facebook og lese et par meningsløse artikler tross alt bare tar et par minutter. Fordi å sjekke Instagram frister mer enn å gå ut med søpla. Og før jeg vet ordet av det har jeg utsatt et fem minutters gjøremål i en halvtime, ved å stirre tomt ut i lufta mens jeg tenker på gjøremålet. Det mest irriterende med dette er at jeg faktisk liker å gjøre ting. Jeg liker å ha det fint og ryddig rundt meg og har ingenting i mot å ta ei runde med vaskekosten. Jeg liker studiet mitt og synes emnene og prosjektene er spennende og morsomme og jobbe med. Og tro det eller ei, men jeg liker faktisk å trene når jeg først befinner meg på treningssenteret. Men jeg har så enorme sperrer for å gidde å starte. Faktisk såpass store sperrer at jeg tror det kan kalles kronisk utsettelsessyndrom. Og det skal jeg si dere, det er jævlig irriterende når dørstokkmila er ti ganger lenger enn den egentlig distansen. 

Noen som kjenner seg igjen? 

14 kommentarer

Ida Johanson

25.08.2015 kl.22:50

Trodde ett øyeblikk du dreiv å skrev om mitt liv... kjenner meg så utrolig igjen haha. Skulle trene, gå tur og rydde leiligheten siden jeg endelig hadde fri. Det eneste jeg har gjort er å sove.

Text by Tina

25.08.2015 kl.22:55

Ida Johanson: Godt å høre at det ikke bare er meg som er helt håpløs når det gjelder sånt! Er så irriterende haha, også kan man bare skylde på seg selv..

cuskima

26.08.2015 kl.00:24

kunne ikkje vært mer enig.....dørstokkmila er uutholdbar høy til tider....dronningen av utsettelse det er meg......men når eg først setter i gang......er eg yberdyktig :D

Elsker også orden og ha det fint på badet, rent på kjøkkenet alle klærene hengt opp eller brettet fint i kommoden...-ja alltid rent på kjøkkenet,men ikkje alltid så ryddig siden eg er yberredd forbaskelusker :P

nattinatten

mairho

27.08.2015 kl.12:11

Kjenner meg så sykt mye igjen!

http://hevhodet.blogg.no/

27.08.2015 kl.15:20

Så bra innlegg du har skrevet her !! :)

leahisabellv

27.08.2015 kl.17:33

Haha, det høres ut som meg!

Therese <3

28.08.2015 kl.20:06

Godt det er flere av oss : )) Haha jeg har nå utsatt det å vaske klærne mine i 2 dager, å jeg drar hjem igjen på søndag, så jeg starter å få litt dårlig tid :) haha men sånn er det bare innimellom, eller hele tiden når det kommer til meg :) jeg utsetter og utsetter helt til det er forseint å jeg kan gå å legge meg igjen :D

Navn

30.08.2015 kl.06:23

Åh dude, du skriver så krampaktig. Det er så veldig "tidlig 20-årene og selvbevisst". Bli en bedre skribent og jekk deg ned et par hakk i mellomtiden.

Text by Tina

01.09.2015 kl.14:17

Navn: Ville si det er mer krampeaktig å skrive "dude" :)

phantomblue

03.09.2015 kl.10:59

Vel du sa jo tidligere at du kom til å bryte alle forbedrings løftene du ga deg selv.

Så dette er jo bare deg,som følger programmet :o)

Text by Tina

03.09.2015 kl.12:42

phantomblue: Jeg har faktisk vært så flink til å bryte alle sammen at jeg nesten burde få premie for det!

phantomblue

04.09.2015 kl.09:47

Jupp det burde du.

Får unne deg en stor Aussie.milk shake = http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/03376/2_3376073b.jpg

Men bare en.

lol

Ha en strålende helg

Text by Tina

06.09.2015 kl.23:17

phantomblue: HAHA, for en milkshake, tipper man er passe kvalm etter en sånn. Håper du og hadde en strålende helg!

phantomblue

08.09.2015 kl.17:20

Antyder du at det er mulig for en kvinne,og få for mye av noe med sjokolade i???

Er ikke det blasdemi??????? lol

Dere pleier da og være bunnløse når det kommer til slikt.

Skriv en ny kommentar


Hei! Jeg heter Tina og er en 21 år gammel jente fra Larvik, bosatt i Oslo. Her publiserer jeg ulike tekster jeg har skrevet, morsomme innlegg om sitasjoner folk kan kjenne seg igjen i, litt tips og triks og i blant noen kreative prosjekter. Håper dere finner noe interessant å lese!Kontakt


tinaveronika@gmail.com


KategorierArkiv
hits