Nytt år, nye muligheter - eller?

  • POSTET: 06.01.2016 - KLOKKEN: 19:21 - KATEGORI: Tekst

Det skjedde mest sannsynlig et eller annet sted mellom kalkunen, champagnen og ønskene om et godt nytt år til venner, bekjente og folk du møtte i løpet av kvelden. Etter en måned med julekaker, ribbe og et noe (les: mye) høyere inntak av alkohol enn normalt, skal du starte et nytt og bedre liv. Faktisk skal du bli en superutgave av deg selv. Og når skal du starte? Jo, ditt nye liv starter selvfølgelig første januar. Nytt år, nye muligheter - eller?

Det slår deg i fleisen omtrent like hardt som hangoveren dagen etter. Kalenderen viser 1. januar, men planene dine om algejuice til frokost og spinning på Stamina forsvant sammen med planen om å stå opp senest kl. 09 på fridager. Klokken er 13.43 og frokosten består av en halv liter kaffe og to paracet foran TV'en som viser nyttårskonserten i Wien. Hvis ikke det hadde vært for at du hadde skrytt til alle på festen dagen før om hvordan du skulle bli en ny og fantastisk versjon av deg selv, hadde nyttårsforsettene mest sannsynlig vært borte før de hadde begynt. Men slik er det altså ikke. Det er på tide å bite i det sure eplet, eller algejuicen om du vil.

Etter hvert, når kvalmen og hodepinen har gitt seg, tar du deg selv i å glede deg til å starte på disse nyttårsforsettene. Hvem vil vel ikke starte på ny frisk, med blanke ark? Det er nå du har sjansen til å bli den du alltid har drømt om. Din egen versjon av Caroline Berg Eriksen, hvor du skal trene fem dager i uka, lage sunn og økologisk mat fra bunnen og bruke mer kvalitetstid på venner og familie enn serier på Netflix. Det kiler i magen mens du ser for deg din nye og fantastiske hverdag. Det er bare et problem. Det er torsdag, med andre ord snart helg. Du bestemmer deg derfor for at ditt nye liv starter mandag morgen.

Overraskende nok går alt etter planen. Det er allerede onsdag, og de siste dagene har frokosten bestått av en blanding av alger, hvetegress, gojibær og hampfrø som er kjørt i foodprossesoren til ønsket konsistens. Du mistenker at det er algene som får det til å smake akvarium, men lurer deg selv til å tro at du liker det. Du føler deg jo så mye bedre, og det allerede! Såkalt supermat er virkelig tingen for deg. For ikke å snakke om treningen. Etter superjuicen står en halvtimes joggetur på planen, og kveldene bruker du på Stamina. Du skryter til alle som gidder å høre på om din nye fantastiske hverdag, og hvor enkelt det er å legge om vanene sine.

Et eller annet sted mellom månedsskiftet januar/februar begynner det å skurre. Etter en måned på algejuice har du innsett at den i grunnen ikke får deg til å føle deg noe annet enn sulten. Og kvalm. Du biter derfor i deg stoltheten i form av et grovt knekkebrød, og trøster deg med at det også er relativt sunt. Treningen har dabbet noe av, du er fremdeles hyppig innom Stamina, men joggeturene om morgenen har blitt byttet ut med en halvtimes ekstra søvn. Du unnskylder deg med at du må ha rikelig med søvn for å kunne fungere optimalt, og at trening uansett ikke gir resultater om du har underskudd på søvn.

Det er ikke før i slutten av februar du virkelig sprekker. Du kan ikke si det helt sikkert hvilken faktor som utløste det. Det kan være at du forsov deg mandag morgen, noe som i stor grad egentlig ødela resten av uka. Det kan være onsdagen, da du var såpass sliten etter jobb at du bestilte takeaway pizza i stedet for å lage middag. Eller det kan være det faktum at du de siste dagene har prioritert tv-serier og potetgull i sofaen framfor intervaller på mølla. Akkurat hva det var som ødela den fantastiske rutinen din er ikke godt å si, men feilen er et faktum. Skammen, og den dårlige samvittigheten over at du ikke klarte det får selvfølelsen til å synke til bunnen.

Du prøver å unnskylde deg med det alle flinke og sunne personer sier, at det er viktig å kose seg en gang i blant også. Men innerst inne går det opp for deg at det faktisk ikke er deg, du er ikke den som koser seg en gang i blant, du er den som liker å kose deg med livet.  Så er du heller flink en gang i blant i stedet. Du drukner fiaskoen i nr. 1 av hva som ikke er lov på lista, alkohol. To flasker vin senere er du ute på byen med vennene dine, og du innser med et hvordan ditt nye superfantastiske liv ødela ditt sosiale liv totalt. Du konkluderer med at det uansett aldri hadde fungert i lengden, men lover deg selv at du likevel ikke skal bli støttemedlem på Stamina.

Ti måneder senere skåler dere for et nytt år igjen. Du deler ut klemmer til kjente og ukjente, og ønsker alle hell og lykke inn i det nye året. Fra i morgen av starter ditt nye og bedre liv, med sunn mat og mye trening. Du skal bli en superversjon av deg selv. Og du liker tanken på å starte et nytt år, med blanke ark. Nytt år, nye muligheter - eller?Med dette ønsker jeg deg dere et godt nytt år ♥ Håper dere får et supert 2016, uansett om nyttårsforsettene holdes eller ikke. 

11 kommentarer

Svartrev

06.01.2016 kl.19:45

Fantastisk! :') Godt nyttår!

Text by Tina

06.01.2016 kl.19:46

Svartrev: Tusen takk! Samme til deg :D

Therese Bråthen <3

06.01.2016 kl.23:07

Haha, fantastisk skrevet :) Akkurat som om jeg skulle skrevet det selv :) haha Det nye livet mitt har alt startet, men jeg tror jeg ryker på en smell alt til helgen om jeg ikke tar helt feil ;p haha Godt nytt år til deg <3

phantomblue

06.01.2016 kl.23:13

Aah.Endelig et nytt innlegg fra deg.

Begynte nesten å tro du hadde gått til himmels med fyrvrkeriet.

Ska vi tolke bildene som at du har gått fra støtte medlem, til langvarig aktiv medlem på treningsenteret???

Text by Tina

06.01.2016 kl.23:22

Therese Bråthen: Jeg har også planer om å bli flinkere nå, standard nyttårforsett haha, så vi får bare stå på begge to :D Jeg har troa på deg, du var jo så flink å gå turer før jul :) Godt nytt år til deg og søta <3

Text by Tina

06.01.2016 kl.23:24

phantomblue: Hahah, skulle tro det!

Veeel, kan ikke skryte på meg det, bildene er nemlig fra jeg startet medlemsskapet og planen om å trene i fjor på denne tiden ;)

Therese Bråthen <3

06.01.2016 kl.23:39

Ja jeg var flink i hele fjor jeg, også kom jula å da dabba det skikkelig ta :) Så må begynne igjen nå, trent alt 3 ganger i år, så det er da en start :D Har trua på deg også <3

Text by Tina

06.01.2016 kl.23:43

Therese Bråthen: Wow, så flink du er! :D Jeg har rumpa godt plantet i sofaen enda, men siden jeg jobbet når andre hadde fri tok jeg meg heller fri nå i starten av januar hehe.

Therese Bråthen <3

06.01.2016 kl.23:57

Ja, den skjønner jeg :) hehe Bor med en mor som pisker meg rundt så da er jo det veldig greit ;p hadde nok ikke fikset det om jeg bodde alene :p haha

Anette

07.01.2016 kl.22:46

Åå du skriver så sykt bra as!! <3

Text by Tina

08.01.2016 kl.10:52

Anette: Takk Anette <3<3

Skriv en ny kommentar


Hei! Jeg heter Tina og er en 21 år gammel jente fra Larvik, bosatt i Oslo. Her publiserer jeg ulike tekster jeg har skrevet, morsomme innlegg om sitasjoner folk kan kjenne seg igjen i, litt tips og triks og i blant noen kreative prosjekter. Håper dere finner noe interessant å lese!Kontakt


tinaveronika@gmail.com


KategorierArkiv
hits