Fem ting som er typisk nordmenn

  • POSTET: 30.04.2016 - KLOKKEN: 13:28 - KATEGORI: Humor

Hola! Long time no see. Liker hvordan jeg begynner innlegget med spansk og engelsk, når det skal handle om nordmenn. Uansett, her kommer det fem ting som er typisk oss nordmenn i offentligheten. 

1. Unngår øyekontakt 
Vi har vel alle opplevd å ufrivillig få øyekontakt med en ukjent person, gjerne på bussen, i butikken, i forelesning eller kanskje på kafé? Uansett hvor er det kun en ting å gjøre, og nei, det er selvsagt ikke å smile til hverandre selv om det ville vært det hyggeligste. I stedet trekker vi til oss blikket som om vi har brent oss og stirrer hull i gulvet eller tomt ut i lufta mens vi dør litt inni oss. 

2. Problemer på full kollektivtransport
Klokken er 15.30, "alle" er på vei hjem fra jobb og skole, og det er mildt sagt trangt på trikken. For oss nordmenn skaper dette flere problemer utover at vår enorme intimsone blir invadert. Som man så i punkt 1 må man unngå øyekontakt, noe som blir en større utfordring med 5 mennesker presset sammen på hver kvadratmeter, prøve å snike seg unna svette armhuler og for Guds skyld ikke skumpe borti noen. Likevel begynner ikke det største problemet før man sitter innerst i en vogn og tre stopp før begynner mentalt å planlegge hvordan man skal komme seg ut av trikken uten å måtte si noe annet enn "unnskyld". 


Her var jeg på vei til markedsdag i Bogstadveien hvor det var ganske problematisk å ikke skumpe borti andre mennesker. Og bare sånn et lite tips: Hatt er genialt for å skjule stygg ettervekst, hehehe. 

3. Møter bekjente på gata
Dere vet følelsen når man tilfeldigvis møter på en bekjent. En sånn type man er venn med på facebook fordi dere gikk i parallellklasse på ungdomsskolen, men aldri har snakket noe særlig med. På de to sekundene det tar å passere hverandre går det en omtrent et tjuetalls tanker gjennom hodet om hvorvidt man skal hilse eller late som ingenting. Tenk om man må stoppe opp og prate liksom, det hadde jo vært verdens undergang. Så ender man opp med å stirre stivt i hver sin retning i stedet for å gi hverandre et hei. Logisk. 

4. Å møte mennesker i trapper eller oppoverbakke
Dette punktet passer bra med branntrappene på THVS friskt i minne (friskt og friskt, er to år siden jeg var ferdig på vgs), som jeg stort sett løp opp hver dag da jeg alltid var sent ute (det blir forresten aldri noe mindre slitsomt). Uansett, so far so good. Problemene begynner ikke før man enten møter noen, eller enda verre, har noen bak seg. I frykt for å høres ut som en døende hvalross holder man heller pusten og lider av oksygenmangel når man endelig har kommet opp til 5. etasje. Det samme gjelder også oppoverbakker, og jeg nekter at dette kun gjelder meg. 


Hehehe, denne lo jeg godt av. Kan ikke gi noen æren for den siden jodel er anonymt, så bare satser på det er greit jeg låner den. 

5. Pinlig smalltalk
Dette skjer ikke sånn alt for ofte, men en sjelden gang i blant når man tilfeldigvis møter på en litt bedre bekjent enn i punkt nr. 3. En såpass godt bekjent at dere er nødt til å stoppe opp og utveksle noen kleine ord om hva dere studerer, hvor dere bor og hvordan været er. Gjerne avsluttet med "det var hyggelig å møte deg, vi burde finne på noe en dag!" selv om begge vet det aldri kommer til å skje. Lyst til å se virkelig frykt? Foreslå at dere kan finne på noe der og da, og se hvordan øynene flakker mens den andre stakkaren desperat prøver å komme opp med en unnskyldning. 

- Noen som kjenner seg igjen? 

XOXO, oppdaterer sikkert igjen om en måneds tid (du vet, for å ikke ødelegge rekkefølgen i arkivet).

14 kommentarer

fotogleden

30.04.2016 kl.13:32

Hehe så enig. Har tenkt på dette selv noen ganger ;)

Text by Tina

02.05.2016 kl.14:32

fotogleden: Haha, morsomt du har det :)

lisarorvik

30.04.2016 kl.14:26

Så morsomt innlegg, kjempe fint bilde :)

Text by Tina

02.05.2016 kl.14:32

lisarorvik: Tusen takk :)

cuskima

30.04.2016 kl.15:26

hahahahahahaha eg ler eg kjenner det igjen ,men eg er jo den som snakker med random peeps på bussen i butikken på jobb...hilser og sier hei til mange ofte om eg bare har sett dem på TV og ser noen på meg smiler eg tilbake da smiler de eller blir brydd.win win for me..Im open :) og sikkert utrolig unosk og derfor tror mange eg ikkje er det :D

god helg kjære deg :)<3

Text by Tina

02.05.2016 kl.14:36

cuskima: Hadde egentlig vært mye hyggeligere om vi var mer åpne sånn som deg! :) Håper du hadde en fin helg :D <3

Therese Bråthen <3

30.04.2016 kl.22:50

Genialt innlegg! :) Jeg kjenner meg så veldig igjen i det du skriver her, i mange av punktene! :) Å det er så super kleint! :) haha Var her om dagen det som jeg opplevde punkt nr 3, han stoppet å pratet, men jeg hadde da glemt helt hvem han var, så det var så kleint å stå der å prate! :O haha

Text by Tina

02.05.2016 kl.14:37

Therese Bråthen: Hahah, så morsomt du kjenner deg igjen! :) Åhh, det er det verste når man ikke husker hvem man snakker med, haha

Henriette Celin

01.05.2016 kl.01:06

Kjenner meg godt igjen i mye her ja, eheh. Morsomt å lese. Er jo helt sant! spesielt det med å unngå øyekontakt overalt. Er jo i grunn veldig merkelig ;-P

Text by Tina

02.05.2016 kl.14:37

Henriette Celin: Morsomt du kjenner deg igjen! :)

leahisabellv

01.05.2016 kl.23:34

Dette er så sant! Herregud, genialt innlegg :D

Text by Tina

02.05.2016 kl.14:37

leahisabellv: Tusen takk! :D

cuskima

02.05.2016 kl.16:40

Helgen var veldig fin <3 koste meg masse håper din helg var flottings også :)

meetmymote

03.05.2016 kl.11:19

Dette er så typisk oss nordmenn, ja! :P

Skriv en ny kommentar


Hei! Jeg heter Tina og er en 21 år gammel jente fra Larvik, bosatt i Oslo. Her publiserer jeg ulike tekster jeg har skrevet, morsomme innlegg om sitasjoner folk kan kjenne seg igjen i, litt tips og triks og i blant noen kreative prosjekter. Håper dere finner noe interessant å lese!Kontakt


tinaveronika@gmail.com


KategorierArkiv
hits