10 tegn på at du og bestevenninna di har et noe unormalt forhold

  • POSTET: 30.01.2016 - KLOKKEN: 21:51 - KATEGORI: Humor

Ytterst få forstår hvorfor jeg og bestevenninna mi Tonje er nettopp bestevenninner. Vi er så totalt ulike på alle måter at vi egentlig sliter litt med å forstå det selv i blant. Her er 10 punkter som beskriver vårt noe unormale og ganske "fucked up relationship" (som venner, bare så det er klart, de ryktene er vi ferdig med): 

1. Dere har et like naturlig forhold til å klemme hverandre som det Sheldon Cooper fra Big Bang Theory har til å klemme andre mennesker. 
Ingen av oss liker å klemme i utgangspunktet, så hvorfor skal dere gjøre det? Mens andre venninner klemmer hverandre både når de møtes og når de går foretrekker vi et enkelt "hei", og kanskje et nikk. Det holder, i massevis. Vi har ingen behov for å vise så mye kjærlighet overfor hverandre, det er unaturlig. 

2. Stygge snaps har fått en helt ny betydning
Og nei, jeg snakker ikke om grimaser ut av en annen verden (selv om vi sender det og). Her snakker vi om snaps som gjør dickpics til noe uskyldig i forhold. La oss bare si det sånn at jeg alltid vet om venninna mi er løs i magen på bakgrunn av oppdatering med bilde etter et hvert toalettbesøk. Nakenbilder er heller ikke sjelden vare. 

3. Lagrer alt brukbart materiale til en eventuell blackmail
I et forhold som vårt er det viktig med en gjensidig opprustning ala Den Kalde Krigen. Vi må alltid passe på å ha like mye dritt på hverandre om det plutselig skulle skje noe som fører til at vi får bruk for det. "Hvis du legger ut det bilde av meg, legger jeg ut den videoen av deg, og nei jeg kødder ikke". Dere aner ikke hvor mange ganger nettopp denne setningen har hindret oss i å drite hverandre totalt ut for hele omverdenen (i hvert fall halve Larvik). 

4. Ler AV hverandre
Mens andre venninner ville hjulpet hverandre i en uheldig situasjon ville vi mest sannsynlig benyttet anledningen til å gjøre den verre for hverandre. La meg quote min kjære venninne: "Hvis du hadde blødd igjennom på skolen hadde jeg sagt fra til deg, men ikke før jeg hadde filmet og lagt det ut på snapchat". Jeg er heller ikke noe bedre selv som har de uheldigste episodene fra fylla på film og gjerne bruker de som icebreaker på date (ikke rart jeg aldri er på noen date nummer 2, jeg må jo bli oppfattet som tidenes bitch). 

5. Lager sport av å lure hverandre
Ingenting er morsomme enn å finne på tidenes spøk og få venninna di til å gå rett i fella. Og ja, våre spøker inneholder ofte (egentlig alltid) både ekstremt pinlige situasjoner, desperasjon og gjerne noen tårer på toppen etterfulgt av en ekstrem utskjelling av hverandre. Du vet venninna di er sint når bikkja hennes bjeffer "hore" til deg. Ved interesse kan jeg godt dele våre hysteriske pranks, så rop ut. 

6. Det hender dere tyr til vold
En liten blåveis har vel aldri drept noen? Og vi ble da venner igjen noen minutter senere. PS. dette har gått andre veien ved andre anledninger, vi er like jævlige begge to altså, jeg får bare litt lettere blåmerker. 

Her later jeg som at jeg er skikkelig trist så alle skal få synd på meg. Legger også ved et bilde som viser hvor badass hun er.


7. Vet absolutt alt om hverandre (også det dere ikke vil vite)
Hver eneste pinlige historie, hver eneste lille intime detalj, vi vet absolutt alt. Har venninna mi fått seg kjæreste? Jeg vet alt som har skjedd fra den første daten til action i senga, inkludert det jeg virkelig ikke hadde trengt å høre. Og ja, det er akkurat det samme for henne. Tro meg, hun vet penisstørrelsen din. Disse detaljene henger ofte sammen med punkt 3, og kan benyttes i eventuelle blackmails. 

8. Er totalt ærlige mot hverandre
Vi sugarcoater ingenting og sier det rett ut som det er. Hvis jeg ikke ønsker et ærlig svar er det ikke Tonje jeg burde spørre, og vice versa. Her blir vanskelige spørsmål som "Er han egentlig kjekk?" besvart med "Han er driiitstygg" og "Tror du kanskje hun cheater på meg?" besvart med "JA". Hvis jeg hadde kledd meg i et totalt upassende antrekk til figuren og spurt om jeg så tjukk ut er jeg sikker på svaret hadde vært "Du ser ut som en gravid sjøløve". 

9. Misliker at den andre har kjæreste
Jeg er usikker på om grunnen er at vi ikke føler vi får nok oppmerksomhet fra hverandre, som når Tonje til min store fortvilelse dro flere måneder til USA. Eller om det er det faktum at jentene Tonje finner stort sett er selvopptatte, egoistiske, løgnaktige, utro bitcher og jeg er den som prøver å få hun glad igjen etterpå. For Tonje sin del er nok problemet at jeg har valgt kompisene hennes og dermed gir henne litt problemer med å "velge side" når det blir slutt etter få måneder. Jeg er jo ikke så god på å holde på de som dere vet. 

10. Vi er venner uansett hva
Jeg vet ikke om noen andre som fremdeles kaller seg bestevenninner etter å ha praktisk talt gitt hverandre et realt helvete i perioder. Uansett hvor ille det vi gjør mot hverandre er (som for eksempel å sende upassende meldinger til lærerne eller si til gutten venninna liker at hun har herpes når hun har forkjølelsessår) blir vi alltid venner igjen etter et par dager. Jeg tror det er litt som de sier i "Mean Girls": Jo slemmere vi er mot hverandre, jo mer prøver vi å bli likt av den andre. Også er vi jo litt glad i hverandre også da, sånn innerst inne, innimellom ♥

Hvorfor kaller dere jenter for horer?

  • POSTET: 29.01.2016 - KLOKKEN: 20:41 - KATEGORI: Tanker

Tidligere i dag, rundt lunsjtider. Jeg var på vei ut fra treningssenteret for å hente tingene mine i skapet og skynde meg bort på posten. Som alltid litt sent ute i forhold til timeplanen jeg hadde sett for meg. Du satt i en stol ved inngangen. I sidesynet kunne jeg se du stirre på meg, fra topp til tå. Jeg latet som jeg ikke lot merke til det. Og jeg latet som jeg ikke hørte det når du sekunder senere åpnet munnen din og kalte meg hore. 

Hva var det som fikk deg til å kalle meg hore? Jeg aner virkelig ikke. I dette tilfelle stemte ikke standardunnskyldningen om verken bekledning eller påvirkning av alkohol. Iført svart treningstights, langermet genser, pannekakeflatt bryst som følge av av sports-bh, bustete hår og ingen sminke kalte du meg fremdeles hore. Og det viser hvor langt vi kan kaste argumentet om jenters bekledning som en grunn for seksuell trakassering. Det skal riktignok sies at tightsen er ettersittende, men det er alle bukser fordi jeg har store hofter og rumpe. Og for å gjøre noe med det må jeg trene. På treningssenteret. Hvor du kalte meg hore. 

I noen sekunder vurderte jeg å si ifra til betjeningen. Slo det raskt fra meg. Det var jo ikke så farlig, han gjorde jo ingenting. Annet enn å kalle meg hore da. Jeg tenkte det var teit å si noe, jeg burde jo takle såpass og det gjør jeg jo. Mens jeg tok på sko og jakke fulgte jeg med på deg og jentene som gikk inn. Sa du noe til dem? Ikke som jeg kunne se. I det jeg var ute ble jeg irritert på meg selv. Hvorfor sa jeg ingenting? Hvorfor skulle du få kalle meg hore uten noen konsekvenser? Hvorfor stoppet jeg ikke opp og spurte "unnskyld, hva sa du?". Ved å ikke si noe ga jeg tegn om at det du gjorde ikke var så farlig. At det var greit. Det er ikke greit. Det er ikke greit å kalle jenter for horer. 

Jeg vil ikke leve i et samfunn hvor det å bli kalt hore er så dagligdags at vi velger å ikke si noe. Jeg vil ikke leve i et samfunn hvor vi kan forvente seksuell trakassering mens vi gjennomfører helt dagligdagse gjøremål. Dette er ikke det verste tilfellet jeg har opplevd, men dette kom så ut av det blå, fra ingen steder. Det var like naturlig for han å kalle meg hore som det var å snakke med kompisen som satt ved siden av han. Det bare spratt ut uten noen nærmere ettertanke.

Det må en holdningsendring til. Foreldre må ta ansvar. Gutter må lære helt fra de er barn at man skal behandle jenter med respekt. Men det er ikke bare foreldre som må ta ansvar, eldre gutter og menn må gå i seg selv. Forstå at det ikke er greit å komme med slike kommentarer. De må lære at man har like lite rett til å trakassere noen på bakgrunn av kjønn, som å trakassere noen på bakgrunn av andre faktorer. Og vi jenter må si ifra. Vi må gjøre det jeg ikke klarte. Vi må vise dem at det ikke er greit. Sette hardt mot hardt, gi det konsekvenser. Jeg vil ikke at min fremtidige datter skal oppleve å bli kalt hore, og for å forhindre det må noe gjøres nå. I dag. Det burde vært gjort i dag, av meg.


Dette er fem år gamle Tina. Når du kaller 20 år gamle Tina hore, kaller du også fem år gamle Tina hore. For det er en og samme person. Føles det litt verre nå? 

Det finnes aldri en god grunn for å kalle jenter for horer, og det er det faen meg på tide gutter og menn forstår i 2016. 

UKENS

  • POSTET: 17.01.2016 - KLOKKEN: 21:03 - KATEGORI: Blogg

Så tok det ikke mer enn et innlegg og to dager før jeg var tilbake på trygge, gamle blogg.no igjen. Grunnen er at Nouw rett og slett var litt for picture perfect til at jeg passet inn, bestående av kun ekstremt pene motebloggere, 50mm objektiver og pastellfarger. Hvis dere ser for dere en bladhylle følte jeg meg litt som et "Traktor" innimellom "Costume" og "Elle". Det bare passet ikke helt. But hey, man vet jo ikke før man prøver, er det ikke slik?

Uansett, siden det har vært litt lite liv på bloggfronten i det siste tenkte jeg å ta en aldri så liten ukesoppdatering, etter hva jeg kan huske var det nemlig ganske populært når jeg gjorde det i høst. Ikke at uken min har vært så alt for interessant, men jeg har i det minste våknet fra juleferiedvalen min. 

Ukens opptur: At jeg ikke bare har holdt meg til kostholdsplanen min, men også trent 4 dager denne uken. Klapp på skulderen, kryss i taket og tenna i tapeten. Vet enda ikke hvor lenge det kommer til å vare riktignok, men med en upcoming fancy fest/ball i februar har jeg hvert fall et konkret mål å strekke meg etter. Jeg skal nemlig inn i russeballkjolen. Det er omtrent 10 kg siden. Wish me luck. 

Ukens nedtur: Jeg hadde klart å kjøpe feil kyllingkjøttdeig på butikken, så når fredagen kom og jeg skulle servere tacosalat til meg og venninna mi smakte det kort sagt som salat med oppklipte brunsnegler. Den var slimete, blaut og kort sagt motbydelig. Den var faktisk så ekkel at jeg brakk meg resten av kvelden av å tenke over den. For å si det sånn gikk den rett i søpla, og jeg tror ikke det blir tacosalat igjen med det første heller. 

Ukens "KØDDER DU?"
Det var åpning på studentpuben på torsdag, og med det innså jeg hvor mange kcal det er i alkohol. Her snakker man seriøst om å nesten doble dagsinntaket ved en tur på byen altså. Kunne sittet og trykket i meg sjokoladeplater i stedet liksom. Prøvde å veie det opp ved å blande med Sprite Zero og Burn Zero, om det smakte godt er en helt annen sak. 

Ukens lættis: Når venninna mi kom løpende inn mellom dørene fredag formiddag, stappet fingrene under nesa mi og ropte "lukter det fitte?!". Dessverre for min del rakk jeg å ta et godt magadrag før hun sa det. Aldrialdrialdri lukt på fingrene til venninna di som liker jenter når du vet hun har vært med en chick hjem fra byen. Hvordan i helvete gikk jeg på den liksom? 

Ukens guilty pleasure: For å få opp tempoet når jeg trener liker jeg å høre på russesanger. Hvorfor? Fordi det gir assosiasjoner til å stå å hoppe drita full på et dansegulv, noe jeg er (egentlig var, er kanskje ute en gang i måneden nå) betydelig flinkere til enn å trene. 

Ukens innkjøp: Altså, det kan ikke være noen annet enn ukeshandlingen jeg hadde på mandag. For 555 kr fikk jeg middager til hele uken, og også utover i neste uke. Det betyr at jeg ved å ukeshandle halverer matbudsjettet mitt, hvor sykt er ikke det? Tenk hvor mye penger jeg bare har kasta bort det siste halve året da, haha taper.

Ukens irritasjonsmoment: At folk skal bry seg så innihelvete mye om absolutt alt (sorry språket). I går leste jeg et blogginnlegg om ei som klikka fordi "hun fikk reklame i postkassa når klistremerke hadde falt av". Altså, cry me a river liksom. Det finnes verre ting her i verden enn å sortere litt papirsøppel og klistre opp en ny lapp. For ikke å snakke om Sophie Elises pupp, folk tar jo helt aaaav. Det er bare en pupp, en veldig fin pupp og faktisk. Hun var i FHM for 3 år siden, hvor hun viste akkurat det samme. 

Dette er mitt "hvor lite har du å bry deg om" - uttrykk

Hva var det morsomte som skjedde dere i uken som gikk? 

Bytter bloggplattform

  • POSTET: 15.01.2016 - KLOKKEN: 23:40 - KATEGORI: Blogg

Hei! 

Litt senere ute enn alle andre, men har omsider bestemt meg for å teste Nouw. Bytter i hovedsak fordi jeg liker designet der bedre, om det er noe for meg vet jeg jo ikke, så hvor jeg ender opp til slutt får tiden vise. Håper dere har lyst til å fortsette å følge meg på den nye bloggen! ♥ 

"Kode for å importere bloggen min til Nouw: 5602787856"

40 SPØRSMÅL

  • POSTET: 08.01.2016 - KLOKKEN: 11:13 - KATEGORI: Blogg

Tenkte dere skulle få være så heldige å få bli litt bedre kjent med meg, så her kommer det 40 relativt meningsløse spørsmål, som jeg likevel digger å lese på andre blogger. Enjoy!

1. Tre ord om meg: Snill, perfeksjonist, uhøytidlig. 

2. Det første jeg gjør om morgenen: Sjekke telefonen, haha. 

3. Når jeg hører på radio blir jeg: 20 år eldre. Jeg hører utelukkende på P4, - og jeg liker det.  

4. Jeg gleder meg til: Å feire tidenes temabursdag i februar. Er som sagt perfeksjonist, så ting er planlagt ned til minste detalj allerede. Innlegg med tips til temafester kommer også etter hvert, må innrømme jeg har ganske peil på nettopp det. 

5. Klesskapet mitt er fullt av: Svarte bukser og skjørt og hvite bluser og gensere. Skulle tro jeg gikk med uniform. Men svart og hvitt funker liksom alltid

6. Når jeg skal pynte meg: Bruker jeg evigheter på å krølle hår, sette i extensions og sparkle trynet. Som den perfeksjonisten jeg er begynner jeg gjerne flere dager i forveien med selvbruning og tannbleking. Ja, også ender jeg alltid opp med omtrent det samme antrekket. 

7. Jeg brenner for: Å heie hverandre fram. Føler at det i dagens samfunn er så stort fokus på å "ta" folk for å være dårlige forbilder, og det er jeg totalt i mot. Hvorfor ikke bare la andre være seg selv, og så er du deg selv? 

8. En liten hemmelighet om meg: Jeg er veldig naiv, og tror det beste om alle. Både en postiv og negativ egenskap. 

9. Jeg føler meg på topp når: Jeg kan arrangere noe og alle gjestene koser seg. Da blir jeg strålende fornøyd. 

10. I kaffebaren bestiller jeg: Kaffe latte. 

11. I baren bestiller jeg: Som oftest ingenting fordi det er så dyrt å drikke ute (wow, nå hørtes jeg gjerrig ut), men i blant blir det Vodka Redbull eller Cider. 

12. I vennegjengen er jeg: Jeg har ulike vennegjenger hvor jeg har litt ulike roller tror jeg? Men jeg troooor alle synes jeg er ganske morsom, for hallo, det burde de jo. Jeg er hysterisk.  

13. I familien er jeg: Meg selv. Hvis man ikke kan være seg selv blant familien, hvor kan man være det da? 

14. Jeg kan ikke leve uten: iPhonen og Pepsi Max. Har lest at man kan få abstinenser av å prøve å slutte med Pepsi Max, så det har jeg ingen planer om. 

15. Uvane eller ikke uvane: Jeg har en del tvangshandlinger, som å sjekke alt mulig før jeg kan forlate leiligheten/sove osv. Veldig slitsomt, men det har i det minste gått fra å kjenne om døra er låst 50+ ganger til 4 ganger, haha.

16. Om natta: Er jeg våken. Jeg er en ugle.  

17. I veska har jeg: Kommer an på hva jeg skal! Men bankkort, førerkort (selv om jeg ikke kjører bil i Oslo), studentbevis, nøkler og mobil er alltid med. Ofte en lipsyl eller leppestift og. 

18. Trening er: Noe totalt ukjent for meg.  

19. Politikk er: Viktig. Når vi er så heldige å bo i et demokratisk land hvor vår stemme har noe å si er det viktig å bruke den. 

20. Kjærlighet er: Bullshit. Neida, til familie ogsånn er det jo fint.  

21. Denne våren skal jeg unne meg: Kanskje noen nye klær hvis min nye og forbedrede livsstil går etter planen. Studentøkonomi åpner ikke for den villeste pengebruken. 

22. Ved sengekanten har jeg: Mobilen og kopp med vann. Drikker alltid vann av kopp. 

23. På kjøkkenet er jeg: Ganske rutine, selv om jeg liker å lage mat. Må si jeg er ganske flink som lager middag hver dag selv om jeg bor alene.

24. Jeg er dårligst til: Å ta feil. Derfor har jeg aldri feil. 

25. Jeg er flinkest til: Å kose meg i mitt eget selskap. 

26. Jeg elsker: Å skrive. Selv å skrive "tull" som dette er liksom befriende. 

27. Hva jeg vil med livet mitt: Jeg er faktisk ikke helt sikker, og det har heller ikke så mye å si så lenge jeg er fornøyd med det jeg gjør :)  

28. Jeg beundrer: Folk som klarer å stå opp tidlig selv om de ikke må være et sted.  

29. Det beste jeg vet: Er å ha det bra med andre. Jula hjemme med familien har blant annet vært så fin ♥

30. Barn er: Det herligste jeg vet om, elsker barn!

31. Jeg er medlem i: Jeg er hvert fall støttemedlem på Fresh Fitness inntil videre. 

32. Jeg tror på: At man kan klare det man vil bare man bestemmer seg for det, selv om det ikke alltid vil være lett. 

33. Du viste kanskje ikke at jeg: Er en pc unna å sitte med øynene klistra i skjermen i timesvis for å spille sims. Desverre for meg høres det ut som om hele macen skal lette når jeg prøver å starte det. Kanskje like greit egentlig, jeg kan spille dager i strekk. 

34. På kvelden er jeg: Våken! Jeg får oftest idéer og føler alltid for å skrive på kveldene. Hvorfor kunne jeg ikke våknet tidlig og fått dem da liksom? 

35. Som venn er jeg: Den man alltid kan snakke med om det er noe. Jeg er ganske flink til å få folk til å føle seg bedre. 

36. Når jeg har fri: Gjør jeg litt forskjellig, eller absolutt ingenting. Som oftest blir det at jeg er med venner eller slapper av i sofaen alene. 

37. Når jeg jobber: Er jeg ganske flink. Har jobbet såpass lenge på Esso nå at jeg kan det aller meste på rutine. Jeg er veldig glad i jobben min, og det irriterer meg å måtte "forsvare" å jobbe på bensinstasjon overfor visse mennesker. På bensinstasjon møter du nemlig på alle typer mennesker, og har hundrevis av ulike oppgaver, hvis ikke det er en bra erfaring vet ikke jeg. 

38. Det er lov å lyve hvis: Du sårer en annen person unødvendig ved å si sannheten. 

39. Om 5 år er jeg: 25. Kanskje studerer jeg fremdeles, kanskje jobber jeg. Satser uansett på at jeg bor i Oslo. 

40. Om 10 år er jeg: 30, har fast jobb og mann (eventuelt en katt, forresten, katt har jeg uansett). Bor i en fin leilighet eller kanskje et lite hus i Oslo eller Larvik. Kanskje er det bebis på vei og.  

Mine nyttårsforsetter

  • POSTET: 07.01.2016 - KLOKKEN: 11:45 - KATEGORI: Blogg

Man kan jo le av hvor ironisk det er å publisere dette etter forrige innlegg, men hey, man må jo ha troa! Og om det går rett vest (som det av erfaring stort sett gjør) kan jeg i det minste skrive et innlegg om hvordan nyttårsforsettene mine gikk til helvete. Smart ikke sant? Tips til hvordan man unngår å bli skuffa: Sett deg i situasjoner hvor alle utfall vil gagne deg positivt. Kødda. Ikke. Anyway, her kommer mine nyttårsforsetter:

Trene
Standard, men det er faktisk på høy tid å sette Netflix på pause og dra fleskeræva ut av sofaen. Note to self: Det er ikke fint med stor rumpe som har kommet fordi du sitter for mye på den.

Spise sunnere
Enda en klassiker! Det er ikke til å komme bort i fra at kostholdet mitt ikke har vært helt bra det siste halvåret, men det blir det endring på nå. Hvorfor kaste bort de åra kroppen er finest på å være lubben liksom? Jeg kan spise masse kake når jeg blir bestemor. 

Handle inn for flere dager
Det er sjeldent jeg handler for mer enn én dag av gangen, noe som er utrolig dumt da det er fort gjort å ende opp med en frossenpizza fra Jokeren på hjørnet. Med andre ord både usunt og lite økonomisk. Fra nå av blir det derimot handleliste og fulle bæreposer et par ganger i uka i stedet. Spare tid gjør jeg også!

Spare penger
Jeg har lyst til å bli flinkere til å sette en hundrelapp eller to inn på sparekonto når jeg har mulighet. 100 kroner er jo "ingenting", men om man gjør det en gang i blant har man penger i bakhånd om det skulle komme opp en uventa utgift. Eller man kan spare til noe man ønsker seg. 

Stå opp om morgenen
Dette blir den verste. Med mindre jeg skal på skole eller jobb er det fysisk umulig for meg å dra meg opp av senga før 10, noe som er ekstremt irriterende da jeg kaster bort masse av dagen. Hvorfor kan jeg ikke være et A-menneske liksom. 

Ønsk meg lykke til, det kommer jeg til å trenge!

Nytt år, nye muligheter - eller?

  • POSTET: 06.01.2016 - KLOKKEN: 19:21 - KATEGORI: Tekst

Det skjedde mest sannsynlig et eller annet sted mellom kalkunen, champagnen og ønskene om et godt nytt år til venner, bekjente og folk du møtte i løpet av kvelden. Etter en måned med julekaker, ribbe og et noe (les: mye) høyere inntak av alkohol enn normalt, skal du starte et nytt og bedre liv. Faktisk skal du bli en superutgave av deg selv. Og når skal du starte? Jo, ditt nye liv starter selvfølgelig første januar. Nytt år, nye muligheter - eller?

Det slår deg i fleisen omtrent like hardt som hangoveren dagen etter. Kalenderen viser 1. januar, men planene dine om algejuice til frokost og spinning på Stamina forsvant sammen med planen om å stå opp senest kl. 09 på fridager. Klokken er 13.43 og frokosten består av en halv liter kaffe og to paracet foran TV'en som viser nyttårskonserten i Wien. Hvis ikke det hadde vært for at du hadde skrytt til alle på festen dagen før om hvordan du skulle bli en ny og fantastisk versjon av deg selv, hadde nyttårsforsettene mest sannsynlig vært borte før de hadde begynt. Men slik er det altså ikke. Det er på tide å bite i det sure eplet, eller algejuicen om du vil.

Etter hvert, når kvalmen og hodepinen har gitt seg, tar du deg selv i å glede deg til å starte på disse nyttårsforsettene. Hvem vil vel ikke starte på ny frisk, med blanke ark? Det er nå du har sjansen til å bli den du alltid har drømt om. Din egen versjon av Caroline Berg Eriksen, hvor du skal trene fem dager i uka, lage sunn og økologisk mat fra bunnen og bruke mer kvalitetstid på venner og familie enn serier på Netflix. Det kiler i magen mens du ser for deg din nye og fantastiske hverdag. Det er bare et problem. Det er torsdag, med andre ord snart helg. Du bestemmer deg derfor for at ditt nye liv starter mandag morgen.

Overraskende nok går alt etter planen. Det er allerede onsdag, og de siste dagene har frokosten bestått av en blanding av alger, hvetegress, gojibær og hampfrø som er kjørt i foodprossesoren til ønsket konsistens. Du mistenker at det er algene som får det til å smake akvarium, men lurer deg selv til å tro at du liker det. Du føler deg jo så mye bedre, og det allerede! Såkalt supermat er virkelig tingen for deg. For ikke å snakke om treningen. Etter superjuicen står en halvtimes joggetur på planen, og kveldene bruker du på Stamina. Du skryter til alle som gidder å høre på om din nye fantastiske hverdag, og hvor enkelt det er å legge om vanene sine.

Et eller annet sted mellom månedsskiftet januar/februar begynner det å skurre. Etter en måned på algejuice har du innsett at den i grunnen ikke får deg til å føle deg noe annet enn sulten. Og kvalm. Du biter derfor i deg stoltheten i form av et grovt knekkebrød, og trøster deg med at det også er relativt sunt. Treningen har dabbet noe av, du er fremdeles hyppig innom Stamina, men joggeturene om morgenen har blitt byttet ut med en halvtimes ekstra søvn. Du unnskylder deg med at du må ha rikelig med søvn for å kunne fungere optimalt, og at trening uansett ikke gir resultater om du har underskudd på søvn.

Det er ikke før i slutten av februar du virkelig sprekker. Du kan ikke si det helt sikkert hvilken faktor som utløste det. Det kan være at du forsov deg mandag morgen, noe som i stor grad egentlig ødela resten av uka. Det kan være onsdagen, da du var såpass sliten etter jobb at du bestilte takeaway pizza i stedet for å lage middag. Eller det kan være det faktum at du de siste dagene har prioritert tv-serier og potetgull i sofaen framfor intervaller på mølla. Akkurat hva det var som ødela den fantastiske rutinen din er ikke godt å si, men feilen er et faktum. Skammen, og den dårlige samvittigheten over at du ikke klarte det får selvfølelsen til å synke til bunnen.

Du prøver å unnskylde deg med det alle flinke og sunne personer sier, at det er viktig å kose seg en gang i blant også. Men innerst inne går det opp for deg at det faktisk ikke er deg, du er ikke den som koser seg en gang i blant, du er den som liker å kose deg med livet.  Så er du heller flink en gang i blant i stedet. Du drukner fiaskoen i nr. 1 av hva som ikke er lov på lista, alkohol. To flasker vin senere er du ute på byen med vennene dine, og du innser med et hvordan ditt nye superfantastiske liv ødela ditt sosiale liv totalt. Du konkluderer med at det uansett aldri hadde fungert i lengden, men lover deg selv at du likevel ikke skal bli støttemedlem på Stamina.

Ti måneder senere skåler dere for et nytt år igjen. Du deler ut klemmer til kjente og ukjente, og ønsker alle hell og lykke inn i det nye året. Fra i morgen av starter ditt nye og bedre liv, med sunn mat og mye trening. Du skal bli en superversjon av deg selv. Og du liker tanken på å starte et nytt år, med blanke ark. Nytt år, nye muligheter - eller?Med dette ønsker jeg deg dere et godt nytt år ♥ Håper dere får et supert 2016, uansett om nyttårsforsettene holdes eller ikke. 

Les mer i arkivet » April 2016 » Mars 2016 » Februar 2016

Hei! Jeg heter Tina og er en 21 år gammel jente fra Larvik, bosatt i Oslo. Her publiserer jeg ulike tekster jeg har skrevet, morsomme innlegg om sitasjoner folk kan kjenne seg igjen i, litt tips og triks og i blant noen kreative prosjekter. Håper dere finner noe interessant å lese!hits