Making fun of someone's success won't make you any more successful

  • POSTET: 06.09.2015 - KLOKKEN: 23:04 - KATEGORI: Tanker

Forrige uke dukket en artikkel opp i newsfeeden min på facebook, nei jeg snakker ikke om den nakne rumpa til Caroline Berg Eriksen, - den kommer jeg til senere, men en artikkel om kåringen av vinneren av årets Miss Norway. Jenta var såklart nydelig, og sammen med en overskrift ala "Er dette Norges vakreste?" haglet kommentarene inn. Man skulle tro det var gratulasjoner for seieren og hyggelige tilbakemeldinger, men nei, det var heller tvert i mot. 

De aller fleste kjente folk som var mye penere, andre mente hun måtte være dum som stilte opp i den type konkurranse og en del mente man ikke kunne vite om hun var pen siden hun var sminket. Og denne saken er ikke unik. Besøker man kommentarfeltet til en hvilken som helst artikkel som omhandler en delvis kjent jente/kvinne med et pent utseende hagler det inn kommentarer om hvor lite pen hun er. Kvinneguiden har et eget forum hvor folk sitter og diskuterer andre kvinner del for del, og de finnes knapt en eneste artikkel som ikke har måtte bli moderert. 

Det jeg derfor lurer på er hvordan voksne mennesker kan få seg til å skrive direkte stygt ladde kommentarer til andre forsvart av ytringsfriheten? Hvordan voksne mennesker kan skrive side opp og side ned og hvor forferdelig mobbing blant barn og unge er, mens de et par minutter senere skriver sjikanerende ord til folk som har oppnådd et eller annet og dermed havnet i media? Hvordan folk kan hyle og gråte over det forferdelig kroppspresset som er i dag, før de hiver seg over tastaturet og hamrer ned stygge ord om noen andres utseende? "For de er jo kjente, så da må de tåle det." 

Det nyeste innslaget som passer rett inn i dette temaet er den mye omtalte nakne stumpen til Caroline Berg Eriksen som pryder forsiden av Det Nye. Jeg skal ærlig innrømme jeg ble overrasket over forsiden selv, da jeg har lest bloggen til Berg Eriksen i mange år, og ikke hadde forventet at hun hadde stilt opp på noe sånt. Hva jeg synes? Jeg synes det var drittøft. Caroline Berg Eriksen var garantert fullt klar over hvilket hysteri og negative kommentarer forsiden ville skape, og det å stille seg i den situasjonen krever virkelig bein i nesa. 

For negative kommentarer har det vært. Såklart det klassiske om at en slik forside skaper et usunt kroppshysteri (og det gjør ikke alle de som sitter å kommenterer hvordan det er rett og galt og se ut), at barn som gikk forbi hylla ville se en rumpe og det var upassende (altså, har dere sett hylla 10 cm over?) og noen dro det til og med så langt som å trekke paralleller til at Caroline Berg Eriksen poserte med en naken rumpe mens det er krig og grusomheter andre steder i verden. Berg Eriksen svarte med å samle inn 50 000 kroner (nå over 86 000 kroner) til syriske flyktninger.

Det jeg mener er at vi må slutte å kaste stein i glasshus. Vi må slutte å kritisere alle andre, mens vi har synd på oss selv. Vi kan ikke kritisere andre mennesker for å ikke gjøre nok mens vi selv sitter på rumpa, eller klage over kroppshysteri mens vi selv kommer med kritiske kommentarer. Vi må få hodet ut av ræva, børste av oss sjalusien og drite i janteloven. Vi må begynne å heie hverandre frem. For å kritisere andre for å skape fordommer vil aldri føre til færre fordommer. 

14 kommentarer

Caroline

06.09.2015 kl.23:11

Jeg kunne ikke vært mere enig!

cuskima

06.09.2015 kl.23:27

kunne ikkje vært mer enig-det er kvinner som skaper kroppspress..det er ikkje media eller *alle andre*

Kvinneguiden hater jo alle som ikkje er i ammetåke og har cellulitter og ekstra bilringer fordi det er så naturlig -ekte mødre ser nemlig sånn ut fy deg om DU er slank igjen etter fødsel....og de er både mot for mye sminke og for naturlig....alt etter hva som er rett den dagen.....men alle er dumme og stygge og ingen er pene ja nei untatt dem da...

whatever sier eg.....eg *kjenner * endel av dem på jobben min....

Negative til alt man foreslår når de spør om shampoo til 20 kr er den beste vi har......

åfcourse hahaha :D

Flott innlegg som vanlige :)))

Text by Tina

06.09.2015 kl.23:29

cuskima: Du har sååå rett! Og den kommentaren med ammetåke og cellulitter var spot-on haha! Disse damene (for det er utrolig nok damer og ikke jenter som holder på sånn) kunne trengt seg en real holdningsmakeover.

Tusen takk! :D

cuskima

06.09.2015 kl.23:38

Du vet hvem Kristina Andersen er?

Hun måtte anmelde dem til politiet -hun printet ut var det 7000 siden om segselv av tråder drittslenging om henne

hva i huleste gjør HUN feil da?

Hun trener og har outfits....skjønner egentlig ikkje at det er noe å hate????? kanskkje at hun er ung og pen og lever som hun vil OG tjener penger som gress

og i tilegg er hun utrolig snill og gavmild....og omtrent ALT hun gjør får hun pes for....helt utrolig

Ja enig med deg.....her hjelper ikkje utvendig makeover.....er egentlig bare innvendig fønker på sånne....

Text by Tina

06.09.2015 kl.23:41

cuskima: Heeelt utrolig! Skjønner ikke hvordan det er mulig å være sååå sjalu. Å rakke ned på andre gjør deg ikke noe bedre selv, heller tvert i mot.

cuskima

06.09.2015 kl.23:45

må være ondt å hate segselv så mye som de gjør....eg har ikkje evne til det....eg er sånn oppsnakker hahaha :D

Text by Tina

06.09.2015 kl.23:46

cuskima: Samme her! :D Må være deprimerende å gå rundt og være så sint og sur hele tiden.

cuskima

06.09.2015 kl.23:51

grusomt...og eneste felles de har med andre er at de hater segselv like mye....og i det sender de dritt mot andre og finenr trøst i det.....

men at de kan leve med segselv og ungene sine etterpå forstår eg ikkje

Text by Tina

06.09.2015 kl.23:52

cuskima: Det er uforståelig for meg og!

cuskima

07.09.2015 kl.00:06

ja vi er enige,men bra noen andre enn bare meg ser dette

Ida Johanson

07.09.2015 kl.00:22

Amen!! Er helt sykt hva folk henger seg opp i. Er bare bevis på at folk har alt for lite å gjøre!

phantomblue

07.09.2015 kl.09:26

Meget bra innlegg.

Har aldri helt forstått meg på disse som skal hate/boikotte det nye osv.

De blir jo aldri fornøyd.Uansett

spisogspar

07.09.2015 kl.11:44

Så enig! Noe må de snakke om.... og da blir det vel dette med kropp da som en aldri kan prate seg lei av...! Helt utrolig hva folk gidder å bry seg med! Ha en fin dag videre :)

Bentef

07.09.2015 kl.22:11

Så utrolig bra skrevet! Kan ikke si meg mer enin👏👏

Skriv en ny kommentar


Hei! Jeg heter Tina og er en 21 år gammel jente fra Larvik, bosatt i Oslo. Her publiserer jeg ulike tekster jeg har skrevet, morsomme innlegg om sitasjoner folk kan kjenne seg igjen i, litt tips og triks og i blant noen kreative prosjekter. Håper dere finner noe interessant å lese!Kontakt


tinaveronika@gmail.com


KategorierArkiv
hits