Halloween - Tips og DIY

  • POSTET: 03.11.2015 - KLOKKEN: 22:47 - KATEGORI: Interiør

Dette innlegget kommer egentlig noen dager for sent, eventuelt et år for tidlig, men siden jeg arrangerte halloweenfest i år tenkte jeg å vise noen bilder. Jeg slo rett og slett på stortromma både når det gjaldt kostyme og pynt, og lagde omtrent alt selv. Kanskje noen får noen idéer om hva de vil gjøre til neste år? HALLOWEEN-banneret har jeg laget selv ved å bruke tykke ark (som godt kunne vært tykkere) og klippet ut bokstaver med A4 som mål. Deretter limte jeg på svarte ensfargede ark og svarte glitterark annenhver gang, hullet alle bokstavene i topp med en hullemaskin og tredde hyssing gjennom. Litt gaffateip for å henge de opp på veggen, og ballonger for å skjule gaffateipen. Ark og hyssing kjøpte jeg for under 10 kr per vare på Søstrene Grene, mens ballongene kostet 45 kroner for 6 stk. Skjønner det ikke stod pris på pakka der ja!

Oransje tyll under bordet med konfetti strødd over fungerer like godt som en duk, og som et ekstra pluss slipper du konfetti ut over hele gulvet. Tyll kan kjøpes på Stoff og Stil for 17 kr per meter, her har jeg kanskje brukt en halv meter. 

Levende lys og fulle mennesker er sjelden en god kombinasjon, så jeg kjøpte batteridrevne telys på IKEA og pyntet noen gamle lysestaker med litt tyll rundt holdt fast av hyssing. Satte lysene på et lysfat og strødde konfetti over, og vips, så var bordet ferdig pyntet for halloween. 

Alle lys ble byttet ut med oransje, og en natt jeg ikke fikk sove fikk jeg idéen om å bytte ut rekkefølgen på de småtacky LOVE-bokstavene mine til EVIL (O-en er snudd). Jeg bestemte meg for å kjøpe spindelvev etter bildene ble tatt, så dette også befant seg i vinduskarmen. 

Edderkopper, konfetti, oransje roser og falske telys prydet kjøkkenbordet. Jeg pleier forresten å alltid å bruke flere små boller til snacks i stedet for en stor, for å gjøre det lettere for alle å forsyne seg. Disse er i plast fra Nille. 

Ved å bruke treperler, hyssing, et gammelt laken, svarte art, lim og penn lagde jeg små spøkelser og flaggermus som jeg hengte opp i lysekrona. Hvert spøkelse fikk ulike ansiktsuttrykk, rett og slett fordi det var gøy haha. 

Spøkelset Børre! Dette tror jeg må være min favorittdekorasjon, var nesten litt trist å ta han ned. Å lage denne var så enkelt at jeg nesten ble sjokkert, alt du trenger er et gammelt laken (jeg brukte et jeg hadde brukt som toga i fadderuka), hyssing, en ballong og sprittusj. Blås opp ballongen, og knyt fast hyssingen. Klipp et lite hull midt på lakenet (det er viktig at dette er bittelite), og tre så hyssingen gjennom så ballongen havner under lakenet. Nå har du et hode og kan tegne på øyne, - og munn om du ønsker. Heng deretter spøkelset ditt opp der det passer. 

Siden jeg skulle ha en del gjester lot jeg alt av glass, servietter og drikke (serverte punsj og geleshots) så på benken. Glassene er vanlige ølglass i plast hvor jeg har klistret på tjukke klistremerker. Serviettene er funnet på Nille. Det var en flaske vin i premie til beste kostyme, som er enkelt pyntet med oransje tyll og sort silkebånd. Det synes dårlig på bildet, men siden jeg ikke hadde noen ekte gresskar, limte jeg på gresskarøyne- og munn på glassbollen jeg serverte oransje (egentlig gul hehe) punsj i. 

Hadde desverre ikke noen bedre bilde, men her ser man punsjbollen bedre, og ikke minst de morsomme dorullene. Det eneste du trenger for dem er doruller (som man må ha uansett) og en sprittusj. Muligens den billigste halloweenpynten noensinne, hehe. Det skal også sies at jeg hadde mer pynt, blant annet girlandere i gangen, og en stor flaggermus på veggen, men bildene av dette ble desverre så dårlig.. 


Fine Sandra ♥, som vant beste kostyme og meg.

Fordi jeg er alt for høy for polyesterkostymene de selger til ekstreme priser i kostymebutikkene (og som hvilken som helst annen tid på året kunne vært funnet innerst på kondomeriet), lagde jeg mitt eget kostyme,- eller eget skjørt hvert fall. Det var mye enklere enn det ser ut, og det eneste du trenger er tyll, strikk og silkebånd (ikke nødvendig), bare søk opp non-sew tutu tutorial på Youtube. Det som derimot var vanskelig var å bergne rett mengde tyll, og til slutt endte jeg faktisk opp på hele 14 m! Det er for en stor tutu i str. M til meg som er 176 høy. Under brukte jeg den gamle dansedrakta mi, en vanlig body blir ala samme stilen. Grønn øyesminke og neglelakk, samt kreppet og tupert hår med edderkopper og vips så var jeg en heks! 

- Hva synes dere? 

Fint på få kvadrat

  • POSTET: 26.07.2015 - KLOKKEN: 21:03 - KATEGORI: Interiør

Som nevnt på bloggen tidligere bor jeg alene i leilighet i Oslo, hvor jeg har bodd i nærmere et år nå. På denne tiden har leiligheten helt klart blitt min absolutte favorittplass, og jeg kaller både Larvik og Oslo "hjem".

Som de fleste vet er det dyrt å bo i Oslo, og siden det er grenser for hva man har råd til å betale som student bor de fleste av oss i små leiligheter. Likevel trenger ikke smått bety at det er noe dårligere, det gjelder bare å tenke smart når man innreder. Siden det er mange som flytter nå som det nærmer seg august tenkte jeg derfor å komme med noen smarte tips og triks jeg selv har kommet på mens jeg har bodd her. 

Det er flere ting som kan være lurt å tenke over før du flytter. Hvilket rom er viktigs for deg? Trenger du et arbeidsområde? Er det greit med sovesofa eller vil du ha egen seng? Bakkeplan eller opp i høyden? For etroms leiligheter er også planløsningen superviktig, man vil ikke sove der man spiser eller lage mat i senga. Selv leier jeg en 37,5 kvadrat etroms leilighet med sovealkove og balkong. Den er ganske stor i forhold til "normalen" når man bor helt alene som student i Oslo, og har etter min mening en super planløsning. 

Stue
Stua er det rommet jeg uten tvil tilbringer mest tid i, og er den delen av leiligheten jeg er aller mest fornøyd med. Fargene går i hvitt, grått, svart og sølv, noe som gjentar seg i hele leiligheten. Siden det ikke er så stor plass har jeg valgt å ha en toseter, samt puff. Ved å gjøre det sånn har jeg god plass selv, og et par sitteplasser til gjester. Klesskapet deler stua fra sovealkoven, mens skyvedører er plassbesparende. Jeg elsker Audrey Hepburn lerretsbildet jeg har på veggen, synes det gir så mye personlighet (selv om sikkert en fjerdedel av alle nordmenn har det, haha). Jeg har valgt et ganske stort stuebord, noe jeg er glad for da jeg kan spise her, samt at det gir masse ekstra lagringsplass. Fra stua har jeg også utgang til balkongen. Har valgt lette, gjennomsiktige blondegardiner for å slippe inn mest mulig lys. Å ha nok lys er superviktig for å trives! Dette gjelder forsåvidt alt, i små leiligheter er lyse vegger et must, og jeg har også valgt lyse møbler. Nevnte så vidt lagringplass i stad, og et lurt tips da er esker. Esken under bordet er fra jeg kjøpte veske, nå benytter jeg den til å ha julepynt i. Det samme gjelder posen ved siden av pcen, som er fyllt med skolesaker. Det finnes masse fine esker på IKEA, selv hadde jeg så flaks at esken/posen jeg hadde har lik farge som sofaen min. 

Magasiner fungerer supert som dekor! På ønskelista står også en coffee table book.
 
Sofa, puff, bord, bilde, gardiner og lampe: IKEA. Skap: Skeidar. Puter: Princess. Bordpynt: Planteland, Nille.


 

Spisestue
Egentlig er det vel mer en spiseplass enn spisestue, men jeg har hvert fall pyntet den som en spisestue. Det skal sies at jeg ikke bare spiser her, men også benytter den som arbeidsplass til skoleoppgaver. Også her er fargene holdt nøytrale i hvitt, grått og sølv. Masse lys fra de store vinduene gjør dette til et supert sted å sitte å jobbe. 

Legg merke til at bordet har lemmer, det er helt genialt med liten plass. Da er det nemlig bare å ta ut og inn lemmene som det passer seg. Selv har jeg de alltid ute siden jeg ikke benytter plassen til noe annet. Pleier såklart å ha planter i blomsterpottene, men smarte meg glemte å vanne dem. 

Elsker disse vasene! De var nye i går. Vurderer sterkt å kjøpe den største størrelsen og, men litt usikker på om det blir for mye. Som dere ser er stilen min en blanding av både moderne og "koselig" som jeg liker å kalle det, sikkert ikke helt lov i følge interiøreksperter, men jeg liker det sånn. 

Måtte såklart ha lysekrone, synes det er så elegant! Egentlig hadde drømmen vært rosett i taket og hehe. Har valgt å ha en ganske liten lysekrone, da jeg synes en stor en hadde blitt alt for mye til en liten leilighet, spesielt siden bordet ikke er så stort heller. 

Bord, stoler og lysekrone: IKEA. Stolputer: Kid. Vaser: Kähler. Diverse pynt i vinduskarm: Kremmerhuset, Nille, Planteland og Europris. 


 

Kjøkken
Kjøkkenet var her når jeg flyttet inn, og er ganske nytt. Jeg har greit med benk og skap, og plass til både ordentlig kjøleskap og komfyr, noe som passer bra da jeg fant ut at jeg er glad i å lage mat! Det skal riktignok sies at det er sjelden det ser ut som på bildene, - jeg er elendig til å ta oppvasken. Hater meg selv for jeg ikke fjerna den dumme Sunlightflaska, men uansett, legg merke til brettet bak. Jeg har ikke noe utslagsvask ved siden av kummen, så setter oppvasken på brettet når jeg har vasket det for å slippe vann utover hele benken. Har forresten fått meg sånn "Klutenallergi"-boks, DEN er genial, det skal jeg love dere! Anbefales på det sterkeste om du som meg misliker ekle kluter haha. 

Knekkebrødboksen ble kjøpt fordi jeg synes den var fin, men blir masse brukt! Spiser sjelden brød, men er kjempeglad i knekkebrød og å ha de i denne er jo så mye penere enn den stygge pakka. Den gammeldagse vekta er jeg også kjempeglad i, selv om den er mer til pynt enn i bruk. 

Kaffe må man ha! De søte boksene kjøpte jeg faktisk brukt, siden jeg ikke fant noen som falt i smak i butikkene. Alle er så store!

Knekkebrødboks og vekt: Kremmerhuset. Syltetøyglass: Chlas Olsson. Fat: IKEA. Kaffetrakter: Europris, kostet bare 99,-!. 


 

Sminkebord
Det finnes ingen skapplass på badet mitt, noe som gjorde at jeg måtte komme opp med en annen løsning. Satte derfor inn et helfigurspeil med et lite bord foran hvor jeg kan ha sminke, kremer osv. Alt man egentlig har på et bad. Dette befinner seg rett ved soverommet, så det er ikke så dumt. 

Her også har jeg plassert en pose på nederste hylle, da det ser mye ryddigere ut enn hårspray, selvbruning, bodylotion osv. utover hele hylla. Riktignok skal det sies at dette bordet svært sjelden er ryddig, heh. 

Kjøkkenglass fungerer fint som børsteholder, og parfymeesken har jeg fyllt med q-tips. Oppe i krukka har jeg spenner, og i sminkepungen såklart sminke. Pleier å ha parfyme stående her og, men den klarte jeg å glemme igjen i Larvik. 

Bord og speil: IKEA. Krukke: Kremmerhuset (har samme i såpedispenser og tannbørsteholder).


 

Soverom
Sovealkoven har akkurat plass til en 150 cm seng + nattbord/kommode, og utrolig nok hadde jeg såpass flaks at jeg fant et skap på 152 cm som kunne dekke for mellom stue og soverom. Hjemmefra var jeg vant til enkeltseng, så gjett om det var luksus å ha en dobbel for seg selv! Soverommet har også fått de samme fargene som resten, med innslag av litt lyserosa (hadde egentlig rosa på stue og kjøkken før, men gikk lei rett og slett). 

I stedet for vanlig nattbord valgte jeg å ha en liten kommode, slik at jeg hadde et sted å legge sokker og undertøy. Har også som dere ser en eske under nattbordet til strømpebukser. Planen er å kanskje henge opp noen bilder på veggene etterhvert så det ikke blir så tomt. Sengetøyet burde vel vært strykt, men hvis ikke det er kjedelig vet ikke jeg!

Seng: Skeidar. Kommode og lampe: IKEA. Sengetøy og krukke: Kid. Pynteputer: H&M Home.  


 

Hva synes dere om leiligheten? 

Les mer i arkivet » April 2016 » Mars 2016 » Februar 2016

Hei! Jeg heter Tina og er en 21 år gammel jente fra Larvik, bosatt i Oslo. Her publiserer jeg ulike tekster jeg har skrevet, morsomme innlegg om sitasjoner folk kan kjenne seg igjen i, litt tips og triks og i blant noen kreative prosjekter. Håper dere finner noe interessant å lese!hits