Om de såkalte "veskehorene"

  • POSTET: 15.09.2015 - KLOKKEN: 20:45 - KATEGORI: Tanker

I helga skrev Ida Wulff et innlegg om hvordan unge jenter oppsøker eldre, rike menn og i gjengjeld får dyre gaver som designervesker. Debatten rundt dette har engasjert, og flere bloggere har allerede skrevet innlegg om hva de synes om fenomenet, alt fra at det er "helt OK" til at det er "en annen form for prostitusjon".   

Det første som slo meg etter denne saken var "er det ingen som visste om dette fra før?". Så lenge det finnes unge, pene jenter og eldre, rike menn som er interessert i disse jentene vil situasjoner som dette eksistere. Det er enkel matematikk: Som en vare byttes for penger, kan en tjeneste byttes for ting. En vinn-vinn situasjon for begge parter, enkel forretning. I Wulffs innlegg blir mennene kalt ofre, mens andre mener det er jentene som er offeret. Selv mener jeg det ikke finnes noe offer, dette er en situasjon mellom to voksne mennesker, begge i stand til å ta sine egne valg. 

 

Dette er en situasjon mellom voksne mennesker, 
begge i stand til å ta sine egne valg.Jeg har utrolig nok selv fått spørsmål om jeg kunne ønske å være med på et sånt type forhold, og svarte pent at han kunne dra til helvete. For det første synes jeg det var en frekk ting å anta jeg ville, for det andre klarer jeg å kjøpe mine egne ting og for det tredje blir jeg kvalm av tanken på å ligge med en mann i samme alder som foreldrene mine. Jeg liker å se på tingene mine og tenke at jeg har jobbet for dem, og ikke bare fått dem. Men, selv om det for min del gir meg en guffen følelse, har jeg ingenting i mot om andre velger å gjøre det. 

For hvorfor skal vi bry oss om hvem andre ligger med? Hvorfor er det verre å ligge med en eldre mann for en designerveske, enn å ligge med en jevnaldrene etter han har spandert to drinker? Handler det om at mens du jobber i timevis for den ene tingen trenger noen andre bare et par timer i senga? Handler det om at du er redd noen skal tro du har skaffet deg din egen veske på samme måte? Er det egentlig sjalusi denne irritasjonen bunner i? 


Er det egentlig sjalusi denne irritasjonen bunner i?

 

Jeg trodde vi i Norge hadde kommet så langt at jenter selv bestemmer over sin egen kropp uten og bli kalt for "hore" og det som verre er. Jeg trodde det var normalt at jenter har et sexliv som ikke alltid innebærer en partner. Så hvorfor er det så ille at noen jenter velger en eldre mann med de "fordelene" som følger med? Min mening er at vi ikke har noe med hva andre gjør under dyna. 

21 kommentarer

nishat

15.09.2015 kl.20:50

Skikkelig bra innlegg

REBECCA HOLDER

15.09.2015 kl.20:52

SÅ bra skrevet !!

Text by Tina

15.09.2015 kl.20:56

nishat: Tusen takk :)

Text by Tina

15.09.2015 kl.20:57

REBECCA HOLDER: Tusen takk, så hyggelig å høre! :)

spisogspar

15.09.2015 kl.21:12

Ja, enig :)

leahisabellv

15.09.2015 kl.23:12

Jeg har vært klar over dette lenge også, så det er merkelig for meg at folk ikke vet at dette er "helt vanlig". Men det betyr ikke at jeg er for slike forhold, for meg er det veldig ja... for en person uten selvrespekt og ikke noe jeg selv kunne gått med på.

Lithanna

15.09.2015 kl.23:29

Akk verden er i en utvikling jeg personlig ikke liker, men men.

Folk får gjøre som de vil. Men sannheten er enda den at : Ting er en død gjenstand uten følelser.

Personlig kunne jeg aldri tenkt meg en veske til mer enn 300kr. Ha ha ;)

TAMH

15.09.2015 kl.23:39

100% enig.. Vi burde ha kommet så langt i Norge nå at gutter/jenter/menn/damer må få ta sine egne valg uten å bli dømt av andre som ikke har noe med saken og gjøre.

phantomblue

16.09.2015 kl.09:42

WOW! Utrolig bra innlegg.

Er forsåvidt enig med dg ,dette har nok foregått lenge.

Tror det er litt som når foreldrene vet at deres kjære lille datter har sex,under deres tak.

De vet det ,men fortrenger det,og later som det ikke forekommer,ved å unngå og tenke på det.

Så hver gang slike ting dukker opp i media, begynner hyle koret. pga da må man ta stilling til det ubehagelige

Er forsåvidt enig med deg.Folk kan få gjøre som de vil,og det finnes ingen offer i denne transaksjonen du beskriver her.

Vet at for en god del år tilbake, trykket avisen et rykte/reportasje, om at skolejenter solgte sex i bytte for dyre merke klær.

Ble oppstandelse da og

Men tror det har litt med gammeldags tenke måte å gjøre.Verden går fremover men rettsystemet og folks tanke gang henger ofte igjen i fortiden.=Kvinnen er alltid offer og menn er alltid de slemme.

Var jo ytterst få som brydde seg om prostitusjonen i skippergata,inntil Nigeria horene trakk opp på karl Johan.

Tror det har noe med, at vi ikke vil bli konfrontert med det ubehagelige i samfunnet

Text by Tina

16.09.2015 kl.21:05

leahisabellv: Jeg kunne aldri gjort det selv, men jeg tror ikke de som gjør det mangler selvrespekt heller, fordi det er det dem ønsker.

Text by Tina

16.09.2015 kl.21:07

Lithanna: Det er nok ikke en ny utvikling, mer at diamantsmykker har endret seg til designervarer. Selv om tingen er en død gjenstand, er følelse den fremkaller for oss mennesker levende. Selv har jeg ingenting i mot å betale over 10 000 for en veske, så lenge det er betalt for penger jeg har jobbet for :)

Text by Tina

16.09.2015 kl.21:07

TAMH: Nettopp!

Text by Tina

16.09.2015 kl.21:11

phantomblue: Ja, jeg tror det er problemet. Folk vet det innerst inne, men fornekter det før det står rett foran nesa på dem. Likevel skjønner jeg ikke at folk kan ha så mye i mot dette, jeg kan skjønne sammenligningen til prostitusjon, men det er helt frivillig og to "vinnende parter" av en transaksjon.

Det skal riktignok sies at jeg aldri hadde klart å gjøre noe lignende selv.

Takk for hyggelig kommentar forresten! :D

Lithanna

16.09.2015 kl.21:46

Aldri vært noen ræser på diamantringer heller.

Lykke her er hunden og gnagerne mine. ;)

phantomblue

16.09.2015 kl.22:12

ANG Prostitusjon vinkelen,må du husk at norge(og mange andre land)Kryr av femminister,eller feminazier som noen kaller dem.De styrer en god del av politikken selv om det høres ut som en konspirasjon teori.

Når de vedtok den latterlige prostitusjon loven(lov og selge, men ikke kjøpe),brukte de argumenter som: at jentene kunne være okay med det nå,men angre senere i livet,og det måtte de beskyttes mot(i følge div statistikker ,angrer jo minst 50% av alle kvinner på hvordan de mistet jomfrudommen,kanskje de skulle begynt der i stedet.,)

Var mange som hadde samme fornuftige syn på saken som deg,men ikke ble hørt.

Det er jo som du sier i innlegget ditt,det hele koker ned til hva du synes varen(i dobbel betydning)er verdt,og hvor langt du er villig til å strekke grensene for og få den i din eie.

Du vil ikke sprike med bena for en veske,og fåretrekker derved å jobbe overtid el hva som må til,for og få råd.Det er din grense.(Hva om jeg tilbyr et slott i provence da?,O) (kødder))

Men som du og påpeker, det vil altid finnes noen som er villig til å strekke det lengre

Jeg mener som deg, at en transaksjon mellom to voxne parter,er ikke noen andres business.

Men spørsmålet blir jo da, hvor voxen er den andre parten?Der kan man fort entre noen grå soner.

Men det koker jo fortsatt ned til hva man er villig til å gjøre, for det man ønsker.

Tror forsåvidt at, om tenåringer like rundt eller rett over lavalderen selger seg for og få dyre klær etc.Er det kansje ting som skurrer andre steder and bare i hodet

Text by Tina

17.09.2015 kl.12:19

phantomblue: Jeg skulle gjerne kalt meg feminist, men på grunn av alle de (unnskyld meg) tåpelige og relativt meningsløse sakene de står for kan jeg ikke det. Faktisk føler jeg de motsetter seg selv noen ganger: Jenter skal bestemme over sin egen kropp, men inngrep som silikon og restylane samt falsk hår og vipper er fyfy (altsåå ????).

Den loven gjør det etter min mening mer risikabelt for de prostituerte. Det er et utsatt yrke, og når man gjør det ulovlig vil det være vanskelig for jentene å anmelde overgrep, vold og voldtekter (selv om det ikke er ulovlig å selge). Jeg leste også et sted (husker ikke hvor, så skal ikke være for sikker, men det gir mening) at kriminalisering av prostitusjon fører med seg mer menneskehandel og hallikvirksomhet. At jenter angrer på hvordan de mistet jomfrudommen (haha, hvem gidder å bruke tid på å tenke på det lurer jeg?) føler jeg ikke har så mye sammenheng med denne saken å gjøre.

Jeg tror alle har sitt kjøpepunkt, noen på en designerveske, andre i en teoretisk verden hvor de kunne fått et slott som du sier. Hadde man fått tilbud om en million tror jeg de fleste faktisk hadde tenkt tanken.

I den situasjonen du snakker om med svært unge mennesker vil jeg tro noe har gått galt lenge før dette. Slike ting gjør man faktisk sint. Det jeg snakket om var voksne mennesker i stand til å ta egne valg og være trygge på dem.

Bentef

17.09.2015 kl.17:29

Utrolig reflektert og bra skrevet

phantomblue

18.09.2015 kl.13:10

Er fortsatt langt på vei enig med deg.Incl ang feminister.De var jo i mot dette støtte senteret i oslo som tok seg av prostituerte,delte ut kondommer ol(tror jeg).De mente visst det oppfordret til prostisjon, ved å hjelpe de prostituerte og ville derfor legge det ned.De er en merkelig bunch i allefall.Ene øyeblikket er de dine medsøstre og BFF og skal støtte deg 100% i ett og alt,men i det øyeblikk du vil avbildes naken i vi menn, eller velger kariere innen porno.

Ska du plutselig brennes på bålet som hex.Ironien, er jo at det er de som sørget for at du har et valg.Humoren er jo at de ofte skyr å møte sine menings motstandere til debatter.

Joda du har nok rett de fleste har et kjøpe punkt,Og prinsippet ville nok forandret seg dersom man får en mill cash i håndfast form.Hva det gjør med en etterpå er det jo ingen som vet.

Er stygt redd du har rett i, at denne loven gjør det mye vanskeligere for de prostituerte,og lager mye fordekt kriminalitet.

Text by Tina

19.09.2015 kl.01:58

Bentef: Takktakk! :)

Text by Tina

19.09.2015 kl.02:00

phantomblue: Jeg har lenge tenkt på en debatt angående temaet, men spørsmålet er om jeg tør å diskutere med feminister hehe, det går hardt for seg har jeg sett.

Har du en million med cash kan du jo alltid kjøpe deg nok psykologtimer til at det ordner seg ;)

phantomblue

19.09.2015 kl.09:04

hAHAHAHA Du ruler!!!

Du Skriver så bra,så du bør absolutt lage noe på det temaet.

Litt kjipt å sprike med bena for en mill,så miste alt,til en hjerne krymper.

Vet de laget en film på det, med Demmi Moore og en til.Hvor hu får en mill for en natt med en fyr.

Skriv en ny kommentar


Hei! Jeg heter Tina og er en 21 år gammel jente fra Larvik, bosatt i Oslo. Her publiserer jeg ulike tekster jeg har skrevet, morsomme innlegg om sitasjoner folk kan kjenne seg igjen i, litt tips og triks og i blant noen kreative prosjekter. Håper dere finner noe interessant å lese!Kontakt


tinaveronika@gmail.com


KategorierArkiv
hits