Rask og billig middag

  • POSTET: 14.05.2015 - KLOKKEN: 21:28 - KATEGORI: Oppskrift

Etter at jeg flyttet for meg selv har jeg begynt å like å lage mat, eller rettere sagt middag. Men med tanke på at jeg bor helt alene og bare har meg selv å lage mat til, gidder jeg ikke å bruke flere timer på det hver dag. Så her kommer det en oppskrift på en rask, billig (tro meg, en ting du merker når du flytter er at mat er dyrt) og supergod middag!

 

Dette trenger du:
♥ Kyllingkjøttdeig
♥ Hamburgerbrød
♥ Salat
♥ Rødløk
♥ Ananas
♥ Hvitløksdressing
♥ Sweet chilisaus
♥ Salt og pepper 

Fordi jeg var sykt sulten var jeg så ivrig på å begynne med matlagingen at jeg glemte å ta det obligatoriske ingrediensbildet. 

Slik gjør du: 
Sett på ovnen slik at du kan varme hamburgerbrødene senere. Ta kyllingkjøttdeigen i en bolle, og tilsett salt og pepper. Bland godt. Lag deretter burgere etter ønsket størrelse (dette er SYKT klissete, og noe av det verste jeg vet). Jeg laget 3 ganske store burgere i dag, og har dermed lunsj til i morgen! 


Dette ser i grunnen relativt motbydelig ut, men det blir bra. 

Stek deretter burgerene i margarin eller olje (jeg bruker margarin for det smaker bedre, hehe). Jeg pleier først å steke de på sterk varme for å få en skorpe, før jeg setter ned varmen og passer på de blir helt gjennomstekt. Man har IKKE lyst på rå kyllingburgere. 


Anbefaler å bruke vifte når man steker, det gjorde ikke jeg, noe som resulterte i en noe røykbelagt leilighet. 

Mens kyllingburgerene steker kan du dele opp grønnsakene (bare husk å snu burgerene i blant). Man kan bruke hva slags grønnsaker man måtte ønske, jeg gikk for salat, rødløk og ananas. 


Her prøvde jeg meg på et sånn fancy bloggbilde, og ble nesten fornøyd gitt. 

Nå har stekovnen gått opp, og du kan varme hamburgerbrødene i noen minutter mens du steller på bordet. Spis deretter kyllingburger med hvitløksdressing, salat, rødløk og ananas toppet med sweet chilisaus. Jeg synes dette ble en helt utsøkt kombinasjon, og jeg jobber på Esso så jeg kan burgere. 


NAM!

Denne middagen tar 15-20 min å lage, i tillegg til at det er kjempeenkelt, noe som er supert i en hektisk hverdag (eller om man bare ikke gidder). Siden jeg glemte at det var helligdag i dag handlet jeg alle ingrediense på Joker og Bunnpris, noe som gjorde det litt dyrere enn om jeg hadde handlet på Rema eller Kiwi. Regner med at prisen blir omtrent 100 kr, og da er det mat for 2 personer eller for 2 dager. Ikke så gærent det når man er student :) 

 

Les mer i arkivet » April 2016 » Mars 2016 » Februar 2016

Hei! Jeg heter Tina og er en 21 år gammel jente fra Larvik, bosatt i Oslo. Her publiserer jeg ulike tekster jeg har skrevet, morsomme innlegg om sitasjoner folk kan kjenne seg igjen i, litt tips og triks og i blant noen kreative prosjekter. Håper dere finner noe interessant å lese!hits