Rask og billig middag

  • POSTET: 14.05.2015 - KLOKKEN: 21:28 - KATEGORI: Oppskrift

Etter at jeg flyttet for meg selv har jeg begynt å like å lage mat, eller rettere sagt middag. Men med tanke på at jeg bor helt alene og bare har meg selv å lage mat til, gidder jeg ikke å bruke flere timer på det hver dag. Så her kommer det en oppskrift på en rask, billig (tro meg, en ting du merker når du flytter er at mat er dyrt) og supergod middag!

 

Dette trenger du:
♥ Kyllingkjøttdeig
♥ Hamburgerbrød
♥ Salat
♥ Rødløk
♥ Ananas
♥ Hvitløksdressing
♥ Sweet chilisaus
♥ Salt og pepper 

Fordi jeg var sykt sulten var jeg så ivrig på å begynne med matlagingen at jeg glemte å ta det obligatoriske ingrediensbildet. 

Slik gjør du: 
Sett på ovnen slik at du kan varme hamburgerbrødene senere. Ta kyllingkjøttdeigen i en bolle, og tilsett salt og pepper. Bland godt. Lag deretter burgere etter ønsket størrelse (dette er SYKT klissete, og noe av det verste jeg vet). Jeg laget 3 ganske store burgere i dag, og har dermed lunsj til i morgen! 


Dette ser i grunnen relativt motbydelig ut, men det blir bra. 

Stek deretter burgerene i margarin eller olje (jeg bruker margarin for det smaker bedre, hehe). Jeg pleier først å steke de på sterk varme for å få en skorpe, før jeg setter ned varmen og passer på de blir helt gjennomstekt. Man har IKKE lyst på rå kyllingburgere. 


Anbefaler å bruke vifte når man steker, det gjorde ikke jeg, noe som resulterte i en noe røykbelagt leilighet. 

Mens kyllingburgerene steker kan du dele opp grønnsakene (bare husk å snu burgerene i blant). Man kan bruke hva slags grønnsaker man måtte ønske, jeg gikk for salat, rødløk og ananas. 


Her prøvde jeg meg på et sånn fancy bloggbilde, og ble nesten fornøyd gitt. 

Nå har stekovnen gått opp, og du kan varme hamburgerbrødene i noen minutter mens du steller på bordet. Spis deretter kyllingburger med hvitløksdressing, salat, rødløk og ananas toppet med sweet chilisaus. Jeg synes dette ble en helt utsøkt kombinasjon, og jeg jobber på Esso så jeg kan burgere. 


NAM!

Denne middagen tar 15-20 min å lage, i tillegg til at det er kjempeenkelt, noe som er supert i en hektisk hverdag (eller om man bare ikke gidder). Siden jeg glemte at det var helligdag i dag handlet jeg alle ingrediense på Joker og Bunnpris, noe som gjorde det litt dyrere enn om jeg hadde handlet på Rema eller Kiwi. Regner med at prisen blir omtrent 100 kr, og da er det mat for 2 personer eller for 2 dager. Ikke så gærent det når man er student :) 

 

Gleden ved å bo alene

  • POSTET: 14.05.2015 - KLOKKEN: 01:12 - KATEGORI: Blogg

Å flytte for meg selv er den største endringen jeg har hatt i livet, og muligens også den beste. Misforstå meg rett, å komme hjem til mamma, pappa og lillebror er kjempekoselig, men det å bo alene har uten tvil noen helt spesielle fordeler.

Når du bor alene, kan du nemlig gjøre akkurat hva du vil, akkurat når du vil. Dette er en frihet som ikke kan sammenlignes med noe annet. Har du lyst til å spise middag klokken åtte, trenger du ikke ta hensyn til noen som kommer sultne hjem fra jobb klokka fire. Vil du legge deg klokka tre om natta, eller enda bedre, ha vors på en ukedag (er man student er man student, dessuten jobber jeg HVER helg for tiden) trenger du ikke bekymre deg for at samboerne dine skal tidlig opp dagen etter.

 

"Hvor digg er det ikke å kunne sove som en sjøstjerne?"


Ikke bare kan du gjøre hva du vil, når du vil, men du trenger heller ikke dele noe. Hvor digg er det ikke å kunne sove som en sjøstjerne liksom? Det er heller aldri kø på badet, eller mer enn en person foran speilet. Du trenger ikke å være redd for at noen har okkupert TV'en under favorittprogrammet ditt, så det er bare å slenge seg utover hele sofaen som en høygravid hvalross. Godteriet får du også helt for deg selv, men om det egentlig er positivt er opp til badevekta å dømme.


Her har jeg spist så mye middag og godteri at det ser ut som jeg er minst 5 mnd på vei, men heldig for meg kunne ingen andre se det. 

Men det finnes en ting som muligens er bedre enn alle de andre fordelene. En ting som ikke kan overgås på noen måte. Når du bor alene er det ingen som forventer noe av deg. Lar du oppvasken stå i en dag (eller tre) er det ingen andre enn deg som trenger å vite det. Har hybelkaninene mutert til elefanter fordi du ikke har funnet fram støvsugeren på litt for lenge er det bare du som ser det. Siden jeg lider av kronisk lathet og utsettelssesyndrom passer det meg ypperlig, selv om det skal sies at jeg blir stressa av rot heh. 

 

"Har hybelkaninene mutert til elefanter fordi du ikke har funnet fram støvsugeren på litt for lenge er det bare du som ser det."

 

Men som en selvfølge av det at ingen forventer noe av deg, kan du ikke forvente noe av noen andre heller. Er ikke oppvasken tatt er det bare din skyld, er gulvene skitne er det du som har vært for lat til å vaske, - og det verste av alt: går noe i stykker kan du ikke skylde på noen andre enn deg selv. Jeg skal gladelig innrømme at jeg HATER å knuse noe og ikke kunne skylde på noen andre. 


Dette gjorde meg oppriktig forbanna, fordi jeg ikke kunne bli forbanna på noen andre.

For noen virker det sikkert fryktelig ensomt å bo alene, men for meg som trives over gjennomsnittet i mitt eget selskap passer det helt perfekt. Nå er jeg riktignok en av de personene som har et overdrevent stort behov for å være alene, og kjenner omtrent abstinenser når jeg har vært for mye sammen med andre mennesker. Hvordan det kommer til å gå den dagen jeg skal flytte sammen med noen er nok en helt annen historie. 

Nytt år, nye muligheter - eller?

  • POSTET: 05.05.2015 - KLOKKEN: 13:20 - KATEGORI: Tekst


Det skjedde mest sannsynlig et eller annet sted mellom kalkunen, champagnen og ønskene om et godt nytt år til venner, bekjente og folk du møtte i løpet av kvelden. Etter en måned med julekaker, ribbe og et noe (les: mye) høyere inntak av alkohol enn normalt, skal du starte et nytt og bedre liv. Faktisk skal du bli en superutgave av deg selv. Og når skal du starte? Jo, ditt nye liv starter selvfølgelig første januar. Nytt år, nye muligheter - eller?

Det slår deg i fleisen omtrent like hardt som hangoveren dagen etter. Kalenderen viser 1. januar, men planene dine om algejuice til frokost og spinning på Stamina forsvant sammen med planen om å stå opp senest kl. 09 på fridager. Klokken er 13.43 og frokosten består av en halv liter kaffe og to paracet foran TV?en som viser nyttårskonserten i Wien. Hvis ikke det hadde vært for at du hadde skrytt til alle på festen dagen før om hvordan du skulle bli en ny og fantastisk versjon av deg selv, hadde nyttårsforsettene mest sannsynlig vært borte før de hadde begynt. Men slik er det altså ikke. Det er på tide å bite i det sure eplet, eller algejuicen om du vil.

Etter hvert, når kvalmen og hodepinen har gitt seg, tar du deg selv i å glede deg til å starte på disse nyttårsforsettene. Hvem vil vel ikke starte på ny frisk, med blanke ark? Det er nå du har sjansen til å bli den du alltid har drømt om. Din egen versjon av Caroline Berg Eriksen, hvor du skal trene fem dager i uka, lage sunn og økologisk mat fra bunnen og bruke mer kvalitetstid på venner og familie enn serier på Netflix. Det kiler i magen mens du ser for deg din nye og fantastiske hverdag. Det er bare et problem. Det er torsdag, med andre ord snart helg. Du bestemmer deg derfor for at ditt nye liv starter mandag morgen.


Overraskende nok går alt etter planen. Det er allerede onsdag, og de siste dagene har frokosten bestått av en blanding av alger, hvetegress, gojibær og hampfrø som er kjørt i foodprossesoren til ønsket konsistens. Du mistenker at det er algene som får det til å smake akvarium, men lurer deg selv til å tro at du liker det. Du føler deg jo så mye bedre, og det allerede! Såkalt supermat er virkelig tingen for deg. For ikke å snakke om treningen. Etter superjuicen står en halvtimes joggetur på planen, og kveldene bruker du på Stamina. Du skryter til alle som gidder å høre på om din nye fantastiske hverdag, og hvor enkelt det er å legge om vanene sine.

Et eller annet sted mellom månedsskiftet januar/februar begynner det å skurre. Etter en måned på algejuice har du innsett at den i grunnen ikke får deg til å føle deg noe annet enn sulten. Og kvalm. Du biter derfor i deg stoltheten i form av et grovt knekkebrød, og trøster deg med at det også er relativt sunt. Treningen har dabbet noe av, du er fremdeles hyppig innom Stamina, men joggeturene om morgenen har blitt byttet ut med en halvtimes ekstra søvn. Du unnskylder deg med at du må ha rikelig med søvn for å kunne fungere optimalt, og at trening uansett ikke gir resultater om du har underskudd på søvn.


Det er ikke før i slutten av februar du virkelig sprekker. Du kan ikke si det helt sikkert hvilken faktor som utløste det. Det kan være at du forsov deg mandag morgen, noe som i stor grad egentlig ødela resten av uka. Det kan være onsdagen, da du var såpass sliten etter jobb at du bestilte takeaway pizza i stedet for å lage middag. Eller det kan være det faktum at du de siste dagene har prioritert tv-serier og potetgull i sofaen framfor intervaller på mølla. Akkurat hva det var som ødela den fantastiske rutinen din er ikke godt å si, men feilen er et faktum. Skammen, og den dårlige samvittigheten over at du ikke klarte det får selvfølelsen til å synke til bunnen.

Du prøver å unnskylde deg med det alle flinke og sunne personer sier, at det er viktig å kose seg en gang i blant også. Men innerst inne går det opp for deg at det faktisk ikke er deg, du er ikke den som koser seg en gang i blant, du er den som liker å kose deg med livet.  Så er du heller flink en gang i blant i stedet. Du drukner fiaskoen i nr. en av hva som ikke er lov på lista, alkohol. To flasker vin senere er du ute på byen med vennene dine, og du innser med et hvordan ditt nye superfantastiske liv ødela ditt sosiale liv totalt. Du konkluderer med at det uansett aldri hadde fungert i lengden, men lover deg selv at du likevel ikke skal bli støttemedlem på Stamina.Ti måneder senere skåler dere for et nytt år igjen. Du deler ut klemmer til kjente og ukjente, og ønsker alle hell og lykke inn i det nye året. Fra i morgen av starter ditt nye og bedre liv, med sunn mat og mye trening. Du skal bli en superversjon av deg selv. Og du liker tanken på å starte et nytt år, med blanke ark. Nytt år, nye muligheter - eller?

Hvem er Tina?

  • POSTET: 04.05.2015 - KLOKKEN: 21:48 - KATEGORI: Blogg

Hei, og velkommen til bloggen min!


Dette er meg!

Jeg er ei jente på 20 år med navn Tina Veronika Odberg Markeseth. Et navn som har gitt meg en enorm forkjærlighet for disse små bretta man må skrive under på (du vet ikke hva det vil si å skrive smått før du har pressa inn fire navn på bankkortet, just sayin). Jeg kommer fra den lille sommerbyen Larvik, men i august 2014 lot jeg bankkortet bli rødglødende på IKEA og flyttet inn i en liten leilighet i Oslo. Her har jeg det strålende, og gjør akkurat det jeg vil, siden jeg bor helt alene (et innlegg om hvor fantastisk det er å slippe å omgås andre mennesker kommer senere).


Her bor jeg <33333

Ikke overraskende flyttet jeg til Oslo for å studere, friår er tross alt for pingler, og jeg tar nå en bachelor i grafisk design på Norges Kreative Høyskole. Det henger med å nevne at jeg trives veldig godt, og kan anbefale skolen til alle som kunne tenke seg noe i den kreative retningen. Før jeg startet her gikk jeg tre år på medier og kommunikasjon, og jeg vil derfor tørre å påstå at jeg har generelt litt peil på både design, tekst og foto (det er derfor jeg kun har mobilbilder her heheheh). 

Overgangen til studentlivet førte til at interessene mine gikk fra å være dans, shopping og party til serier på Netflix, spise Sørlandschips og kjøre trikk (dette liker jeg bare når jeg får sitteplass). Men siden jeg egentlig er litt lei alt sammen tenkte jeg å begynne å blogge i stedet. Hvordan det kommer til å gå gjenstår og se.

Klem Tina ♥

Kontakt

  • POSTET: 03.05.2015 - KLOKKEN: 22:27 - KATEGORI: Blogg

Jeg kan kontaktes på tinaveronika@gmail.com.

Les mer i arkivet » April 2016 » Mars 2016 » Februar 2016

Hei! Jeg heter Tina og er en 21 år gammel jente fra Larvik, bosatt i Oslo. Her publiserer jeg ulike tekster jeg har skrevet, morsomme innlegg om sitasjoner folk kan kjenne seg igjen i, litt tips og triks og i blant noen kreative prosjekter. Håper dere finner noe interessant å lese!hits