Svar på spørsmålsrunden del 3: Litt av hvert

 • POSTET: 29.10.2015 - KLOKKEN: 23:11 - KATEGORI: Blogg

Nå er det ekstremt lenge siden jeg har publisert noe nytt, nesten så jeg har glemt hele bloggen. Men her kommer de siste, og kanskje mest stilte, spørsmålene fra spørsmålsrunden!

Hva ville du brukt en mill på?
Jeg er faktisk såpass intelligent at jeg ville betalt ned studielånet og satt av penger så jeg hadde hatt startkapital for å kjøpe leilighet. Meeen, i en annen verden hvor jeg kunne brukt de på hva som helst ville jeg kjøpt designerklær, vesker og sko, fått meg personlig trener, tatt silikon, restylane og vippeextensions. Stemmer, jeg er like overfladisk som "alle" andre. 

Om du kunne bytte kropp med en celeb,hvem hadde du valgt?
Kylie Jenner! Omg, der vi snakker vi perfeksjon as. 

Hvor høy er du?
Jeg er faktisk hele 176 cm, som betyr at jeg ser litt ut som en transvestitt i høye hæler og masse sminke. Neida. Joda. Litt. 

Er du modell?
Haha, nei, men tusen takk for komplementet! 


Første bildet av meg i helfigur på bloggen tror jeg? Nå ser dere hvordan jeg ser ut, altså ikke noe modell haha. Ignorer rotet i bakgrunnen, så rutinert blogger er jeg ikke. 

Har du en, evt flere favoritt filmer?
Mean Girls har jeg sett hvert fall 15 ganger, men kan likevel se den igjen og igjen. Jeg er generelt elendig på å velge filmer, og sitter og lider meg gjennom noe svada på Netflix. 

Siste film du så på kino,og var den bra?
Det husker jeg faktisk ikke! Sier litt om hvor sjelden jeg er på kino. Men mener det kanskje var "The Conjuring". Jeg hylte for hele salen, hater skrekkfilmer. 

Hvilken sminke bruker du? Hvilken hverdagssminke bruker du? Hvilken øyesminke bruker du? Og jeg lurer (som de fleste andre her..) også på sminkerutinene og produkter du bruker?
Fikk sååå mange spørsmål om dette, men skjønner ikke helt hvorfor da jeg ikke bruker noe fancy sminke at all. Dette er all sminken jeg bruker (som så jævlig mye ut når jeg la det utover): 


Koster fra Make Up Mekka og H&M, primer, foundation (1 mørk og 1 lys for contourering) og solpudder fra MaxFactor, settingpowder, driiiitgammel blush, øyeskygge og brynsblyant fra H&M, highlighter og brynsgele fra Make Up Mekka, eyeliner fra Isadora, mascara fra Loreal og leppestift fra MAC. 

Jeg sminker meg relativt likt hver dag, i hverdagen pleier jeg oftest å droppe øyeskygge og eyeliner med mindre jeg har god tid. Til fest tar jeg på litt ekstra av alt, og setter også gjerne på falske vipper. Kan sikkert vise en lættis "How to" en eller annen gang, hvor jeg går fra trøtt og jævlig til strøken sminke. 

Hva er dine favoritt serier?
Akkurat nå er det Pretty Little Liars. Bortsett fra det liker jeg Orphan Black, syyykt spennende!

Hva er det beste du kan spise?
Hmm, kanskje en skikkelig god hjemmelaget burger? Eller taco? Blomkålsuppe? Det kommer egentlig heeelt an på hva jeg har lyst på der og da. 

Dater du ofte?
Nei, aldri. Det er grusomt kleint. 

Justin Bieber eller One Direction?
Etter å ha sett utstyret til Bieber må det jo nesten bli han ;) 

Ditt beste kjøp i sommer?
Egentlig burde jeg si Mulberry Lilyen, men sannheten er at jeg bare har brukt den 4-5 ganger, så da må det blir Kahler vasene som har hatt fast plass på kjøkkenbordet helt siden jeg kjøpte dem. Kjøpte også en cardigan fra By Malene Birger på hele 40% som har blitt ekstremt godt brukt!

Hvordan ordner du håret ditt hver dag? Du har et så nydelig hår.
Tusen takk, så hyggelig å høre! Jeg har naturlige krøller, og har derfor håret stort sett rett ned i hverdagen. Skal jeg fikse meg litt ekstra retter jeg håret og om jeg skal noe spesielt pleier jeg å krølle det og sette inn extensions. Det er litt av en jobb da jeg har ekstremt mye hår haha..

Favoritt bil du kunne tenkt deg å vinne?
Mini! Den nye som er liten, men har fire dører, en sånn vil jeg ha en gang. 

Beste festival/konsert du har vert på?
Har bare vært på Findings så da må det nesten bli den haha. 

Favorittkjole?
Denne hvite maxikjolen fra Zara. Den er superfin (spesielt om man er brun) og behagelig å ha på! Men etter jeg brukte den på Findings er den skitten nederst, og det går ikke av i vask :( 

Dette bildet la jeg bare ut fordi det ser ut som jeg har store pupper hehehe

 

Har du lest frogner fitter?
Nei. 

Har du en favoritt forfatter?
Faktisk ikke, men burde hatt det. Er alt for lenge siden jeg har lest noen bøker!

Hva er beste boka du har lest?
Bienes hemmelige liv. Det er noen år siden jeg leste den nå, men husker jeg slukte den i løpet av et par dager. Jeg er egentlig veldig glad i å lese, men desverre har det å scrolle opp og ned på telefonen tatt over den tida. 

Svar på spørsmålsrunden del 2: Personlig

 • POSTET: 14.10.2015 - KLOKKEN: 22:34 - KATEGORI: Blogg

Det kom inn litt flere spørsmål enn forventet, så jeg er faktisk nødt til å dele opp i tre innlegg. Jeg som trodde det skulle bli enkelt å svare på spørsmål merker jeg må holde tunga litt rett i munnen her, selv om det handler om meg selv. Kanskje man ikke kjenner seg selv like godt som man tror? 

Beskriv deg selv
I likhet 98% av Norges befolkning mener jeg selv at jeg er snill. Jeg er også ganske hyggelig og åpen (det er ikke vanskelig å snakke med meg), og så håper jeg at jeg er litt morsom. Jeg kan være sjenert når jeg møter nye mennesker, og under påvirkning av alkohol kan jeg fort oppfattes litt bitchy. Noe jeg forsåvidt også er. 

Fremtidsplaner
Nå skal jeg først og fremst gå ferdig bacheloren i grafisk design, så får jeg se hva jeg gjør etter det. Jeg vurderer å søke en utdanning innen tekst, eller jobbe som designer. Vanskelig valg. 

Hvor ser du deg selv om 10 år?
Litt sykt å tenke på, men da er jeg faktisk 30 år! Jeg håper jeg i løpet av den tiden har funnet drømmemannen (selv om det ser ganske håpløst ut), giftet meg med han og etablert oss i et fint hvitt hus. Kanskje er det en kid på vei og. Karrieremessig jobber jeg med det jeg elsker, nemlig både tekst og design. 

Nevn 5 ting du vil gjøre før du dør?
Jeg har aldri laget noe bucketlist, sikkert fordi jeg er en relativt tafatt person, men fem ting skal jeg alltids komme på. Reise til New York med tomme kofferter og ubegrenset (hvert fall nesten) shoppingbudsjett, kjøpe Chanelveske og Louboutinhæler (det går som én), ha en jobb jeg elsker, gifte meg og få barn. 

Hvilke 10 ting kunne du ikke levd uten?
Famile, venner, iPhone, macen, Pepsi Max, Sørlandschips med havsalt, Sjokomelk, lappen, tykk vinterjakke og sminke (føler meg som en rotte uten). 


Hadde ikke klart meg uten hun her ♥

Hva er dine personlige interesser?
Jeg liker sånn generelt alt som kreativt som tekst, design, tegning, maling, foto og lage ulike ting (skal lage halloweenkostyme, vurderer DIY på bloggen). Bortsett fra det er jeg som mange jenter litt for glad i shopping, så klær og mote er helt klart en interesse. 

Hva elsker du å gjøre?
Det er ikke bare en ting, men flere forskjellige ting. Kommer an på hva jeg har lyst til der og da. En dag kan det være å arrangere fest med masse folk, en annen dag kan det være å sitte alene i sofaen med seriemaraton. Svært sjelden er det å trene, hahaha. 

Hva er du stolt over?
At jeg alltid står på for det jeg vil, helt til jeg når målet. Jeg gir ikke opp. 

Hva skal til for at dagen din skal bli super?
At jeg har fullført ting på to-do lista, hater å ha ting hengende over meg. Forresten har jeg ikke noe liste, jeg er sikkert den eneste bloggeren som ikke er et listemenneske. Selv om jeg liker å skrive lister i blogginnlegga mine da.

Hva jobber du med?
Jeg jobber på Esso og trives kjempegodt! Har jobbet deltid på Esso i to år og noen måneder. 

Hvor gammel er du?
20 år. 

Har du noen venner rundt 20 xD ?
Ja, de fleste vennene mine er født i 95 xDxDxD. 


Hva ville du gjort om du levde 6mnd som mann?
Vært like fascinert hver dag over at jeg kunne stå og tisse. Så ville jeg selvfølgelig prøvd å ha sex med ei jente, for å finne ut hvordan det føles for gutter. Og kjøpt masse kule gutteklær, noen ganger finnes det jo nesten finere ting i herreavdelingen. 

Kjipeste date du har vert på?
Det må være daten jeg har skrevet om HER. Alt var totalt krise på denne daten, her snakker vi om at han både kom to timer for tidlig og nevnte timelønnen på første date. Som en god nummer to kommer en som virka tilsynelatende normal helt til vi kyssa og han presterte å stønne. Hva faen er galt med deg liksom?  

Hatt crush på noen?
Jeg har jo hatt kjærester så ville vært rart om jeg ikke hadde hatt det. 

Har du en øvre aldersgrense for kjæreste?
Ikke noe konkret, fordi det kommer veldig an på personen. Jeg har møtt gutter i midten av 20-åra som oppfører seg som de er trassalderen liksom. Men sånn generelt føler jeg det kan bli et litt stort sprik når det er over fem år forskjell. 

Er du singel?
Jepp. 

Evah angret på sex?
Sånt gidder jeg ikke bruke tid på. Faktisk angrer jeg svært sjelden, eller aldri på noe som helst. 

Svar på spørsmålsrunden del 1: Om bloggen

 • POSTET: 10.10.2015 - KLOKKEN: 14:57 - KATEGORI: Blogg

Siden det kom en del spørsmål tenkte jeg å dele det opp i to innlegg så det ikke blir alt for mange, og ikke minst kjedelig å lese. Starter med spørsmålene om bloggen, så kommer de personlige senere. 

Hva liker du best med å blogge? 
Å skrive! Etter å ha sluttet på videregående og begynt på studier merket jeg at jeg savnet skrivingen. Jeg tar riktignok en bachelor, så vi skriver på skolen og, men det er akademiske tekster, ikke kreativt. Jeg har alltid elsket å skrive, helt fra jeg begynte på barneskolen var norsk favorittfaget. 

Hvorfor begynte du å blogge?
Jeg skrev faktisk noen tekster før jeg lagde bloggen, som jeg bare hadde lagret på pcen. Etter å ha tenkt nøye gjennom det bestemte jeg meg for å opprette en blogg for å publisere det jeg hadde skrevet og ikke minst skrive mer. Jeg var faktisk på nippet til å slette den igjen dagen før bensinstasjonsinnlegget, gjett om jeg er glad jeg ikke gjorde det hehe.  

Ditt beste bloggtips?
Ikke blogg om hverdagen din, det er kjedelig. 

Hva er det som motiverer deg til å blogge?
Følelsen av at det jeg skriver treffer mange, at jeg på en måte kan sette ord på det egentlig mange tenker, men på en morsom måte. Det er også grunnen til at jeg ikke blogger hver dag, har jeg bare svada å komme med lar jeg heller være. Bloggen min skal være underholdning. 

Hvorfor blogger du?
Fordi jeg elsker å skrive! Så enkelt som det. I tillegg er det nyttig for meg som designer å prøve meg litt på kodingen i blant. 

Hvor får du blogg ideene dine fra?
Fra hva som helst. Det kan være noe som engasjerer meg, en (eller flere) tåpelige kommentarer på facebook, at jeg overhører en samtale på gata, at jeg diskuterer et tema med noen eller leser en artikkel og tenker videre ut i fra det. Eventuelt bare tenker jeg på noe jeg ville likt å lese selv, og i blant får jeg idéer fra det dere kommenterer. Idéene mine kommer veldig plutselig, men så må jeg la dem "modnes" litt før jeg har nok stoff til å lage et godt innlegg. Bensinstasjonsinnlegget var tenkt ut i flere måneder før det ble skrevet ned, tenker riktignok ikke like lenge på tekster fremdeles, men noen dager eller uker blir det. 

Du skriver utrolig morsomt, hvilken karakter har du i norsk?
Tusen takk! Jeg har 6er i både norsk skriftlig og muntlig, samt tekst på vgs. 

Snakker du like utfyllende som du skriver? (når du forteller en historie til vennene dine).
Hmm.. Jeg tror jeg hvert fall beskriver ting ganske nøye, men like detaljert kan det umulig bli. Tekstene mine endres jo flere ganger før de publiseres, men jeg liker å tro jeg er ganske morsom i virkeligheten og. 

Hvem er dine topp 5 blogger? 
Caroline Berg Eriksen, Marthe Borge, Sophie Elise, StyleConnection og Ida Wulff. Ellers liker jeg å lese blogger som ikke er på topplisten og, det eneste som er synd er at det er så utrolig mye likt. Det er grenser for hvor mange oppskrifter på bananpannekaker man har behov for liksom. 

- Fikk dere svar på noe dere lurte på? ♥

Samarbeid med Sofia Moore

 • POSTET: 09.10.2015 - KLOKKEN: 10:22 - KATEGORI: Blogg

Sponset

Mens desember nærmer seg med stormskritt, nærmer også jule- og nyttårsball seg og jakten på den perfekte kjolen er i gang. I den anledning vil jeg fortelle om Sofia Moore, en svensk bedrift som selger skreddersydde ballkjoler til rimelige priser. De har nettopp startet opp en norsk nettside, som gjør de nydelige kjolene tilgjengelige også for oss her i Norge.

Sofia Moore tilbyr skreddersydde ballkjoler til alle anledninger, kanskje du skal i bryllup, på skoleball eller trenger en fantastisk kjole til nyttårsaften? Med titalls av kjoler i ulike design som kan bestilles i ønsket farge er det umulig å ikke finne noe man liker. Selv har jeg vært så heldig å få tilsendt en nydelig dus rosa/champagnefarget veske. Denne har god plass, og man får fint med seg både mobil, kort, nøkler og litt sminke. Alt man trenger med andre ord. Jeg gleder meg til å finne en anledning hvor jeg kan bruke den, i mellomtiden står den til pynt på sminkebordet. 

Besøk Sofia Moore her: Ballkjoler  

Oppførsel som gjør meg pinlig berørt

 • POSTET: 08.10.2015 - KLOKKEN: 16:34 - KATEGORI: Tekst

Noen ganger når man er ute i offentligheten oppdager man folk som tydeligvis er ute for første gang uten hjelm. Her er det fullstendig mangel på sosiale antenner, og det faktum at de er ute blant folk tror jeg de stiller seg likegyldige til. Her er mine punkter på oppførsel som gjør meg pinlig berørt, på deres vegne. 

Krangling
Greit, så har forholdet sett sine bedre dager, men er det virkelig nødvendig å krangle akkurat mens dere står i kø på rema 1000? Jeg har faktisk ikke behov for å vite at han ikke får seg noe i kveld, og det tror jeg ingen andre har heller. Klapp igjen, og la heller fillene flagre når dere kommer hjem. 

Klining
Dere er nyforelskede og klarer ikke å holde fingrene fra hverandre, koselig. Men er det virkelig nødvendig å ha tunga ned i hverandres hals mens dere tørrjokker på hverandre sittende på en benk i offentligheten midt på lyse dagen? Det blir som en ufrivillig mykpornofilm, med andre ord, ikke søtt. 

Knipse på kelneren
Har det noen gang slått dere at det faktisk er frekt? Det er en person du skal ha kontakt med, ikke ei bikkje. Det er faktisk fullt mulig å snakke til personen neste gang han/hun går forbi. At han er kelneren din er ikke ensbetydende med at han er slaven din. Du fremstår bare som en kvalm, selvhøytidelig drittsekk, pent sagt. 

Snakke høyt om andre
Denne gjelder spesielt middelaldrene damer på bytur. Du vet de som har en bitteliten sekk på ryggen, jo større dame, jo mindre sekk. Ser de noen de ikke liker utseende eller klærne til må de passe på å kommentere det, akkurat så høyt at andre kan høre det. Virkelig sjarmerende. Dere høres ikke ut som noen gamle, bitre kjerringer liksom. 

Oppsnasige drittunger med ignorante foreldre
Jeg elsker barn, og synes de aller fleste barn er superskjønne. Men så finnes det de som er sleipe, utspekulerte og direkte onde, med en forelder rundt hver lillefinger. Uansett hva han/hun finner på beskytter foreldrene gullungen. Dette er faktisk på grensen til skremmende, hvor blinde er dere?

De som tror de er usynlige når de kjører bil
Newsflash: Jeg kan faktisk se gjennom bilrutene dine. Altså ser jeg når du trer fingeren så langt opp i nesa at du kan rote rundt i hjernen for å så dra ut en gigantisk buse og spise den. Det jeg derimot ikke ser er veien når jeg brekker meg så mye at jeg har tårer i øyene. Folk som spiser busene sine gjør meg til en dårlig sjåfør. 

Klapper på flyet
Når vi først er inne på transport kan vi jo ta med denne. Ingen, og da mener jeg ingen, oppegående mennesker klapper når flyet lander lenger. Det er faktisk så pinlig at man ikke kan annet enn å le. Vurderte sterkt å dra igang en applaus når jeg landa i Trondheim her om dagen, men faren for å bli innlagt etterpå var litt for stor. 

Folk som reiser seg og står i midtgangen i det flyet lander
Dere vet de personene som spretter opp og stiller seg i midtgangen nesten før beltesignalet skrus av? Dette kommer sikkert som et sjokk, men dere kommer ikke noe raskere ut av å stå å trøkke og puste han som står foran deg i nakken i fem minutter før dørene åpner seg. Ro dere ned, dere kommer ut, det er ikke sånn at dere plutselig blir flydd et annet sted. 

Kvinneguiden
Tenk å ha et så stusselig liv at du bruker timevis på å sitte å poste hat om andre mennesker du ikke en gang har møtt? Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor ikke forumet der er lagt ned, eventuel har facebookinnlogging for å roe litt ned på hetsen. God underholdning da, det skal de bitre, fordomsfulle folka der ha!

Folk på treningsstudioet som ikke tørker av apparatene etter bruk
Denne gjelder i hovedsak eldre menn. Jeg vet ikke om de har misforstått konseptet eller hva det er, men i stedet for å tørke av apparatene etter bruk som normale personer, tørker de av dem før de bruker dem. Etterpå går de i fra dem selv om de er fulle av svetteflekker. Kvalmt. 

Mannfolk som åpenlyst kikker etter jenter som knapt har fylt 14
Dette er både irriterende, kvalmt og pinlig. Når du er godt over førti år burde du holde deg for god til å snu deg etter jenter i den nedre delen av tenåringsalderen. Det kan være venninner av datteren din, just sayin. 

Folk med bedritne klær
Jeg er fullt klar over at man ikke alltid har tid til å være hundre prosent fiksa, men å ta på seg en ren genser før du beveger deg ut blant folk burde ikke være for mye forlangt. Å ta en dusj hadde heller ikke skada da disse folka gjerne lukter en blanding av gammel svette, røyk og urin. Hørt om personlig hygiene liksom? 

Folk som står helt inntil deg
Du kommer ikke noe fortere fram i køen ved å stå så nærme at jeg seriøst blir fuktig i nakken av pusten din. Dette er ikke normal oppførsel. Og trekk fra deg nesa når jeg slår koden er du grei. 

Spørsmålsrunde

 • POSTET: 07.10.2015 - KLOKKEN: 11:30 - KATEGORI: Blogg

Siden jeg snart har hatt bloggen i et halvt år (herregud, hvor sykt fort har ikke den tida gått) tenkte jeg å ha en spørsmålsrunde. Jeg har jo ikke en personlig blogg, men hvorvidt dere har spørsmål til det jeg skriver om, bloggen eller om meg personlig er opp til dere. Skal prøve å svare så godt jeg kan, så kan dere bli litt bedre kjent med meg og. Håper jeg får noen spørsmål, hvis ikke blir dette passe flaut, heheh.

Vi snakkes ♥

DERFOR LIKER HAN DEG IKKE

 • POSTET: 06.10.2015 - KLOKKEN: 23:30 - KATEGORI: Tekst

Du har møtt drømmegutten: snill, morsom og kjekk. Det er bare et problem. Han synes ikke det samme om deg. Hva har du gjort galt? Jeg har snakket med et titalls gutter om hva som fører til at de mister interessen for ei jente. 

Komme for sent
Det er første gang dere møtes, og fordi du verken fikk sminka, håret eller klærne til å bli riktig er du en halvtime forsinka. I mellomtiden har ølen hans rukket og bli lunka og han lurer på om du i det hele tatt kommer til å dukke opp. Ikke akkurat det beste førsteinntrykket. Å respektere andre såpass at du kommer til tiden er ikke for mye forlangt. 

Du tar ikke initiativ
Under researchrunden til innlegget fikk jeg fortalt en god del historier. Blant annet hadde en gutt dratt på date hjem til ei jente for å oppleve at hun satt seg ned i sofaen og begynte å tekste på mobilen uten å gi noe hint til at han kunne sette seg ned. Jeg vet hvor klein en første date kan være, men slik oppførsel kommer ikke til å gjøre det bedre. Du har lov til å dra i gang en samtale. Du ser ikke ut som på bildene
Å møte hverandre over nett har i 2015 blitt helt dagligdags, men ved dette støter man på et helt nytt problem. Ingen gutter synes det er gøy å matche med tidenes babe på tinder for å knapt kjenne deg igjen i virkeligheten. Ville du sett på en du overhodet ikke fant attraktiv som potensielt kjærestemateriale? Ikke det sier du? Nettopp, da kan man ikke forvente det av gutta heller. 

Dere har ikke kjemi
Går praten like tregt som høye kneløft på tjukkasmadrass? Da er det mest sannsynlig ingenting å satse på her, om han så ser ut som Zac Efron aldri så mye. Gutta liker kleine stillheter like lite som oss. Svarer han deg ikke etter første date kan det faktisk være en så enkel grunn som dette.

Mas
Nei, det er ikke kult at du spør hva han gjør femten ganger om dagen, og ringer han ustoppelig mens han er på byen med gutta. Dette var et punkt som gikk igjen hos alle gutta, ikke overaskende, og gir et tydelig hint om hva vi jenter må skjerpe oss betraktelig på. Gidder han ikke svare deg ordentlig er det gjerne en grunn til det. Med mindre han har gjort noe galt, - ikke la det faktum at du ikke stoler på han gå utover han. Spille dum
Enda et punkt som desverre gikk alt for ofte igjen hos gutta, noe som ikke kan love bra. Spiller virkelig så mange jenter dumme? Eier dere ikke verdighet? Duckface ble også nevnt et par ganger i denne sammenhengen, så det er visst ikke så søtt som vi tror. 

Være hard to get
At gutten må jobbe litt for det er ingen dum ting, men med en gang du blir selvhøytidelig, overlegen og spiller uoppnåelig hard to get har allerede de fleste gutta backa unna for lengst. Ikke vær redd for å vise litt interesse! Som sagt tidligere, det skader ikke å ta litt initiativ. 

Snakker om eksen
Uansett hva, å snakke om eksen er totalt no-go når du dater en ny fyr. Det kan du heller spare til venninna di. Det samme er å tydelig tekste med andre gutter mens du er på date. Hadde du likt om han hadde gjort det samme liksom? Fikk også en historie om ei som hadde hooka opp med kompisen i løpet av kvelden. Planlegge fremtiden alt for tidlig
Motsetningen til hun som spiller hard to get. Du begynner å planlegge babynavn og står mellom Emmaljunga og Stokke mens han fremdeles anser seg selv som singel. For å gjøre en ting klart, han kommer til å ta bena på nakken og løpe så fort han kan hvis du så mye som nevner ordet bryllup igjen. 

Sex på første date
Gutta vil gjerne ha sex på første date, men om de får det er det ikke noe garanti for at de vil se deg igjen, noensinne. Ingen av gutta jeg snakket med ville si nei til sex på første date, men er du med på det er du ikke dama de vil gifte seg med. "Nekter" han å være med kompiser
Hvorfor skal han dra på byen med kompisene? Han kan jo være hjemme med deg! Å nekte gutten å henge med kompisene er aldri, og da mener jeg aldri, en god idé om vi skal tro gutta jeg snakket med. Selv om dere er kjærester trenger dere ikke å være sammen 24/7. La han få litt pusterom. 

Lar deg selv forfalle
Denne gjelder de som er i et forhold. Det sier seg selv at man ikke vil være like fresh som man var på de første datene for alltid, men å dasse rundt i joggebukse hver eneste dag er ikke spesielt appellerende til kjæresten din. Pynt deg litt for han i blant, gutta sier de setter pris på det. 

Ting som aldri blir helt som planlagt: Nach

 • POSTET: 05.10.2015 - KLOKKEN: 23:26 - KATEGORI: Tekst

Klokken nærmer seg halv tre, og med det har den morsomme kvelden på byen med litt for mange innabords tatt slutt. Bare synd du fremdeles er i toppstemning. Nattmat etterfulgt av senga virker svært lite forlokkende. Det er da du får den geniale idéen. Du inviterer til nach. Nå skal dere feste utover i de sene nattetimer. Dette blir sjukt bra! Eller?

Allerede på den overfylte nattbussen fra Oslo sentrum angrer du. Alkoholen har begynt å miste virkninga, og du kommer på at du ikke har "masse drikke" hjemme som du pent solgte de andre med. Faktisk er det eneste du har en flaske rødvin du fikk i gave for et par år tilbake samt en skvett "Hot&Sweet" som noen har glemt igjen. Killer blanding. Kommer sikkert til å løfte steminga til topps. Hæla i taket og tenna i tapeten. Som en flokk med bøfler traver dere oppover trappene mens dere sikkert vekker halve leilighetskomplekset. Uansett hvor stille man tror man går, - fulle folk er aldri stille. I din ekstase over å fortsette festen glemte du at leiligheten ser ut som et rent helvete med halve klesskapet fordelt utover gulvet og tre dager gammel oppvask på kjøkkenbenken. Sjarmerende. Du løper inn og sparker febrilsk skitne truser inn under sengen mens de andre tar av seg yttertøyet. Det er nå du innser hvor jævlig dårlig idé dette var. 

Folk slår seg ned, og du merker at de allerede begynner å irritere deg. Hvorfor går han med sko inne? Sølte hun nettopp drikke i den lysegrå sofaen din? Hvorfor må folk snakke så jævlig høyt? Du har naboer liksom. Og som om ikke det er nok oppdager du enda et problem. Du har ikke vinåpner. Du drikker ikke vin, så det er i grunn ikke så rart. En slu Fiskars kniv senere og folk drikker rødvin med korkbiter i. Servert i en bakebolle med øse oppi. Hvem har forresten sagt man ikke kan drikke vin av kjøkkenglass? 


Trying to be nice when you actually want them to leave.

 

Det er først når klokken nærmer seg fem du begynner å hinte. Det er for lengst tomt for drikke, og folk sitter og halvsover i hver sin krok. Du liksomgjesper et par ganger og forteller hvor trøtt du er mens du sjekker klokka, i håp om at de skal gå. Ingen respons. Ikke en gang når du sjekker ruterappen for når trikkene begynner å gå igjen ser noen ut til å reagere. Først klokken syv om morgenen bestemmer de seg for å dra.

Noen timer senere våkner du med tidenes hangover til en leilighet som stinker av nattens festligheter. Den tre dager gamle oppvaska er plutselig firedoblet, og du må vaske veggene for rødvinsflekker etter kampen mot vinflaska. Du lover deg selv at du aldri skal invitere til nach igjen, men desverre glemmer du det på neste bytur. Og nei, nachet blir aldri noe bedre. 

Nei gutter, dette imponerer oss ikke

 • POSTET: 04.10.2015 - KLOKKEN: 20:17 - KATEGORI: Tekst

I blant hender det at gutter både gjør og sier så mye dumt at man sitter der som et spørsmålstegn og tenker "hva faen sa han nettopp nå?", mens man ikke har en eneste idé om hva man skal svare. Faktisk er det eneste som står i hodet vårt: "løp mens du kan". Her gir jeg dere 9 ting alt for mange gutter gjør, men som overhodet ikke imponerer oss. Ikke meg i hvert fall. 


Sjekketriks
"Har du forsikring? For du lagde nettopp en skikkelig bulk i buksa mi". Nei, bare nei. Greit nok at du prøver å være morsom, men om det er det første du sier til ei jente fremstår du som en slesk jævel. Eventuelt en fyr uten noen sosiale antenner. Eller begge deler. Uansett vil det få de aller fleste av oss til å himle med øynene og se etter nærmeste fluktrute, ikke nærmeste rute til soverommet ditt. 

At du kjøper en drink til oss på byen
Endelig fungerte sjekketrikset og du står der i baren med jenta ved siden av klar til å bestille en øl til dere begge. Dritstolt ber du bartenderen om to drikke mens du nikker mot kveldens fangst. Du rekker hun fornøyd ølen med verdens største smil som om du nettopp har redda en kattunge ned fra et tre. Greit nok, så er det hyggelig å bli spandert drikke på, men at du brukte 80 kroner på en cider til meg er ikke ensbetydende med at jeg skal tilbringe resten av kvelden med hodet i skrittet ditt. 

Modellvenninnen din
Jeg har møtt litt for mange gutter som med stor iver forteller om den kjente modellvenninna si, hvor tynn og fin hun er, at hun selvfølgelig var interessert i han før og at de har såå god kontakt nå. For det første gjennomskuer vi at dere lyver, men viktigere, hva vil dere egentlig med det? At vi skal bli sjalu? At vi skal bli dritstressa og få pult dere før modellvenninna deres får sjansen? Ikke vet jeg, men det jeg vet er at det er sykt kleint å sitte å høre på. 


"How she actually look when you send dickpics". 


Dickpics
Du sitter og spiser lunsjen din og aner fred og ingen fare da en snap fra gutten du snakker med lyser opp på iPhoneskjermen. Spent på hva han vil åpner du den bare for å se hele staken i all sin prakt. Er du eksta heldig har han brukt videofunksjonen, og filmet aktiviteten. For det første, æsj. Det finnes ingenting sexy med tanken på at du har ligget der med telefonen i den ene hånda og pikken i den andre mens du prøver å ta et bilde i rett vinkel så den ser størst mulig ut (håper du vaska telefonen etterpå, men jeg har mine tvil). Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen, - pikk er stygt. Var det en fellessnap forresten?

At du har hatt sex med xxx antall jenter
Denne gjelder ofte de samme guttene som sender dickpics. Lillemann mellom bena er deres store stolthet, og det skal jaggu meg alle få vite. Jeg bryr meg i utgangspunktet lite om hvorvidt du har ligget med 2 eller 20, faktisk så vil jeg helst slippe å vite det. Men han typen her buser like gjerne ut med et tall som nærmer seg tresifret i form av "du er nr. 89, hehe" etter dere nettopp har ligget sammen første gang. Det eneste dette gir oss lyst til er å vaske underlivet med klorin og løpe til nærmeste helsestasjon for en grundig sjekk av hva slags drit du har smittet oss med. 

Hvor mye du tjener
Så lenge jenta har ærlige hensikter er dette overhodet ikke relevant på noen som helst måte. Ved å "tilfeldigvis" plumpe hva du tjener i timen eller året virker du bare som en drittsekk som er i overkant høy på deg selv. Er du nødt til å snakke om penger for å få jenter har du egentlig et problem i utgangspunktet. Den eneste gangen hverandres lønninger er interessante er når man skal kjøpe bolig sammen, og om du allerede har fortalt det på første date skal jeg love deg det ikke gjelder deg.


Åja, så du tjener det ja, så sykt interessant. Gjesp. 


Hvor mange ganger du har fått ei jente til å komme på rad
"Hun forrige jeg datet kom elleve ganger på rad hun", gjerne sammen med et oppgitt fjes etter en halvtime i senga. Sannheten er at enten lyver du, eller så faket hun (som forsåvidt er en tett ting jenter gjør), for du vet overhodet ikke hva du driver med. Sorry for at jeg ødela selvtilliten din. 

Hvor dyre gaver du ga eksen din
Jeg datet faktisk en fyr som stadig vekk fortalte om at han hadde kjøpt silikonpupper til eksen. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på at eksen din dermed hadde perfekte pupper fem ganger så store som mine liksom. Hva du har gitt andre jenter i gave er aldri, og da mener jeg aldri, interessant. Det fører bare til vonde følelser og skuffelse om hun nye ikke får noe like fint. Og for å være ærlig: om du svir av 80 000 på silikon til to jenter har det hvert fall klikket for deg. Med andre ord, bare hold kjeft.

Å flørte med andre jenter foran oss
Du holder på med en fyr, men han er stadig opptatt med å vise deg andre jenter som er interessert i han og er over alle hauger med en gang dere er på byen sammen. Gjerne står han og danser tett med ei annen jente mens han sender deg "ikke tro jeg har behov for deg" blikk. For det første, løp mens du kan. Og til gutten: Hva faen er det du driver med? At du har sjans hos flere damer gjør det ikke garantert at du får deg noe hos meg. 

- Noen som kjenner seg igjen i noe her? 

Det jenter egentlig mener

 • POSTET: 03.10.2015 - KLOKKEN: 22:38 - KATEGORI: Tekst

Det sies at jenter er umulige å forstå seg på, og det er faktisk helt sant. Med mindre man er jente selv eller har knekt koden, noe som er lettere sagt enn gjort. Uansett, her gir jeg dere noen setninger som ofte kommer ut fra lipglosstruten, samt en forklarelse på hva de egentlig betyr. 

 "Han kommer sikkert til å tekste deg tilbake!"
Dere begge vet han ikke vil det. Men du prøver å være snill. 

"Herregud, hun er jo faktisk ikke så pen en gang"
Jo, det er hun. Du er bare dødelig sjalu, og slenger derfor dritt i stedet. 

"Jeg gjør egentlig aldri sånt altså"
Jo, det gjør du. Uansett hva dette referer til. Må du si du ikke gjør det, gjør du det."#nomakeup, #nofilter"

#bullshit. Ingen våkner med eyebrows on fleek. 

"Han?! Haha, jaja, han er vel kanskje søt da"
Ikke faen om venninna di skal få seg type før deg. 

"Jeg er sååå tjukk!"
Nå må venninnene dine si du er tynn. Og du tror på dem. 

"Åh, jeg er så syyykt støl!"
Du har vært flink og trent den ene gangen denne måneden, og nå må folk få vite det så du kan fortelle om treningsøkten i detalj til alle andre. Helst få litt skryt også. 

 

"Jeg har ingenting å ha på meg"
Joda, du har masse å ha på meg. Du har bare ingenting du har lyst til å bruke. Alt føles stygt på, og du vil ha nye klær. Helst i går.

"Hehe, den var litt dyrere enn jeg hadde trodd"
Krysser fingrene for at noen spør så du kan skryte. Hva er vitsen med å ha noe dyrt hvis ingen andre vet det var dyrt? 

Bildetekst under profilbildet
Dette tok 20 minutter å komme frem til. Om det så kun er et smilefjes.

"Jeg redigerer ikke bilder av meg selv, annet enn Instagramfilter"
Jo, det gjør du. I massevis. Men du er bare såpass flink at ingen ser det. Hei hvitere tenner og klarere øyne. "Jeg ville aldri fikset på meg selv"
Muligens sant, men det er fordi du ikke har råd. Hvem vil ikke se ut som Kylie Jenner? 

"Såklart kunne du ikke vite du aldri ville høre fra han igjen når du lå med han på første daten"
Lyv så du tror det selv. Kan vi bytte samtaleemne? 

"Alt er fint" 
Hvis man ser bort i fra de 263 ubetydelige problemene dine som du er klar for å tømme over folk som spør. 

 

Å bevege seg inn i en luksusbutikk

 • POSTET: 03.10.2015 - KLOKKEN: 00:50 - KATEGORI: Tekst

Eimen av overprisede duftlys slår mot deg i det du entrer butikken. Eller, om de er overprisede kan diskuteres, for de lukter definitivt ikke det samme som vaniljelysene fra IKEA. I knappe to sekunder vurderer du å fylle leiligheten med samme lukt, før virkeligheten innhenter deg og minner deg på at å bruke 400 kroner på et duftlys muligens ikke er den smarteste investeringen. 

Butikken er stille. Rolig. Kun fem seks kunder som beveger seg målrettet fra stativ til stativ. Garantert stamkunder. De passer inn. Tynn figur, tykk lommebok. Du kjenner deg fullstendig desorientert blant årets kolleksjon med dinglene prislapper hvor ingen viser færre enn fire siffer. Hvorfor gikk du egentlig inn her i utgangspunktet? Det er for sent å snu, betjeningen har allerede lagt merke til deg. Måler deg opp og ned, ser at du ikke passer inn. Som om de kan lukte det stramme studentbudsjettet ditt. 

Du kjenner svettedråene piple fram på overleppa mens du forbanner deg selv over at du ikke hadde pyntet deg litt mer. Som om noen andre enn Caroline Berg Eriksen faktisk sprader rundt i hæler i Norge på dagtid. Selv om du har flyttet til Oslo vil du alltid være en vanlig jente fra en småby, ikke en fashionista og moteblogger med adresse på Tjuvholmen. Og i akkurat denne situasjonen kommer det tydeligere fram en noensinne. 

Småstressa tar du deg en runde i butikken, beundrer plaggene på avstand. Tør knapt å ta på dem i fare for at de selvdestruerer ved berøring og gir deg en saftig regning i det du ankommer kassa. På den ene siden er du i ditt ess, du ser drømmeplagg etter drømmeplagg, men på den andre siden føler du deg litt som en elefant i et glasshus. Du tar mot til deg og løfter fram en kjole. BANG. Rett i det flisbelagte gulvet. Smellet fra den robuste trehengeren høres herfra og til månen. Du føler deg som Carrie når hun tryner inn hos Dior. Du har ikke noe annet valg enn å kjøpe noe. En time senere sitter du hjemme og beundrer dine nye innkjøp. Med en alt for slunken bankkonto stryker du over kvalitetsstoffer med duftlyslukt og smiler fornøyd med deg selv. For kjolen satt perfekt. Og cardiganen var på 40 %.  Kanskje var det ikke så dumt å ta turen innom likevel, men du lover det skal bli lenge til neste gang. Til feriepengene kommer eller noe. 

Les mer i arkivet » April 2016 » Mars 2016 » Februar 2016

Hei! Jeg heter Tina og er en 21 år gammel jente fra Larvik, bosatt i Oslo. Her publiserer jeg ulike tekster jeg har skrevet, morsomme innlegg om sitasjoner folk kan kjenne seg igjen i, litt tips og triks og i blant noen kreative prosjekter. Håper dere finner noe interessant å lese!hits