Hvorfor kaller dere jenter for horer?

  • POSTET: 29.01.2016 - KLOKKEN: 20:41 - KATEGORI: Tanker

Tidligere i dag, rundt lunsjtider. Jeg var på vei ut fra treningssenteret for å hente tingene mine i skapet og skynde meg bort på posten. Som alltid litt sent ute i forhold til timeplanen jeg hadde sett for meg. Du satt i en stol ved inngangen. I sidesynet kunne jeg se du stirre på meg, fra topp til tå. Jeg latet som jeg ikke lot merke til det. Og jeg latet som jeg ikke hørte det når du sekunder senere åpnet munnen din og kalte meg hore. 

Hva var det som fikk deg til å kalle meg hore? Jeg aner virkelig ikke. I dette tilfelle stemte ikke standardunnskyldningen om verken bekledning eller påvirkning av alkohol. Iført svart treningstights, langermet genser, pannekakeflatt bryst som følge av av sports-bh, bustete hår og ingen sminke kalte du meg fremdeles hore. Og det viser hvor langt vi kan kaste argumentet om jenters bekledning som en grunn for seksuell trakassering. Det skal riktignok sies at tightsen er ettersittende, men det er alle bukser fordi jeg har store hofter og rumpe. Og for å gjøre noe med det må jeg trene. På treningssenteret. Hvor du kalte meg hore. 

I noen sekunder vurderte jeg å si ifra til betjeningen. Slo det raskt fra meg. Det var jo ikke så farlig, han gjorde jo ingenting. Annet enn å kalle meg hore da. Jeg tenkte det var teit å si noe, jeg burde jo takle såpass og det gjør jeg jo. Mens jeg tok på sko og jakke fulgte jeg med på deg og jentene som gikk inn. Sa du noe til dem? Ikke som jeg kunne se. I det jeg var ute ble jeg irritert på meg selv. Hvorfor sa jeg ingenting? Hvorfor skulle du få kalle meg hore uten noen konsekvenser? Hvorfor stoppet jeg ikke opp og spurte "unnskyld, hva sa du?". Ved å ikke si noe ga jeg tegn om at det du gjorde ikke var så farlig. At det var greit. Det er ikke greit. Det er ikke greit å kalle jenter for horer. 

Jeg vil ikke leve i et samfunn hvor det å bli kalt hore er så dagligdags at vi velger å ikke si noe. Jeg vil ikke leve i et samfunn hvor vi kan forvente seksuell trakassering mens vi gjennomfører helt dagligdagse gjøremål. Dette er ikke det verste tilfellet jeg har opplevd, men dette kom så ut av det blå, fra ingen steder. Det var like naturlig for han å kalle meg hore som det var å snakke med kompisen som satt ved siden av han. Det bare spratt ut uten noen nærmere ettertanke.

Det må en holdningsendring til. Foreldre må ta ansvar. Gutter må lære helt fra de er barn at man skal behandle jenter med respekt. Men det er ikke bare foreldre som må ta ansvar, eldre gutter og menn må gå i seg selv. Forstå at det ikke er greit å komme med slike kommentarer. De må lære at man har like lite rett til å trakassere noen på bakgrunn av kjønn, som å trakassere noen på bakgrunn av andre faktorer. Og vi jenter må si ifra. Vi må gjøre det jeg ikke klarte. Vi må vise dem at det ikke er greit. Sette hardt mot hardt, gi det konsekvenser. Jeg vil ikke at min fremtidige datter skal oppleve å bli kalt hore, og for å forhindre det må noe gjøres nå. I dag. Det burde vært gjort i dag, av meg.


Dette er fem år gamle Tina. Når du kaller 20 år gamle Tina hore, kaller du også fem år gamle Tina hore. For det er en og samme person. Føles det litt verre nå? 

Det finnes aldri en god grunn for å kalle jenter for horer, og det er det faen meg på tide gutter og menn forstår i 2016. 

9 kommentarer

cuskima

29.01.2016 kl.21:12

vennen min, flott innlegg,men seriøst fyren mangler antenner og det meste annet når han kan sitte på sidelinjen og slenge med nebbet....

du var nydelig som 5 åring og du er nydelig nå <3

egentlg burde du spurt åh har du mye erfaring med dem?

for noen dager siden skrev avisen om at en mann fra Porsgrun opprinnelig fra Afrika-sku i retten fordi han ble fornærmet da noen kalte han neger..da skrev eg et innlegg om at eg da burde saksøke alle som kaller oss hore, lesbisk osv.....ble lest mye,men lite kommentert og flere nesten forsvarte mannen fremfor mine krav...da tenker eg at når tilogmed mine medjenter syns at å bli kalt neger er mer ulovlig enn hva menn kaller oss.??????????????????????

Text by Tina

29.01.2016 kl.21:17

cuskima: Det er akkurat som om det har blitt så normalt å få slikt slengt etter seg at vi ikke lenger reagerer. Og det er absolutt noe å reagere på! Jeg har fått en god del kommentarer på jobb, med ekstremt seksuelt innhold. Alt fra "hva de ville gjort med meg", til at vi ikke trenger pornoblader når jeg jobber der og at de må låne donøkkelen for å gå ut å runke. Likevel tror jeg det verste var han gamle mannen som kysset/slikket meg på kinnet. Følte virkelig for å vaske meg med klorin. Disse mennene er forresten stort sett 50+, han i dag var ung som meg.

cuskima

29.01.2016 kl.23:42

fy fader.....hadde klikket for meg -verset er jo at disse anale idiotene innbiller seg at dette er et komplement...

uønsket oppmerksomhet er mye verre enn ingen i det hele tatt...folk forstår ikkje det og som du sier dette har blitt en vane nå-men at noen fra afika er såret det må vi ta hensyn til...er færre afrikanere i Norge enn det er jenter.....og vel er ganske mange av de afrikanske er også jenter når en tenker seg om

Text by Tina

31.01.2016 kl.14:14

cuskima: Ja kjente det kokte litt inni meg altså, mamma ble heller ikke spesielt fornøyd for å si det sånn! Hvorfor ikke bare holde kjeft liksom?

leahisabellv

30.01.2016 kl.19:58

Herregud! Er det mulig!

Text by Tina

31.01.2016 kl.14:14

leahisabellv: Samme tenker jeg!

cuskima

31.01.2016 kl.15:46

ja nei sant.....hva folk tenker kan vi ikkje gjøre noe med,men hold kjeft da

Marcus

14.02.2016 kl.19:51

Hei, altså.. Jeg må bare si du har en ganske syk syn på mye. Skjønner du kanskje har hatt endel dårlige forhold eller noe lignende men hvis du virkelig trur alle menn er sånn er det nok du som er syk. Jeg har kanskje møtt en som jeg kan tenke meg er gal mot jenta si men det er 1 på 1000!

Tenker ikke si du har feil og du skriver selvfølgelig for å få lesere men du kanskje burde tenke litt før du kaster de ut av båten din! Når den fantastiske gutten kommer blir han nok redd for din syn på andre menn!

Hvis du har tenkt hate på denne kommentaren så go ahead!

Text by Tina

16.02.2016 kl.14:57

Marcus: Det er tydelig du har misforstått innlegget. Dette handler ikke om gutter eller menn man er i relasjoner til, men ukjente gutter/menn som synes det er OK å kalle jenter for horer eller komme med andre seksuelt trakasserende kommentarer.

Hvis en fremtidig kjæreste blir redd for mitt syn på menn fordi jeg er i mot seksuell trakassering er det han som har problemer, ikke jeg. Kan også legge til at han ikke vil være den fantastiske gutten med et slikt syn du forsvarer. Om han synes det er OK at andre gutter/menn kaller kjæresten hans hore er det noe alvorlig galt.

Skriv en ny kommentar


Hei! Jeg heter Tina og er en 21 år gammel jente fra Larvik, bosatt i Oslo. Her publiserer jeg ulike tekster jeg har skrevet, morsomme innlegg om sitasjoner folk kan kjenne seg igjen i, litt tips og triks og i blant noen kreative prosjekter. Håper dere finner noe interessant å lese!Kontakt


tinaveronika@gmail.com


KategorierArkiv
hits